Търся съвети за зимни гуми :)
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Re: Търся съвети за зимни гуми :)
zazomazo написа:PIONEER написа:.........
а си тръгнах с перфектни гуми на прилична цена
Корморан за мен е далеч от "перфектна гума" ...самата им цена трябва да те накара да се замислиш какво е качеството им![]()
Няма какво да се замислям.Предпочитам да карам с по-нисък клас гуми,но нови отколкото да купувам скъпи гуми на старо

8.32
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз съм останал с впечатление , че и най-евтините зимни гуми се представят много добре на сняг . Разликата със големите "марки" идва на сухо и мокро ...
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
acho.rs написа:Аз съм останал с впечатление , че и най-евтините зимни гуми се представят много добре на сняг . Разликата със големите "марки" идва на сухо и мокро ...
В повечето случаи е така. Но другата голяма разлика се нарича "следващата зима"
В момента Falken са напълно непознати в България и причината поради която все още са на цената на евтинджос гумите е чисто маркетингова.
Kleber също не са лоши гуми, но в никакъв случай не са на нивото на Falken.
И летни и зимни съм карал. Просто са в друг клас, както написах по-горе.
И преди да ме обвините в реклама, казвам, че се занимавам с нещо съвсем различно и дори нямам идея кой ги внася в момента. (но браво за това!)
PIONEER написа:zazomazo написа:PIONEER написа:.........
а си тръгнах с перфектни гуми на прилична цена
Корморан за мен е далеч от "перфектна гума" ...самата им цена трябва да те накара да се замислиш какво е качеството им![]()
Няма какво да се замислям.Предпочитам да карам с по-нисък клас гуми,но нови отколкото да купувам скъпи гуми на староТова е като с маслата,бензиностанциите и останалите глупости-всеки си знае неговата.Колата си е моя,имам си известна представа от различни гуми и глава на раменете си имам най-вече и съм си преценил играта за себе си.Аз съм доволен за тия пари,които имах с какво се сдобих
И си прав и едновременно с това не си. Всичко опира до частният случай.
Естествено е да предпочета "к'ви да е" нови гуми, пред незнайно колко и как карани второупотребни Michelin/Continental/Dunlop/Goodyear, etc.
Но от друга страна, в момента потъркалвам една баничарка "за спорта", която отзад е с Michelin Alpin на 3 зими (купени нови, за нея си, сменявани когато трябва), а отпред е с чисто нови Dayton от Метро. (на 2 седмици, нямат и 500км)
Ми... задните държат осезаемо по-добре...
Lassa Snoways, както каза Acho.rs се държат прекрасно на сняг/лед. Но и при тях идва проблема с мокро/сухо и това, че всеки следващ сезон не са същите гуми... A! И една гума тежи колкото "нормална" гума заедно с джантата.
бих ги сложил до Sava Eskimo, но по лични наблюдения Sava-та е една идея по-добре на сняг/лед.
А преди малко "разтривах" едно орле корса с току-що сложени четири Debica Frigo. Мога само да кажа - трагедия. Не, че ще закъсаш някъде, или ще имаш проблеми, но са много далеч от това как трябва да се държат едни добри зимни гуми.
UltraGrip 7+ и Michelin Alpin са ми еталон от гумите, които съм карал, но те са OffTopic, за което се извинявам.

Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Бе незнам,ама вчера сложих на пежака на жената (307HDI) гуми "Спортива" ,уникални са,нарочно се бухнах в най-големия сняг и влачи много добре,имат 3 плюса:
-Евтини са
-Немски са
-Чисто зимни...
-Евтини са
-Немски са
-Чисто зимни...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кво значи,че са непознати Фалкен в България? Ние да не сме расли по дърветата? Нямат някакъв масов вносител,но който иска прилични и евтини гуми си ги купува от навън. Цените няма как да се вдигат като едно време,щото ако станат прекалено високи всеки почва да си поръчва от чужди онлайн магазини и нашенските търгаши ще го лапат.
За 100-тина лв в Метро има прилични гуми колкото искаш.
За 100-тина лв в Метро има прилични гуми колкото искаш.
Преди две години ми се наложи горе долу по това време да пътувам спешно до Германия.За да не рискувам с гуми втори сезон отидох да слагам нови,нямаше точно което исках и ми предложиха Гиславед,в интерес на истината не бях и чувал такава марка.Останах много доволен,тази година пак с Гиславед.Истината е ,че зимната гума трябва да се сменява на време и максимум два сезона.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Аз от BF Goodrich съм много доволна. Е36-цата я карах с нови такива една зима, после цяло лято
и следващата зима никъв проблем, всеки ден драпах доволно, не знам, ама не се бяха "изпекли" и прочие...
Сега на Е46-цата пак съм с нови Гуудрич / при това на 18-ки/ - вчерашните ми впечатления от следобяда в снега са...
СУПЕР! А се бухах и на мокро, и на киша, и на позаледено и на сняг... Натисках и повече в завои да видя как се държи, стръмнини разни... МНООГО съм доволна! 

Сега на Е46-цата пак съм с нови Гуудрич / при това на 18-ки/ - вчерашните ми впечатления от следобяда в снега са...

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
аз вече съм писал по въпроса в друга тема, ма айде и тука
имам сава ескимо 195/60/15 за е30ката и това ще и е трета зима. проблеми на мокро и на сняг никакви.. и то и двете години.. да видим тази, ма съм сигурен, че и тя ще е така....
единствено, като стане топло март месец (чакаш да мине 8ми, щото видяхте миналата зима какво направиха тия жени за празника)
като се постопли ги махаш... или поне водещите....
и това е за по 80/90 кинта бройката тогава, сега може и по - надолу да са...
та успех..
имам сава ескимо 195/60/15 за е30ката и това ще и е трета зима. проблеми на мокро и на сняг никакви.. и то и двете години.. да видим тази, ма съм сигурен, че и тя ще е така....
единствено, като стане топло март месец (чакаш да мине 8ми, щото видяхте миналата зима какво направиха тия жени за празника)
като се постопли ги махаш... или поне водещите....
и това е за по 80/90 кинта бройката тогава, сега може и по - надолу да са...
та успех..

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2