Пътят покрай язовир Батак?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Пътят покрай язовир Батак?

Мнение от spookyy » 28 Дек 2010, 12:52

Дойде си време за новогодишните празници и се оказа, че ще съм в хотел на язовир Батак, местността Дъното. До тук добре, но както винаги снегът изненада нашата държава. Някой минавал ли е по пътя покрай язовира след гр. Батак? Какво е положението и в тези условие може ли да се мине с БМВ-то без да си оставя броните по пътя? :D Въобще какъвто съвет имате, ще съм благодарен, защото никога не съм стъпвал в този регион.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Пътят покрай язовир Батак?

Мнение от Владо » 28 Дек 2010, 13:01

сигурно говориш за пътя за свети константин... не вярвам да го изоставят... а и не вярвам да има толкова сняг там сега... може и да греша :roll:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Дек 2010, 13:04

внимавай ,щото там с дупките си е зор и без сняг...! доста е разкъртено.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spookyy » 28 Дек 2010, 13:19

Владо написа:сигурно говориш за пътя за свети константин... не вярвам да го изоставят... а и не вярвам да има толкова сняг там сега... може и да греша :roll:

На картата има два варианта, единият е точно както казваш - от Пещера през Св. Константин и оттам се спускам директно, или от Пещера до Батак и оттам покрай язовира (по-обиколният вариант, но май пътя е по-добре). То затова и питам, само на карта ги знам тия пътища.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 28 Дек 2010, 13:44

Пещера-Батак пътя, повече от половината го правиха нов и по-широк преди 2 години. После по обиколния покрай язовира също се ядва, все пак ралито го правят там.
Аз бих предпочел втория вариант.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Дек 2010, 14:02

Е как да е пътя, тази година една от отсечките на Рали България, което знаеме, че беше кръг от ВРЦ минаваше от там... пътя който обикаля язовира до към Дъното е добър :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANIN » 28 Дек 2010, 14:06

Колега карай си през Пещера за Батак и от там към Дъното. Имам вила там и в неделя бях там. Сняг до вчера нямаше - сега и да е паднал ще е чистено и опесъчено. От Пещера до Батак пътят започнаха да го правят, но така и не го довършиха - не е толкова зле, а към дъното пътя си е супер, само има доста завои, но това може да е и предимство! :driving:
Поздрави и да си изкарате хубаво!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 28 Дек 2010, 15:11

Пещера-Батак. От там винаги е бил най-добре пътя.
А пътят покрай язовира, по който стига до стената е сред любимите ми. Там беше част от отсечката на WRC кръга и точно там се метна Кими. Минавал съм безцелно от там десетки пъти :driving:
Много ми се ходи пак там на заснежено. Задължително направи два-три тегела с баварката! :yes:
Ето малко снимки от преди няколко години от там :)
Направо ти завидЕх. :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 `98

Мнение от DriftKing » 28 Дек 2010, 19:21

и моя съвет е през Пещера -Батак по принцип от година не съм ходил нагоре но отсечката Пещера-Батак трябва да е с нова натилка... а от Батак до Дъното са доста завой и трябва да се внимава особенно зимата но като цяло пътя не е лош
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d '02
Мечтае да кара: подводница

Мнение от King Nothing » 28 Дек 2010, 20:05

Ще ви споделя аз как се застраховам зимно време по пътищата там, понеже не се знае, кога какво ще завали - една торба едри дървени трици/стърготини (тези, които падат от абрехт) в багажника. В една найлонова чанта могат да се натъпчат много, а и не тежат :) за разлика от пясъка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spookyy » 29 Дек 2010, 3:05

Благодаря на всички за отговорите, доста ценни са за мен, тъй като доста се чудех. И аз се сетих за WRC-то, но не знаех какво е положението през зимата. KoolyO, страхотни снимки, личи си, че си се позабавлявал, надявам се и аз да имам тази възможност. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 29 Дек 2010, 12:12

Колега, към момента (днес сутринта в 7:30) и по двата пътя няма натрупвания от сняг/на места имало ледец, но само на там където не стига слънце! (аз също ще пътувам и затова се обадих на агентите за разузнавен на положението) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spookyy » 29 Дек 2010, 13:15

Ти си със съвсем вътрешна информация, много полезно. :D А местността Дъното ТУК ли трябва да е горе-долу или аз пак не съм разбрал нещо?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Дек 2010, 19:17

Дъното е като минеш стената, малко след това, то при Дъното пътя свършва, почва черен път :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANIN » 30 Дек 2010, 10:55

spookyy написа:Ти си със съвсем вътрешна информация, много полезно. :D А местността Дъното ТУК ли трябва да е горе-долу или аз пак не съм разбрал нещо?

Точно там където е показано на картата и се срещат двата пътя - този от сж. Константин и този от Батак има хотел "Дъното"
Изображение

Назад към Извън Темата