За разрешената скорост по магистралите
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: За разрешената скорост по магистралите
Dpy написа:... Но в никакъв случай не мисля, че ограниченията по пътищата спомагат за безопастността на шофьорите. ...

кажи, че не го мислиш тва сериозно
Dpy написа:... Също незнам дали се прави разлика, но "бързо" и "опасно" каране за две съвсем различни неща...
разликата е прекалено тънка

и ако за възможностите на лицето "Х" 90 км/ч на междуградски път е детска игра, то за 10 други човека тая скорост е
близо до границите на шофьорските им умения
и това ограничение е направено като предупреждение заради болшинството от шофьорите, щото няма как да се сложи на един стълб знак "90 за калпави шофьори" и под него друг "120 за добри шофьори"...
пък това дали си добър или не шофьор е въпрос на лична преценка, а тя в повечето случаи е субективна и твърде пресилена

няма да ти цитирам случаи на отсечени дървета точно поради причината, че шофьора се е мислел за добър, ама ситуацията го е опровергала
идеята за ограничението е съобразена с условията на пътя и с възможностите на по-голямата част от шофиращите
за тези дето се имат за Кими Райконен си има писти, дето можеш да караш колкото ти може колата или колкото ти позволяват топките

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:ms написа:Dpy написа:...Също незнам дали се прави разлика, но "бързо" и "опасно" каране за две съвсем различни неща...
Я да видим как ще ме убедиш, че "бързо"-то каране НЕ е по-опасно от "нормално"-то шофиране...
Разбирай ги така нещата:
Бързо20 и повече км/ч НАД ограничението
Нормалноскорост ДО ограничението
Изключваш от уравнението всички знаци играещи ролята на "хранилки" за куките...
Разбира се ,че винаги като е по бързо риска е по голям. Както и като си седиш у вас риска е по малък и от нормалното шофиране. Колегата имаше предвид според мен, че примено 200км/ч на хубава магистрала не са по опасни от изпреварване на каруца, лада и т.н. на очукан път с 90. Освен това има толкова хора които блеят а не карат дето и с 30 са опасни. Масово не се гледа в огледалото като се изпреварва, и още по масово като се погледне повечето шофйори нямат адекватна преценка за това колко далече е тоя отзад , колко бързо се движи, кога ще дойде и т.н.
Ако в шофйорския курс отделяха нужното време и внимание на това да се добие добра преценка от шофйорите а не да държиш воална с две ръце щото така трябвало, съм сигурен ,че катастрофите щяха да са наполовина.
Абе те да не гледат огледалото пак е по-добре, ама нали след огледалото трябва да обърнеш внимание и на "мъртвата точка" за последните 6-8 месеца 2 пъти ме изхвърлят и влизам в банкета и това при положение, че нито аз нито тоя дето не гледа не карахме кой знае колко бързо ...
Автомобила според мен е най-големия фактор ... Примерно ако съм с на баща ми колата(рено 19) На магистрала карам със 110 максимум, по-бързо просто имам чувството, че излитам, с пежото като карам със 150 ми е нормално и това са доста посредствени автомобили както и да ги погледнеш. Ама возих се в едно С320 цди 2008г. преди 1 година за морето и при скорост от 180 км/ч изобщо не се усещаше, вече при 220 става малко бързо, ама не по-бързо от реното със 110(говоря за това как ги усетих нещата)

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Rainbow написа:По пътя за Плевен след 2 кратки табелки от 60 и 40 (пътя си беше същият 4 ленти -> 2 по 2) ме зашиха 30 лева, защото карах с 52 км/ч извънградско(12 над ограничението ...)
рецидивист!

как може да караш с 52 км/ч извънградско????
няма по-тъпо животно от поуицая (99%, да не се обидят полицаите във форума, те са от умните)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- freehippie
- Потребител
-
- Кара: '00 330ci
Не знам за вас ама с моята кола ми е екстра да си карам с 90-макс 100 по хубав път.По "магистралата" 130 пак се чувствам добре даже ако пътувам на по- лек трафик 110-120, защото няма кой да ме дразни.Преди със стария форд много ми се искаше да карам бързо ама някакси няма смисъл вече.А и пътищата са отвратителни-рядко има хубави с нормален трафик, които да позволяват добра скорост-проблема е, че 90 процента от пътищата тука са с една лента в една посока, което според мен води до изнервяне от по-бавни шофьори и след това гледат да компенсират с опити за отсичане на дърво с един замах.
ПП Който иска да се кефи има писти-лично мене картинга много ме успокоява и задоволява потребността ми от race
Както пеят амационерите рейсърите да мрът!
ПП Който иска да се кефи има писти-лично мене картинга много ме успокоява и задоволява потребността ми от race
Както пеят амационерите рейсърите да мрът!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
jordanov написа:BMW_RIDER написа:ms написа:Dpy написа:...Също незнам дали се прави разлика, но "бързо" и "опасно" каране за две съвсем различни неща...
Я да видим как ще ме убедиш, че "бързо"-то каране НЕ е по-опасно от "нормално"-то шофиране...
Разбирай ги така нещата:
Бързо20 и повече км/ч НАД ограничението
Нормалноскорост ДО ограничението
Изключваш от уравнението всички знаци играещи ролята на "хранилки" за куките...
Разбира се ,че винаги като е по бързо риска е по голям. Както и като си седиш у вас риска е по малък и от нормалното шофиране. Колегата имаше предвид според мен, че примено 200км/ч на хубава магистрала не са по опасни от изпреварване на каруца, лада и т.н. на очукан път с 90. Освен това има толкова хора които блеят а не карат дето и с 30 са опасни. Масово не се гледа в огледалото като се изпреварва, и още по масово като се погледне повечето шофйори нямат адекватна преценка за това колко далече е тоя отзад , колко бързо се движи, кога ще дойде и т.н.
Ако в шофйорския курс отделяха нужното време и внимание на това да се добие добра преценка от шофйорите а не да държиш воална с две ръце щото така трябвало, съм сигурен ,че катастрофите щяха да са наполовина.
Абе те да не гледат огледалото пак е по-добре, ама нали след огледалото трябва да обърнеш внимание и на "мъртвата точка" за последните 6-8 месеца 2 пъти ме изхвърлят и влизам в банкета и това при положение, че нито аз нито тоя дето не гледа не карахме кой знае колко бързо ...
Автомобила според мен е най-големия фактор ... Примерно ако съм с на баща ми колата(рено 19) На магистрала карам със 110 максимум, по-бързо просто имам чувството, че излитам, с пежото като карам със 150 ми е нормално и това са доста посредствени автомобили както и да ги погледнеш. Ама возих се в едно С320 цди 2008г. преди 1 година за морето и при скорост от 180 км/ч изобщо не се усещаше, вече при 220 става малко бързо, ама не по-бързо от реното със 110(говоря за това как ги усетих нещата)При 150 се поизправих малко и питах шофера "Що спираме?" Та това се опитват да ти кажат колегите, че просто за един хубав автомобил това не е скорост и се чувстваш доста сигурен на пътя, а за някоя 15-20 годишна кочинка просто е немислимо да се кара с такава скорост, ако щеш и на самолетна писта. А не искам да си мисля с някоя аналогична лимузина или ако щеш 5-ца или е класа или някой черен джиБ да караш с 90, направо ще заспят на волана шофьорите. Във форума има много хора, които карат такива автомобили и мисля, че с един такъв автомобил да караш с 90 е направо немислимо.
Ами те ако направят ограничението 150 това незначи ,че всички са задължени да карат с толкова. Затова има и други ленти. Аз примерно пътувам със 150 по наще "магистрали" и се чувствам спокойно и се придвижвам добре смисъл това е една добра скорост ако колата го позволява. На хубавите учатъци и по бързо съм карал, но се иска повече внимание и преценка.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Малка ни е страната и преходите, които ни се налага да правим не са кой знае какво. Нямаме нужда от по-високи скорости по пътищата, просто имаме нужда от по-добри пътища и ще стига всеки за съвсем прилично време
Та, това ми е мисълта. Нямаме нужда от промяна в ограниченията а промяна в инвестирането на парите от заплатените данъци и винетки 

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
За България една скорост от 120 извънградско си е доста висока с оглед на пътищата ни 90 си ни е напълно достатъчно!
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Ние манталитет за големи скорости нямаме...
60 в населени места, 120 извън при наличие на 2 ленти в посока, 100 при 1 лента, 150 магистрала.
И малоумните ограничения да бъдат или премахнати или поне да бъдат адекватно коригирани.
И малоумните ограничения да бъдат или премахнати или поне да бъдат адекватно коригирани.
- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
Сложен вапрос.... защото не е само до самата скорост,а засяга о6е састоянието на патната мрежа, техни4еското састояние на автомобилите които се движат и клалификацията на самите вода4и..... моето мнение е ,4е като цяло и трите са доста зле.... особено що се отнася до вода4ите на МПС,прав ими впе4атление ,4е сота от коегите на патя не понажат елементаните правила и патни знаци.. вкл. регилиров4ика:)))както и наи -ве4е -пеценка на конкретна ситуациа е нужното деиствие или бездеиствие което се налага как момента...

- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
bate koko написа:Сложен вапрос.... защото не е само до самата скорост,а засяга о6е састоянието на патната мрежа, техни4еското састояние на автомобилите които се движат и клалификацията на самите вода4и..... моето мнение е ,4е като цяло и трите са доста зле.... особено що се отнася до вода4ите на МПС,прав ими впе4атление ,4е сота от коегите на патя не понажат елементаните правила и патни знаци.. вкл. регилиров4ика:)))както и наи -ве4е -пеценка на конкретна ситуациа е нужното деиствие или бездеиствие което се налага как момента...![]()
![]()
Колега, ако и като говориш фъфлиш така, сигурно хората пред теб трбява да си носят хавлия

По магистрала Тракия, има участъци (около Пловдив и в Пазарджишко) по които и сегашната максимално разрешена скорост е много

Стандартните скорости извън града са добре, но това с ограничения 60 или 40 тук там си е смешно.
И в града има глупости като широки булеварди без пешеходни зони с ограничение 50 (началото на Цариградско) и участъци с много спирки, без никакви огради по тротоарите и т.н. с ограничение 80 (самото Цариградско) - аз това не го разбирам...
Понякога се чудя да плача ли да се смея ли. И какво излиза? Като стана дядо и имам лозе не мога да си возя гроздето с 60 щото другите се дразнят. Струва ми се, че има задължителна минимална скорост само на магистралите. Аз и по магистралата карам с 90. Нямам право да изпреварвам така ли? Или пък камион натоварен примерно с 20 тона трябва да изпреварва с 150?
пс Забравих за ограничението 60 км. Ако не сте забелязвали извън града го има преди крастовищата. След Търново за София всички знаци 60 са преди крастовища.
пс Забравих за ограничението 60 км. Ако не сте забелязвали извън града го има преди крастовищата. След Търново за София всички знаци 60 са преди крастовища.
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3