Реално изобретение или?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Реално изобретение или?
Днес се натъкнах на един клип.. Някъде бях слушал преди няколко години че този същия професор от клипчето са го гръмнали заради това изобретение.. според вас реално ли е или някаква симулация?
http://vbox7.com/play:f6d019b7

http://vbox7.com/play:f6d019b7
- La4u
- The last M40 driver
-
- Кара: e31-1 и е31+1
Re: Реално изобретение или?
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)
А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Колега, много внимавай да не ти продадат отоплителен уред, работещ с торсионни полета - те са си руско изобретение, но знам ли, "гениалните" изобретения не знаят граници.
В ДВГ имаме гориво, някакъв въглеводород, който смесен с въздух, от който ни касае кислорода, се окислява/гори и в резултат получаваме много топлина, СО, СО2, NOx и разни други работи в зависимост от състава на горивото и въздуха. Нека някой по-запознат с химията да каже как точно доокисляваме водата, че да я изгорим ?
По-простичък въпрос - защо трябва да наливаме водата в Лада ? Да сипе малко в някакъв съд и да хвърли една клечка.
Мошениците не са от вчера. Потърси на български и после на английски за Брауновия газ ако искаш да видиш доста по-стар пример за неоценен български "гений".
По случайност точно днес попаднах на хубава руска статия за лъженауката. Линк за разбиращите руски и проявяващи интерес към темата.
В ДВГ имаме гориво, някакъв въглеводород, който смесен с въздух, от който ни касае кислорода, се окислява/гори и в резултат получаваме много топлина, СО, СО2, NOx и разни други работи в зависимост от състава на горивото и въздуха. Нека някой по-запознат с химията да каже как точно доокисляваме водата, че да я изгорим ?
По-простичък въпрос - защо трябва да наливаме водата в Лада ? Да сипе малко в някакъв съд и да хвърли една клечка.
Мошениците не са от вчера. Потърси на български и после на английски за Брауновия газ ако искаш да видиш доста по-стар пример за неоценен български "гений".
По случайност точно днес попаднах на хубава руска статия за лъженауката. Линк за разбиращите руски и проявяващи интерес към темата.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Зайо, ник'ва симулация не е клипа... Навремето даваха как човека сипва вода от чешмата, смесваше с нещо си и водата се запалваше 

- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Поразрових още малко, за да видя ще открия ли как става фокуса.
Първоначално помислих, че използват метанол и го представят за вода, а амоняка го използват, за да прикрият миризмата на алкохол.
След това обаче реших да потърся и малко допълнителна информация за амоняка и добре съм направил, защото виждам, че тук колегите казват - "сипа вода от чешмата и сложи нещо вътре".
Малко вероятно е да е преправил цялата водопреносна мрежа, за да точи метанол, а и на видеото ясно се вижда как добавя доста амоняк към водата (приемаме, че е вода) - грубо според мен сместа е 1/3 амоняк, 2/3 вода. Отново се обръщам към химиците, за да кажат точното съотношение необходимо да се получи следното :
Т.е. според мен при реакцията се отделя водород, който и гори, съвсем както брауновия газ от предишния ми пост. Източникът е уикипедия. Пускам линк към английската версия, защото българския не го разбира енджина на форума, отстрани си кликвате "български" и в статията ще намерите цитата.
Това естествено си е моя хипотеза, която е много възможно да е грешна, но се надявам никой да не приема на доверие "изобретения" свързани с вечни двигатели, горяща вода, философски камък и подобни.
Първоначално помислих, че използват метанол и го представят за вода, а амоняка го използват, за да прикрият миризмата на алкохол.
След това обаче реших да потърся и малко допълнителна информация за амоняка и добре съм направил, защото виждам, че тук колегите казват - "сипа вода от чешмата и сложи нещо вътре".
Малко вероятно е да е преправил цялата водопреносна мрежа, за да точи метанол, а и на видеото ясно се вижда как добавя доста амоняк към водата (приемаме, че е вода) - грубо според мен сместа е 1/3 амоняк, 2/3 вода. Отново се обръщам към химиците, за да кажат точното съотношение необходимо да се получи следното :
При обикновени условия амонякът не реагира нито с кислорода, нито с въздуха. При загряване обаче образува експлозивни смеси. Струя от амоняк гори в среда от чист кислород. В зависимост от условията на взаимодействие се получават различни продукти. За практиката голямо значение има реакцията на каталитично окисляване на амоняка, при което се образува NO:
Т.е. според мен при реакцията се отделя водород, който и гори, съвсем както брауновия газ от предишния ми пост. Източникът е уикипедия. Пускам линк към английската версия, защото българския не го разбира енджина на форума, отстрани си кликвате "български" и в статията ще намерите цитата.
Това естествено си е моя хипотеза, която е много възможно да е грешна, но се надявам никой да не приема на доверие "изобретения" свързани с вечни двигатели, горяща вода, философски камък и подобни.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Redemption
- Потребител
-
- Кара: хората да се усмихват...
Всичко в крайна сметка е в зелената течност, която се добавя. Подобен опит е бил провеждан и друг път до колкото знам. За съжаление нямам спомен за името на американеца. Но той пак добавяше към водата някаква зелена течност. Но в случеят на нашият професор водородът и кисородът нямат нищо общо, просто защото водата не се разлага.

^^^^^^^^^^^^

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
А нямаше ли някакъв извор в България, където водата като я запалиш държи пламък. Горящата вода или горящата чешма, нещо такова ми се върти из главата. Някъде из балкана беше, като малък съм минавал, но нямам ясни спомени 

- Redemption
- Потребител
-
- Кара: хората да се усмихват...
Don_Emilio написа:А нямаше ли някакъв извор в България, където водата като я запалиш държи пламък. Горящата вода или горящата чешма, нещо такова ми се върти из главата. Някъде из балкана беше, като малък съм минавал, но нямам ясни спомени
Дааааа има такава чешма в България. Но не гори водата,а сярата която тя съдържа.

^^^^^^^^^^^^

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
То ако беше реално досега да са я пуснали тази вълшебна вода
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
То даже аз знам такъв извор, ама въпроса е там че не водата гори от този извор ами това в нея. И то всъщност е метан.
То водата ако гори то няма да е вода, поне в тези условия в които ние живеем. Трябва нещо да има някакво външно въздействие което никак няма да е рентабилно и крайният продукт ще е глътнал много повече енергия отколкото ще отдаде. И със сигурност няма да е по-евтин от използваните в момента нефтени продукти.
То водата ако гори то няма да е вода, поне в тези условия в които ние живеем. Трябва нещо да има някакво външно въздействие което никак няма да е рентабилно и крайният продукт ще е глътнал много повече енергия отколкото ще отдаде. И със сигурност няма да е по-евтин от използваните в момента нефтени продукти.
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
и аз знам за"ГОРЯЩА ВОДА"-знам едно място във варненско,по точно до гр.Долни чифлик.това място му казват "БОТЕВА ЧЕШМА".от испаренията на самата вода газовете горят във синкав пламък-все едно се запалва спирт 

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
то ако гореше вода в тия цилиндри бая повече пара щеше да изкарва отзад, а той като тръгваше почти нищо не излизаше...
the project is ready....

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2