Реално изобретение или?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Реално изобретение или?

Мнение от uricatoli » 04 Яну 2011, 22:15

Днес се натъкнах на един клип.. Някъде бях слушал преди няколко години че този същия професор от клипчето са го гръмнали заради това изобретение.. според вас реално ли е или някаква симулация? :kuku:
http://vbox7.com/play:f6d019b7
Изображение

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Re: Реално изобретение или?

Мнение от La4u » 04 Яну 2011, 22:30

Не е убит професора ...

http://www.zaheto.com/?p=442
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 04 Яну 2011, 22:39

Колега, много внимавай да не ти продадат отоплителен уред, работещ с торсионни полета - те са си руско изобретение, но знам ли, "гениалните" изобретения не знаят граници.
В ДВГ имаме гориво, някакъв въглеводород, който смесен с въздух, от който ни касае кислорода, се окислява/гори и в резултат получаваме много топлина, СО, СО2, NOx и разни други работи в зависимост от състава на горивото и въздуха. Нека някой по-запознат с химията да каже как точно доокисляваме водата, че да я изгорим ?
По-простичък въпрос - защо трябва да наливаме водата в Лада ? Да сипе малко в някакъв съд и да хвърли една клечка.
Мошениците не са от вчера. Потърси на български и после на английски за Брауновия газ ако искаш да видиш доста по-стар пример за неоценен български "гений".
По случайност точно днес попаднах на хубава руска статия за лъженауката. Линк за разбиращите руски и проявяващи интерес към темата.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Яну 2011, 22:42

Зайо, ник'ва симулация не е клипа... Навремето даваха как човека сипва вода от чешмата, смесваше с нещо си и водата се запалваше :shock:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 04 Яну 2011, 22:59

:shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 05 Яну 2011, 0:14

Поразрових още малко, за да видя ще открия ли как става фокуса.
Първоначално помислих, че използват метанол и го представят за вода, а амоняка го използват, за да прикрият миризмата на алкохол.
След това обаче реших да потърся и малко допълнителна информация за амоняка и добре съм направил, защото виждам, че тук колегите казват - "сипа вода от чешмата и сложи нещо вътре".
Малко вероятно е да е преправил цялата водопреносна мрежа, за да точи метанол, а и на видеото ясно се вижда как добавя доста амоняк към водата (приемаме, че е вода) - грубо според мен сместа е 1/3 амоняк, 2/3 вода. Отново се обръщам към химиците, за да кажат точното съотношение необходимо да се получи следното :
При обикновени условия амонякът не реагира нито с кислорода, нито с въздуха. При загряване обаче образува експлозивни смеси. Струя от амоняк гори в среда от чист кислород. В зависимост от условията на взаимодействие се получават различни продукти. За практиката голямо значение има реакцията на каталитично окисляване на амоняка, при което се образува NO:

Т.е. според мен при реакцията се отделя водород, който и гори, съвсем както брауновия газ от предишния ми пост. Източникът е уикипедия. Пускам линк към английската версия, защото българския не го разбира енджина на форума, отстрани си кликвате "български" и в статията ще намерите цитата.
Това естествено си е моя хипотеза, която е много възможно да е грешна, но се надявам никой да не приема на доверие "изобретения" свързани с вечни двигатели, горяща вода, философски камък и подобни.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар
Кара: хората да се усмихват...

Мнение от Redemption » 05 Яну 2011, 2:17

Всичко в крайна сметка е в зелената течност, която се добавя. Подобен опит е бил провеждан и друг път до колкото знам. За съжаление нямам спомен за името на американеца. Но той пак добавяше към водата някаква зелена течност. Но в случеят на нашият професор водородът и кисородът нямат нищо общо, просто защото водата не се разлага.
Изображение
^^^^^^^^^^^^Изображение^^^^^^^^^^^^^

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 05 Яну 2011, 13:40

:paranoid:
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 05 Яну 2011, 13:53

А нямаше ли някакъв извор в България, където водата като я запалиш държи пламък. Горящата вода или горящата чешма, нещо такова ми се върти из главата. Някъде из балкана беше, като малък съм минавал, но нямам ясни спомени :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: хората да се усмихват...

Мнение от Redemption » 05 Яну 2011, 14:42

Don_Emilio написа:А нямаше ли някакъв извор в България, където водата като я запалиш държи пламък. Горящата вода или горящата чешма, нещо такова ми се върти из главата. Някъде из балкана беше, като малък съм минавал, но нямам ясни спомени :dunno:

Дааааа има такава чешма в България. Но не гори водата,а сярата която тя съдържа. Изображение
Изображение
^^^^^^^^^^^^Изображение^^^^^^^^^^^^^

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 05 Яну 2011, 19:40

То ако беше реално досега да са я пуснали тази вълшебна вода

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 05 Яну 2011, 20:02

То даже аз знам такъв извор, ама въпроса е там че не водата гори от този извор ами това в нея. И то всъщност е метан.
То водата ако гори то няма да е вода, поне в тези условия в които ние живеем. Трябва нещо да има някакво външно въздействие което никак няма да е рентабилно и крайният продукт ще е глътнал много повече енергия отколкото ще отдаде. И със сигурност няма да е по-евтин от използваните в момента нефтени продукти.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Яну 2011, 23:44

и аз знам за такива извори
скоро имаше подобен в Мексиканския залив :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 06 Яну 2011, 12:21

и аз знам за"ГОРЯЩА ВОДА"-знам едно място във варненско,по точно до гр.Долни чифлик.това място му казват "БОТЕВА ЧЕШМА".от испаренията на самата вода газовете горят във синкав пламък-все едно се запалва спирт :winky:
Изображение

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 06 Яну 2011, 15:54

то ако гореше вода в тия цилиндри бая повече пара щеше да изкарва отзад, а той като тръгваше почти нищо не излизаше...
the project is ready....
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Извън Темата