Проблем със загряване е46 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Проблем със загряване е46 320д

Мнение от Dimitroff » 11 Яну 2011, 17:40

Street Style написа:И аз да се оплача,смених и двата термостата с "BEHR" оригинални имат си и щампа BMW и както не щеше да
загрява сега стана обратното почна да грее повече от необходимото т.е. стрелката минава средата с около
2-3мм. и там спира :kuku: що е то :?: не е въздух с сигурност вече е обезвъздушявах 4 пъти,някаква идея :idea:

Виж през скритото меню каква е температурата на охладителя...
Обясни как сте обезвъздушавали...стъпка по стъпка, ако обичаш...

Потребител
Аватар

Мнение от Street Style » 11 Яну 2011, 18:25

Отварям капачката и пропката на радиатора и почвам да наливам антифриз на студено ДВГ
отначало излиза много въздух после се забавя но изчаквам и си наливам полека докато съвсем не спре да излиза
въздуха,след това паля на полу затворена пропка и изчаквам докато излезе и остатачния въздух и я стягам и нея
и така нямах проблеми освен ,че нещеше да стопли на следващия ден пристъпих и към смяна на малкия термостат,
него го обезвъздушавах през неговата си пропка с фунийка на загасен мотор след това пробно кръгче проба на
парното идеално колата загрява добре(за около 5 мин стига средата) след което я подминава и стрелката стой на 2-3мм. след центъра и не мърда по-нагоре :?:
колата е 320д 136к.с.
п.п. Колко градуса е на този мотор работната температура :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 11 Яну 2011, 19:21

На мен след смяна на термостатите, стрелката ми стои една идея преди 12. Почти незабележимо, по малко от половин милиметър преди 12 часа и не мърда от там. Предполагам че новите термостати отварят-затварпт при един - два градуса разлика.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 11 Яну 2011, 21:29

Street Style написа:Отварям капачката и пропката на радиатора и почвам да наливам антифриз на студено ДВГ
отначало излиза много въздух после се забавя но изчаквам и си наливам полека докато съвсем не спре да излиза
въздуха,след това паля на полу затворена пропка и изчаквам докато излезе и остатачния въздух и я стягам и нея
и така нямах проблеми освен ,че нещеше да стопли на следващия ден пристъпих и към смяна на малкия термостат,
него го обезвъздушавах през неговата си пропка с фунийка на загасен мотор след това пробно кръгче проба на
парното идеално колата загрява добре(за около 5 мин стига средата) след което я подминава и стрелката стой на 2-3мм. след центъра и не мърда по-нагоре :?:
колата е 320д 136к.с.
п.п. Колко градуса е на този мотор работната температура :?:

:nono:

Обезвъздушава се на студена кола!
Палиш.
Парното на макс температура, но вентилатора на най-ниска степен!
Капачката на разширителния съд - затворена!!!!
Обезвъздушава се през винтилчето до нея (има го същото на още 2-3 места...)

Потребител
Аватар

Мнение от Street Style » 11 Яну 2011, 22:07

Благодаря за бързия отговор утре сутрин нови опити и дано да се оправи,че
ако няма успех пак се връштаме в изходно положение.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d-136-99g
Мечтае да кара: M5

Мнение от ivo_88 » 13 Яну 2011, 23:14

здр. колеги зна4и смених и двата термостата сега загрява по добре ама мн бавно трябва дая карам доста време да загрее оптимална темп. 80-85 градуса с пуснато парно какво може да е друго нз ве4е какво да права колата е46 2000д 136 кс 1999г. обезвадушена е добре защо неизлиза никакав въздух от пробките :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: БМВ Е46 320дизел /1999год.

Мнение от toni07 » 16 Яну 2011, 1:36

здраво,кај мене стрелката не стои точно на 12часот негде отприлика 11,58ч. ја обезвоздушив два пати на ладно како напишавте погоре и сега стрелката веке не пада си стои тука дали е тоа некој проблем.Парно имам одлично,а чувствувам и на потрошувачката се врати на оноа нормално трошење,пред да ги заменам и двата термостати ми се појави и зголемена потрошувачка.
значи сум прочитал мнинија каде што кажувате само 12часот јас не можам во тоа да успеам дури и во сервис за бмв сум ја терал исто и тие не можат но ми рекоа дека тоа не е проблем.
сакам да го чујам и вашето мислње бидејќи многу сознанија научив од форумот.поздрав

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 16 Яну 2011, 9:57

Виж от скритото меню каква е температурата.
Задържаш левия бутон на километража, докато не изпише "тест".
Натискаш десния докато отидеш на 19-то меню, пускаш...сменя офф и он, офф и он...натискаш го когато е на офф (десния бутон!), след това го натискаш докато стигнеш до 7мо меню...изчакваш...и ти изписва температурата на охладителя...

Потребител
Аватар

Мнение от x_pavlo » 26 Юни 2011, 2:00

Ванка а каква е работната температура на 320д 136к
и на колко градуса трябва да започва да работи перката с исключен климатик,
Като качвам баир стига 100-101 и вклучмам парното на макс за да падни температурата
а иначе по равно не надвишава 90 и перката никога не я чувам да работи.
чета твои предишни постове че си имал проблем и си сменял перка
но не разбрах как точно работи.
мерси преаваритело :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 29 Юни 2011, 6:27

Абе не съм Ванката, ама да ти кажа моето мнение :mhihi:
Според мен не ти работи перката, тя включва на 83-4 но на бавни обороти, а вече на 94-5 включва на макс, тези 100 градуса не са нормални нищо, че си изкачвал. И аз имах такъв проблем.
Изображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 30 Юни 2011, 9:22

При по-сериозно натоварване (сериозно нагорнище + повече газ) е напълно нормално да докопа до към 100 градуса.
Имам спомен, че когато имах проблеми с перката бях помолил колегите да видят на каква температура им работят колите - в София в сериозен трафик, с включен климатик (това допълнително товари мотора!) и външна температура от 35+ градуса показанията им бяха 96-98.

Ако оставите колата да работи на едно място дъъълго време работната температура стига до 100 градуса, като в момента, в който направи 100 - връща няколко градуса - перката е развъртяла - връща няколко градуса и спира.(примерно на 94-96...после пак до 100 и така до безкрайност.) - говорим при условие, че навън е доста горещо! (над 30 градуса)

Между другото - ако парката работи на 100% то все едно карате хувъркрафт - звука е много силен!
Нормалната работа на перката...е безшумна!!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D
Мечтае да кара: Квото кара
Детайли за колата: В багажника са :)

Мнение от m.vatev » 05 Юли 2011, 5:21

Да се включа и аз, пак. Значи след като имах проблем със загряването - стоеше ми стрелката винаги малко над синята зона. Беше се зазимило - и колата харчеше все едно ми е спукан резервоара(мисля си че печката работеше постоянно и за това ми дигаше страшно разхода, освен това че двигателя не работи оптимално!). Реших да сменям термостат. Беше направо счупен (пласмасовите хватки на скобата се бяха счупили). От както го смених - евалата! Стрелката стои съвсем малко след 12:00, няма да изреждам, че всичко се върна в нормата. До сега не съм забелязал нито в задръствания нито по баири да мръдне повече от мястото на което е! Така че на който не му загрява колата - да не се чуди много, ами или направо да сменя, или да даде 20 лв за да му проверят термостата. И аз си развивах теории за това, защо не загрява достатъчно и един термостат отиде на вятъра под формата на изгоряла допълнителна нафта :(.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 09 Юли 2011, 22:03

m.vatev написа:Да се включа и аз, пак. Значи след като имах проблем със загряването - стоеше ми стрелката винаги малко над синята зона. Беше се зазимило - и колата харчеше все едно ми е спукан резервоара(мисля си че печката работеше постоянно и за това ми дигаше страшно разхода, освен това че двигателя не работи оптимално!). Реших да сменям термостат. Беше направо счупен (пласмасовите хватки на скобата се бяха счупили). От както го смених - евалата! Стрелката стои съвсем малко след 12:00, няма да изреждам, че всичко се върна в нормата. До сега не съм забелязал нито в задръствания нито по баири да мръдне повече от мястото на което е! Така че на който не му загрява колата - да не се чуди много, ами или направо да сменя, или да даде 20 лв за да му проверят термостата. И аз си развивах теории за това, защо не загрява достатъчно и един термостат отиде на вятъра под формата на изгоряла допълнителна нафта :(.

:nono: Трябва да си седи на 12:00 не след....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 18 Окт 2011, 22:17

И на мен вече от скоро не ми качва на 12,смених големия - същото,сега ще сменям и малкия,че гори като за световно.Малкия с корпус ли се продава?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 19 Окт 2011, 9:09

и малкия е с корпус колега и като цена е около 70-90 лв , предлага се само оригинален .

ПредишнаСледваща

Назад към E46