и понеже си говориме за битките по пътищата...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

зъботехника вс. бакшиша

прав е че го е гръмнал
130
89%
не е прав че го е гръмнал
16
11%

Общо гласове : 146
младши ентусиаст
Аватар

Re: и понеже си говориме за битките по пътищата...

Мнение от krystal » 12 Яну 2011, 14:21

DanielzZz написа:Не знам кой здравомислещ ще гласува,че не е прав ! :conf:

Аз например. :winky:
Не защитавам таксиметровия, в никакъв слyчай, но и двамата за мен са вандали, които са расли в гората. :conf:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 12 Яну 2011, 14:23

krystal написа:

Не защитавам таксиметровия, в никакъв слyчай, но и двамата за мен са вандали, които са расли в гората. :conf:

то човек се приспособява към средата в която живее :winky:
www.bmwпрофесори-bg.net

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Яну 2011, 14:26

И аз щях да го гръмна тоя боклук...

ПП: пуснали са лекаря, но май в крайна сметка ще яде дървото...
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 12 Яну 2011, 15:01

За мене е малко странно, как жената е излязла и е започнала да раздава правосъдие с метална тръба.Просто си го представям, как изскача от колата с винкело :mhihi: :mhihi:
На страната за зъботехника съм иначе.Заслужавал си е да го гръмне.
Обаче би било интересно, да се разкаже историята от сигурен източник, защото скапаните журналисти малко или много разкрасяват историята.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 12 Яну 2011, 15:18

Има някакъв умисъл в закона за липсата на самозащита, но в случая зъботехника е супер късметлия поради няколко факта:

1. Ония е жив
2. станало е в центъра, където има яко камери и се вижда кой какво и защо.

Абсурдно е, но тук така стават нещата.

Бакшиша не е жертва, той е нападетел отвсякъде, просто попада на по-подготвен от него!

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Яну 2011, 15:31

vlad0 написа:просто попада на по-подготвен от него!

както се случва доста често общо взето
който си търси белята обикновено си я намира доста бързо

по принцип ако не е можел да го надвие с тупаници, е трябвало да хване някоя тръба, а не да го стреля
ако пък съвсем е на зле работата доколкото знам е нужен предупредителен изстрел във въздуха, че после в краката и чак тогава ако наистина все още иска и има възможността да те убие, ти да го стреляш, за да го убиеш
ма т'ва е непотвърдена информация, щото аз не съм нинджа и нямам бойно оръжие

в днешно време наистина си трябва огнестрелно оръжие и поне 2 вида бойни изкуства, иначе тук е страшна джунгла
Последна промяна Хаос на 12 Яну 2011, 15:34, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 12 Яну 2011, 15:32

krystal написа:

Аз също гласувах, че не е прав... :confused: . Казах си мнението в другата тема, ама хайде и тук - за мен да стреляш по невъоръжен човек, и то в гърдите, е недопустимо :confused: ! Всеки човек при вида на пистолет ще се отдръпне най-малкото, пък да не говорим, ако се произведе изстрел - така че за мен, щом е било абсолютно необходимо да вади пистолет, е могло да стреля или във въздуха, или в краката :winky: . Това дето е стрелял в гърдите си е чист умисъл за убийство...и то с незаконен пистолет - дано поне един такъв лежи в затвора, че много каубои станаха :confused: . Но по всяка вероятност ще го осъдят условно...Хубавото от цялата история е, че няма жертви и тоя никога повече няма да се докопа законно до оръжие :|

И alx, не си обективен като "драматизираш" така нещата - да бие жена ти, майка на децата ти и т.н., просто защото не си присъствал на случката, за да знаеш дали е бил жената ;). Да не говорим, че четох някъде из всичките статии, че жената е слязла с метална тръба и го е удряла, а той само я е бутнал :confused: . Така че версии много и след като не сме били преки свидетели такива драматични изказвания май не са нужни ;).

За мен най-правилната позиция и най-точното мнение в темата, към което се присъединявам е:

msi200 написа:Не съм бил там - не мога да преценя.
Да не се случва на никого такава ситуация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 12 Яну 2011, 15:38

Не искам да навлизам в спор,но при такава ситуация нито е мислил къде ще го уцели,нито дали ще се уплаши от вида на пистолета.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 12 Яну 2011, 15:41

Честно казано и на мен не ми се пише повече по темата, ама хайде да ти отговоря. То пистолетът не е за хора, които не могат да мислят и нямат глава на раменете - като не е мислил, сега да си търпи последствията :winky: . Носенето на оръжие си е отговорност според моите виждания :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 12 Яну 2011, 15:42

:OT: А ако е имало предупредителен изтрел. Ако първо стреляш във въздуха и му кажеш да се разкара, но той продължи и го гръмнеш тогава. Виновен ли си?
И нека разгледаме два случая. След предупредителния изтрел да го гръмнеш в крака и втория случай го уцелиш смъртоносно пак след предупредителния изтрел?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 12 Яну 2011, 15:44

след тази история, поне бакшишите като тръгнат да слизат на някой ще се замислят че може да им се отвори дупка за трето оЧо :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 12 Яну 2011, 15:53

speedhokk написа::OT: А ако е имало предупредителен изтрел. Ако първо стреляш във въздуха и му кажеш да се разкара, но той продължи и го гръмнеш тогава. Виновен ли си?
И нека разгледаме два случая. След предупредителния изтрел да го гръмнеш в крака и втория случай го уцелиш смъртоносно пак след предупредителния изтрел?

Абе тегава работа си е наказателното право - но при тези ситуации поне ще ти се изключи умисъла за убийство, ще имаш смекчаващи вината обстоятелства и т.н. и накрая могат и да те оправдаят - ама това вече е до съда и до това колко ти е добър адвокатът :mhihi: . Не ми се отваря НК сега да гледам пак разпоредбите - тамън се отървах преди 2-3 месеца от тая материя :mhihi:

:OT: А като гледам само колко хора биха го гръмнали - вземете си пуснете CS или отиде на стрелбище някъде да си избиете отрицателната енергия, че си е еб@ло майката положението :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Яну 2011, 15:57

speedhokk написа::OT: А ако е имало предупредителен изтрел. Ако първо стреляш във въздуха и му кажеш да се разкара, но той продължи и го гръмнеш тогава. Виновен ли си?

Чакай ся. Къв си ти, че ще стреляш? Ми то по твойта логика, дай да си вземем всички по една пyшка и да изгърмим наред всички неандерталци дет ни са пречкат или налитат на бой. Че то най лесно да им паднеш на нивото..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Мнение от Bmw325is » 12 Яну 2011, 16:00

Как не ви е срам! нали и таксиджията има семейство , Никой няма право да отнема човешки живот !!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 12 Яну 2011, 16:03

И кефи само как като се пусне тема, че някой иска да трепе някоя бездомна котка или куче и целият форум скача как той не му бил дал живота и нямал право да му го отнема и настава еб@ти нравоучението, обаче иначе всички са готови без грам съмнение и мисъл да гръмнат човек :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата