Въпрос за Автокаско?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Въпрос за Автокаско?
Колеги да ви запитам..Поне претърпях инцидент с колата и сега,ще се прави по-каското и ме набиха в доверен сервиз..Но още днес почнаха въртелите с броня,която зле но няма да платят,защото съм имал щета от маркирането,която трябваше калъфа от компанията да ми увеличи с мишката 15 пъти да се види..(все едно си вади парите от неговия джоб),няма думи..,както и да е ще си я платя тази броня..Притеснява ме по-скоро ходовата част,която също е засегната и там,както знаете,нещата са доста скъпи...И сега ще има огледи от няква тяхна група 1дин,пак 2ри пат,и тея "оглеждачи"ме притсняват да не са и те некви олигофрени да ми набият пак нещо,смисъл може ли да се говори с тях човешки и ако не съм съгласен с техните преценки,мога ли да ползвам и аз мой хора за оглед и въобще биха зачели друго мнение
Щот не искам да ми оставят полу направена кола и после аз да давам хиляди левове за ремонти,за дет съм си платил каското.

Последна промяна Nikolay86 на 16 Яну 2011, 22:18, променена общо 1 път
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Re: Въпрос за Автокаско?
Огледите се провеждат от експерт от застрахователната компания и вещо лице , тъй че отпада варианта '' твой човек '' да проведе огледа . Каквото и да правиш , преди да си получиш автомобила от доверения серивз задължително го пробвай , огледай внимателно и тествай всико , което е било увредено при влизане в сервиза и НЕ ПОДПИСВАЙ ПРИЕМО-ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ , ако нещо не е отремонтирано или е некачествено отремонтирано .
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Is написа:Огледите се провеждат от експерт от застрахователната компания и вещо лице...
Именно това питам,тоя/тия,какво гледат и как го гледат и до колко оценката им е меродавна

- Is.
- ентусиаст
-
Официално вещото лице е независим оценител , на който му се плаща Х лв от застрахователната компания за всеки проведен оглед без значение колко е увреден автомобила . Неофициално експертите имат лимит ( сума ) за одобрени щети , вещите лица го знаят , и като се вземе в предвид , че се познават ------- разбираш за какво става дума , предполагам .
Така че на всяка цена искай да присъстваш на огедите и за всяко нещо , за което имаш съмнение , че си ощетен настоявай да бъде коригирано . Освен това майсторите в сервиза имат изгода да се опишат повече увредени детайли по автомобила === по-голяма сума за ремонта , която ще получат от застрахователната компания .Може да се консултираш с тях кое как трябва да стане , кои детайли е по-добре да се подменят с нови ... и така .
Ако ти откажат нещо по време на оглед намекни за оплакване , жалба , съд и т.н.
В повечето случаи има ефект .
Това е вариант при '' Доверен сервиз ''
При експертна оценка си изцяло в техните ръце . Там получаваш каквото те преценят и нито цент повече .
Дано да съм бил полезен .
Така че на всяка цена искай да присъстваш на огедите и за всяко нещо , за което имаш съмнение , че си ощетен настоявай да бъде коригирано . Освен това майсторите в сервиза имат изгода да се опишат повече увредени детайли по автомобила === по-голяма сума за ремонта , която ще получат от застрахователната компания .Може да се консултираш с тях кое как трябва да стане , кои детайли е по-добре да се подменят с нови ... и така .
Ако ти откажат нещо по време на оглед намекни за оплакване , жалба , съд и т.н.

Това е вариант при '' Доверен сервиз ''
При експертна оценка си изцяло в техните ръце . Там получаваш каквото те преценят и нито цент повече .
Дано да съм бил полезен .
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Абе знам,че много зависи от този,който води огледа(демек майстора в сервиза)Викаш с него да говоря мъжката в прав текст? 

- Is.
- ентусиаст
-
Nikolay86 написа:Абе знам,че много зависи от този,който води огледа(демек майстора в сервиза)Викаш с него да говоря мъжката в прав текст?

Ако можеш дори преди огледа .

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Благодаря колега
Ще гледам да говоря с тоя от сервиза,майстора да видим..дано нещо с него може да се разберем 

7 мнения
• Страница 1 от 1