Въпрос за Автокаско?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Въпрос за Автокаско?

Мнение от Nikolay86 » 15 Яну 2011, 2:35

Колеги да ви запитам..Поне претърпях инцидент с колата и сега,ще се прави по-каското и ме набиха в доверен сервиз..Но още днес почнаха въртелите с броня,която зле но няма да платят,защото съм имал щета от маркирането,която трябваше калъфа от компанията да ми увеличи с мишката 15 пъти да се види..(все едно си вади парите от неговия джоб),няма думи..,както и да е ще си я платя тази броня..Притеснява ме по-скоро ходовата част,която също е засегната и там,както знаете,нещата са доста скъпи...И сега ще има огледи от няква тяхна група 1дин,пак 2ри пат,и тея "оглеждачи"ме притсняват да не са и те некви олигофрени да ми набият пак нещо,смисъл може ли да се говори с тях човешки и ако не съм съгласен с техните преценки,мога ли да ползвам и аз мой хора за оглед и въобще биха зачели друго мнение :dunno: Щот не искам да ми оставят полу направена кола и после аз да давам хиляди левове за ремонти,за дет съм си платил каското.
Последна промяна Nikolay86 на 16 Яну 2011, 22:18, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Re: Въпрос за Автокаско?

Мнение от Is. » 15 Яну 2011, 3:50

Огледите се провеждат от експерт от застрахователната компания и вещо лице , тъй че отпада варианта '' твой човек '' да проведе огледа . Каквото и да правиш , преди да си получиш автомобила от доверения серивз задължително го пробвай , огледай внимателно и тествай всико , което е било увредено при влизане в сервиза и НЕ ПОДПИСВАЙ ПРИЕМО-ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ , ако нещо не е отремонтирано или е некачествено отремонтирано .
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 15 Яну 2011, 13:30

Is написа:Огледите се провеждат от експерт от застрахователната компания и вещо лице...

Именно това питам,тоя/тия,какво гледат и как го гледат и до колко оценката им е меродавна :dunno: Притесненията ни идват от това,че един приятел си удари колата доста сериозно и видимо помляни неща по колата,ония са му казвали на огледа;"Това горе,долу-онава да,ма по-скоре не" :kuku: И момчето после след тях си доуправя колата цифра време..нерви,много пари,знаете как е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Is. » 15 Яну 2011, 13:43

Официално вещото лице е независим оценител , на който му се плаща Х лв от застрахователната компания за всеки проведен оглед без значение колко е увреден автомобила . Неофициално експертите имат лимит ( сума ) за одобрени щети , вещите лица го знаят , и като се вземе в предвид , че се познават ------- разбираш за какво става дума , предполагам .
Така че на всяка цена искай да присъстваш на огедите и за всяко нещо , за което имаш съмнение , че си ощетен настоявай да бъде коригирано . Освен това майсторите в сервиза имат изгода да се опишат повече увредени детайли по автомобила === по-голяма сума за ремонта , която ще получат от застрахователната компания .Може да се консултираш с тях кое как трябва да стане , кои детайли е по-добре да се подменят с нови ... и така .

Ако ти откажат нещо по време на оглед намекни за оплакване , жалба , съд и т.н. ;) В повечето случаи има ефект .

Това е вариант при '' Доверен сервиз ''
При експертна оценка си изцяло в техните ръце . Там получаваш каквото те преценят и нито цент повече .

Дано да съм бил полезен .
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 15 Яну 2011, 14:04

Абе знам,че много зависи от този,който води огледа(демек майстора в сервиза)Викаш с него да говоря мъжката в прав текст? :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Is. » 15 Яну 2011, 16:17

Nikolay86 написа:Абе знам,че много зависи от този,който води огледа(демек майстора в сервиза)Викаш с него да говоря мъжката в прав текст? :dunno:

:yes:
Ако можеш дори преди огледа .

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 16 Яну 2011, 2:15

Благодаря колега :yes: Ще гледам да говоря с тоя от сервиза,майстора да видим..дано нещо с него може да се разберем :yes:

Назад към Извън Темата