Да демонтираме паметника на окупационната Съветската армия!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да съборим ли паметника на съветско-комунистическите поробители?

Да, защото не искаме да отдаваме почит на руско-съветския окупатор.
4
9%
Не, защото Съветската армия не ни е окупирала, а освободила(???)
36
80%
Нямам мнение
5
11%

Общо гласове : 45

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Да демонтираме паметника на окупационната Съветската армия!

Мнение от ms » 18 Яну 2011, 18:56

ludnik написа:По-добре махнете онзи паметник на американските летци от 2 СВ в Южния парк, които са сипали бомби над главите на родителите ни....а на Списаревски знаете ли къде е паметника?
:bang: :bang: :bang:

Той изобщо има ли паметник :?: Сериозно- не знам и питам :dunno:

Мдаааа, Демократ-чето като ще маха паметници да почне с тоя на хамериканските летци- чисто подигравка е да имат паметник хората сринали София и избивали българи...

ПС: Като сме почнали- познайте колко паметника има в БГ на Цар Калоян :?:
А: 1
Б: 1
В: 1
Г: 1

Познахте- цял ЕДИН, и то от няколко години насам :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 18:58

ms написа:
ludnik написа:По-добре махнете онзи паметник на американските летци от 2 СВ в Южния парк, които са сипали бомби над главите на родителите ни....а на Списаревски знаете ли къде е паметника?
:bang: :bang: :bang:

Той изобщо има ли паметник :?: Сериозно- не знам и питам :dunno:

Мдаааа, Демократ-чето като ще маха паметници да почне с тоя на хамериканските летци- чисто подигравка е да имат паметник хората сринали София и избивали българи...

ПС: Като сме почнали- познайте колко паметника има в БГ на Цар Калоян :?:
А: 1
Б: 1
В: 1
Г: 1

Познахте- цял ЕДИН, и то от няколко години насам :banghead: :banghead: :banghead:

Ами мисля че няма ама има улица кръстена на него в кв Дружба! Мисля обаче че площада на авиаторите е за всички летци загинали в името на България! Ама не съм много сигурен! :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Яну 2011, 19:13

Съветската армия не е освобождавала България, не бъркайте нещата. Тук не е гръмнала една пушка срещу руски войник, нито е убит дори един такъв от българската армия. Имало е заповед от командването за това. Нахлуването в суверенна държава се нарича окупация. Насилственото налагане на политически строй и система, сетете се сами. Избиването на хиляди хора без съд и присъда или манипулирани такива, се нарича геноцид. Само официалните смъртни присъди на т.нар Народен съд са 2611. Дори в Нюрнберг не се доближават и на 10% от това число. И това с благословията на окупационната армия. Како значи прочит на историята и да не забравяме миналото? Тази част от българската история е срамна и би следвало да направим така, че това никога повече да не се допуска, както е направено в Германия. Дори днешна Русия осъди режима на СССР, като престъпен, ние кога ще го направим? Това минало има едно място, в музея, не да стърчи в центъра на столицата и да ни напомня какво, горното ли? Как са ни "освободили" та до ден днешен сме още роби. Вдигнал юмрук съветски войник, с Шпагин в ръка, срещу кого и срещу какво? А сетете се. Да, не трябва да забравяме миналото си, но не за да му се кланяме, а да помним и да не го допускаме отново. Затова мястото на паметника е в музея, като всички неща от миналото. Но за някои хора това е минало незабравимо, за мнозина бих казал. Както и в този форум беше написано, точно тук ли ще пробие с такава идея това демократче... Жалко. А има решение на Столична община за демонтажа. От 1993 г. Никой не го е отменил, но никой не го е и изпълнил. Колегата който ме съвета за мотиката. Колега, аз знам май по-добре от тебе какво е мотика и вервай, достатъчно съм копал, повече от много други пишещи тук, който са виждали този уред само на картинка. Леко с такива изказвания, понякога не са в десетката.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 18 Яну 2011, 19:13

Къде се намира този монумент:

Изображение

А). В центъра на Европа.
Б). В столицата на една победена страна.
В). Във Виена.
Без страх, без спирачка!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 18 Яну 2011, 19:14

@ Трактор : :clap:

А паметници на Хан Аспарух колко има в софето??? :conf:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 18 Яну 2011, 19:18

Elesar74 написа:Този паметник няма място в центъра на европейска столица като София.

Верно ?! :shock: :mhihi: Някак си "eвропейска" не ми се вързва със наличните дупки по асфалта, водата по околовръсното преди има-няма месец и Българският "Бевърли хилс" - Факултета :mhihi:
Elesar74 написа:Той е част от една срамна част от българската история.

Да, и благодарение на тази "срамна" част от Българската история в момента не сме нечия колония (за сега) :help:

И като махнете паметника всъщност какво ще се случи - някой хора от червени ще станат сини ? Или може би ще се задраска от всеки един учебник историята ? Или пък най-вероятно ще се забрави всичко. А,може би "Альошата" която се вижда от почти всяка точка в Пловдив и паметника на руският войн в центъра на Бургас, трябва да се махнат също ? :wave:

Не случайно тея паметници са сложени на такива места. И може по бай Тошово време хората да не са празнували Коледа, подтиснати от диктатурата, ама за сметка на тва всяка година за море е имало, и за апартамент, и за кола (като ти дойде реда) ... а и тогава ако беше изръсил някоя такава глупост, най-вероятно щяха да те назначат доживотно в Белене :winky:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 19:23

Elesar74 написа:Съветската армия не е освобождавала България, не бъркайте нещата. Тук не е гръмнала една пушка срещу руски войник, нито е убит дори един такъв от българската армия. Имало е заповед от командването за това. Нахлуването в суверенна държава се нарича окупация. Насилственото налагане на политически строй и система, сетете се сами. Избиването на хиляди хора без съд и присъда или манипулирани такива, се нарича геноцид. Само официалните смъртни присъди на т.нар Народен съд са 2611. Дори в Нюрнберг не се доближават и на 10% от това число. И това с благословията на окупационната армия. Како значи прочит на историята и да не забравяме миналото? Тази част от българската история е срамна и би следвало да направим така, че това никога повече да не се допуска, както е направено в Германия. Дори днешна Русия осъди режима на СССР, като престъпен, ние кога ще го направим? Това минало има едно място, в музея, не да стърчи в центъра на столицата и да ни напомня какво, горното ли? Как са ни "освободили" та до ден днешен сме още роби. Вдигнал юмрук съветски войник, с Шпагин в ръка, срещу кого и срещу какво? А сетете се. Да, не трябва да забравяме миналото си, но не за да му се кланяме, а да помним и да не го допускаме отново. Затова мястото на паметника е в музея, като всички неща от миналото. Но за някои хора това е минало незабравимо, за мнозина бих казал. Както и в този форум беше написано, точно тук ли ще пробие с такава идея това демократче... Жалко. А има решение на Столична община за демонтажа. От 1993 г. Никой не го е отменил, но никой не го е и изпълнил. Колегата който ме съвета за мотиката. Колега, аз знам май по-добре от тебе какво е мотика и вервай, достатъчно съм копал, повече от много други пишещи тук, който са виждали този уред само на картинка. Леко с такива изказвания, понякога не са в десетката.

Аз ли да не ги бъркам? :shock: Какво общо има терора на комунистическата власт със съветската армия? Няма нито една гръмнала пушка срещу руски войник защото след като сме взели за съюзник фашистка Германия сме обявили война на СССР! Добре че "братушките" са ни съжалили че иначе са щели да ни изтрият от картата! Няма нито една европейска държава по маршрута Москва - Берлин която да се е опълчила на съветската армия!!! Имало е немски отбранителни линии с цел забавянето на руската армия но местните хора са ги посрещали като герои! Всичко покрай тоя демонтаж е евтин ПР както навремето събарянето на мавзолея! Колегата който го спомена беше прав! И какво ще постигнеш като го демонтираш тоя паметник? Цял свят е благодарен на съветската армия а ние с няшите комплекси се правим на келеши!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 18 Яну 2011, 19:28

:OT:
:mhihi: Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 19:29

А и още нещо: Няма нито една пушка гръмнала и срещу немски войник защото сме били най големите пу*ки в източна Европа! Не съм сигурен в годините нито ми се рови в нета ама ако си направите справка колко е разликата между годините от обявяването на война със СССР и след това с Фашистка Германия ще разберете че тогава сме си обръщали дапарите към по-силните което до някъде го разбирам де!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2011, 19:44

Е.Димитров написа:абе...к'во е това "мекере"????

Използва се за маша, пионка, фигурант. Ауквално е нещо като гъзолизец и подлизурко.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 18 Яну 2011, 20:26

И аз мисля като alx, историята трябва да не е избирателна, а реално и преди и сега е такава и се изменят всеки 5 години учебниците за децата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 18 Яну 2011, 20:27

alx написа:няма го правилния отговор (поне за мене) - "не- да не го бутаме защото е част от българската история а тя не трябва да се забравя- защото който забравя историята е обречен да я повтори" (това второто не е моя мисъл).

не е това начина вие "българските "демократи" да водите битката...

:yes: Много точно казано, аз съм на същото мнение.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 18 Яну 2011, 20:34

Първо, анкетата е супер манипулативна и е пределно ясно, какво цели авторът.

И ако с такива недъгави методи мисли да навлиза в "голямата" политика, по-добре да се откаже овреме.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 18 Яну 2011, 20:43

Нищо чудно въпросният дебютант с 0 (нула) мнения до момента и регистрирал се днес като Демократ просто да разлайва кучетата и да гледа сеир.
Кой знае?

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Яну 2011, 21:09

alx написа:няма го правилния отговор (поне за мене) - "не- да не го бутаме защото е част от българската история а тя не трябва да се забравя- защото който забравя историята е обречен да я повтори" (това второто не е моя мисъл).

не е това начина вие "българските "демократи" да водите битката...

друга случайна мисъл- ако искате да демонтирате "комунистическите гадости" - мисля, че следващото би трябвало да бъде ндк-то, магистрала тракия до пловдив, магистралата до правец, каквото е останало от тежката ни индустрия и тн.. надявам се разбираш какво се опитвам да кажа.

и не- не съм комунист. просто мисля принципно.

:bowdown: :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата