Да демонтираме паметника на окупационната Съветската армия!
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Да демонтираме паметника на окупационната Съветската армия!
ludnik написа:По-добре махнете онзи паметник на американските летци от 2 СВ в Южния парк, които са сипали бомби над главите на родителите ни....а на Списаревски знаете ли къде е паметника?
![]()
![]()
Той изобщо има ли паметник

Мдаааа, Демократ-чето като ще маха паметници да почне с тоя на хамериканските летци- чисто подигравка е да имат паметник хората сринали София и избивали българи...
ПС: Като сме почнали- познайте колко паметника има в БГ на Цар Калоян

А: 1
Б: 1
В: 1
Г: 1
Познахте- цял ЕДИН, и то от няколко години насам

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
ms написа:ludnik написа:По-добре махнете онзи паметник на американските летци от 2 СВ в Южния парк, които са сипали бомби над главите на родителите ни....а на Списаревски знаете ли къде е паметника?
![]()
![]()
Той изобщо има ли паметникСериозно- не знам и питам
![]()
Мдаааа, Демократ-чето като ще маха паметници да почне с тоя на хамериканските летци- чисто подигравка е да имат паметник хората сринали София и избивали българи...
ПС: Като сме почнали- познайте колко паметника има в БГ на Цар Калоян![]()
А: 1
Б: 1
В: 1
Г: 1
Познахте- цял ЕДИН, и то от няколко години насам![]()
![]()
Ами мисля че няма ама има улица кръстена на него в кв Дружба! Мисля обаче че площада на авиаторите е за всички летци загинали в името на България! Ама не съм много сигурен!

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Съветската армия не е освобождавала България, не бъркайте нещата. Тук не е гръмнала една пушка срещу руски войник, нито е убит дори един такъв от българската армия. Имало е заповед от командването за това. Нахлуването в суверенна държава се нарича окупация. Насилственото налагане на политически строй и система, сетете се сами. Избиването на хиляди хора без съд и присъда или манипулирани такива, се нарича геноцид. Само официалните смъртни присъди на т.нар Народен съд са 2611. Дори в Нюрнберг не се доближават и на 10% от това число. И това с благословията на окупационната армия. Како значи прочит на историята и да не забравяме миналото? Тази част от българската история е срамна и би следвало да направим така, че това никога повече да не се допуска, както е направено в Германия. Дори днешна Русия осъди режима на СССР, като престъпен, ние кога ще го направим? Това минало има едно място, в музея, не да стърчи в центъра на столицата и да ни напомня какво, горното ли? Как са ни "освободили" та до ден днешен сме още роби. Вдигнал юмрук съветски войник, с Шпагин в ръка, срещу кого и срещу какво? А сетете се. Да, не трябва да забравяме миналото си, но не за да му се кланяме, а да помним и да не го допускаме отново. Затова мястото на паметника е в музея, като всички неща от миналото. Но за някои хора това е минало незабравимо, за мнозина бих казал. Както и в този форум беше написано, точно тук ли ще пробие с такава идея това демократче... Жалко. А има решение на Столична община за демонтажа. От 1993 г. Никой не го е отменил, но никой не го е и изпълнил. Колегата който ме съвета за мотиката. Колега, аз знам май по-добре от тебе какво е мотика и вервай, достатъчно съм копал, повече от много други пишещи тук, който са виждали този уред само на картинка. Леко с такива изказвания, понякога не са в десетката.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Къде се намира този монумент:

А). В центъра на Европа.
Б). В столицата на една победена страна.
В). Във Виена.

А). В центъра на Европа.
Б). В столицата на една победена страна.
В). Във Виена.
Без страх, без спирачка!
- Alpina_Johnnie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по Аутобан А14 и А9
- Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24
@ Трактор :
А паметници на Хан Аспарух колко има в софето???

А паметници на Хан Аспарух колко има в софето???

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Elesar74 написа:Този паметник няма място в центъра на европейска столица като София.
Верно ?!

Elesar74 написа:Той е част от една срамна част от българската история.
Да, и благодарение на тази "срамна" част от Българската история в момента не сме нечия колония (за сега)

И като махнете паметника всъщност какво ще се случи - някой хора от червени ще станат сини ? Или може би ще се задраска от всеки един учебник историята ? Или пък най-вероятно ще се забрави всичко. А,може би "Альошата" която се вижда от почти всяка точка в Пловдив и паметника на руският войн в центъра на Бургас, трябва да се махнат също ?

Не случайно тея паметници са сложени на такива места. И може по бай Тошово време хората да не са празнували Коледа, подтиснати от диктатурата, ама за сметка на тва всяка година за море е имало, и за апартамент, и за кола (като ти дойде реда) ... а и тогава ако беше изръсил някоя такава глупост, най-вероятно щяха да те назначат доживотно в Белене

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Съветската армия не е освобождавала България, не бъркайте нещата. Тук не е гръмнала една пушка срещу руски войник, нито е убит дори един такъв от българската армия. Имало е заповед от командването за това. Нахлуването в суверенна държава се нарича окупация. Насилственото налагане на политически строй и система, сетете се сами. Избиването на хиляди хора без съд и присъда или манипулирани такива, се нарича геноцид. Само официалните смъртни присъди на т.нар Народен съд са 2611. Дори в Нюрнберг не се доближават и на 10% от това число. И това с благословията на окупационната армия. Како значи прочит на историята и да не забравяме миналото? Тази част от българската история е срамна и би следвало да направим така, че това никога повече да не се допуска, както е направено в Германия. Дори днешна Русия осъди режима на СССР, като престъпен, ние кога ще го направим? Това минало има едно място, в музея, не да стърчи в центъра на столицата и да ни напомня какво, горното ли? Как са ни "освободили" та до ден днешен сме още роби. Вдигнал юмрук съветски войник, с Шпагин в ръка, срещу кого и срещу какво? А сетете се. Да, не трябва да забравяме миналото си, но не за да му се кланяме, а да помним и да не го допускаме отново. Затова мястото на паметника е в музея, като всички неща от миналото. Но за някои хора това е минало незабравимо, за мнозина бих казал. Както и в този форум беше написано, точно тук ли ще пробие с такава идея това демократче... Жалко. А има решение на Столична община за демонтажа. От 1993 г. Никой не го е отменил, но никой не го е и изпълнил. Колегата който ме съвета за мотиката. Колега, аз знам май по-добре от тебе какво е мотика и вервай, достатъчно съм копал, повече от много други пишещи тук, който са виждали този уред само на картинка. Леко с такива изказвания, понякога не са в десетката.
Аз ли да не ги бъркам?

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
А и още нещо: Няма нито една пушка гръмнала и срещу немски войник защото сме били най големите пу*ки в източна Европа! Не съм сигурен в годините нито ми се рови в нета ама ако си направите справка колко е разликата между годините от обявяването на война със СССР и след това с Фашистка Германия ще разберете че тогава сме си обръщали дапарите към по-силните което до някъде го разбирам де!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:абе...к'во е това "мекере"????
Използва се за маша, пионка, фигурант. Ауквално е нещо като гъзолизец и подлизурко.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И аз мисля като alx, историята трябва да не е избирателна, а реално и преди и сега е такава и се изменят всеки 5 години учебниците за децата.
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
alx написа:няма го правилния отговор (поне за мене) - "не- да не го бутаме защото е част от българската история а тя не трябва да се забравя- защото който забравя историята е обречен да я повтори" (това второто не е моя мисъл).
не е това начина вие "българските "демократи" да водите битката...

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Първо, анкетата е супер манипулативна и е пределно ясно, какво цели авторът.
И ако с такива недъгави методи мисли да навлиза в "голямата" политика, по-добре да се откаже овреме.
И ако с такива недъгави методи мисли да навлиза в "голямата" политика, по-добре да се откаже овреме.
I love the sound of V8 in the morning...
Нищо чудно въпросният дебютант с 0 (нула) мнения до момента и регистрирал се днес като Демократ просто да разлайва кучетата и да гледа сеир.
Кой знае?
Кой знае?
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
alx написа:няма го правилния отговор (поне за мене) - "не- да не го бутаме защото е част от българската история а тя не трябва да се забравя- защото който забравя историята е обречен да я повтори" (това второто не е моя мисъл).
не е това начина вие "българските "демократи" да водите битката...
друга случайна мисъл- ако искате да демонтирате "комунистическите гадости" - мисля, че следващото би трябвало да бъде ндк-то, магистрала тракия до пловдив, магистралата до правец, каквото е останало от тежката ни индустрия и тн.. надявам се разбираш какво се опитвам да кажа.
и не- не съм комунист. просто мисля принципно.

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3