За говоренето по телефона по време на шофиране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

За говоренето по телефона по време на шофиране

Мнение от plradev » 20 Яну 2011, 15:01

Пускам темата за обсъждане по един казус,над който се замислих след поредния прекъснат телефонен разговор заради присъствие на "светещи жилетки" на пътя. Сигурен съм че на всички ви се е случвало да говорите по телефона докато карате без хендс фрий и като видите куки да затворите или да хвърлите някъде телефона докато отминете. Спирали са ме в движение на буркани заради това ,че говоря по телефона и загубеното време и разправийте са безумни.

Та сега по същество. Днес се замислих и мира не ми дава как така бакшиши и сот-аджии могат да говорят по радиостанциите по време на движение без някой да им прави проблем и регламентирано ли е в закона по някакъв начин говоренето по радиостанция по време на движение как се извършва?! Щото дори да говориш и на спийкър по тела,ушев види ли те ,че го държиш в ръка и те спре се почва с циганийте ,а бакшиша си джитка с комуникатора в ръка и му дреме на апарата от куки.

Нали идеята за забрана на говоренето по тела,е че се разсейваш и ръцете са ти заети .Е аз не съм видел до сега некой да си държи станцията с к*р :mhihi:

И сега някой ако ми каже,че бакшишите и сотаджиите със станциите си вършат работа,така и всеки нормален човек по телефона си върши работа ,но него го шибат ,а копърката никой не я закача,при все ,че вози хора и се разсейва от говоренето точно толкова ,колкото и всичи останали ?!

Аре некой да ми го обясни що със станция може,а с телефон не може :conf:
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Re: За говоренето по телефона по време на шофиране

Мнение от BMWPetar » 20 Яну 2011, 15:05

никва логика няма...и един куп неща от типа на навигация, пушене и ядене на мазни сандвичи, които са разрешени от закона, създават повече опасности...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Яну 2011, 15:20

Ми след като платих неколко пъти по дваасе лева,отвикнах да говоря без хендс фри,то това е като с коланите,първо те стегат,неудобно ти е,ама след некое време ти е некомфортно ако не си сложиш колана...
Иначе ми е интересно,ако пуснеш телефона на спикер..дали е нарушение???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 20 Яну 2011, 15:29

Е.Димитров написа:Иначе ми е интересно,ако пуснеш телефона на спикер..дали е нарушение???

Ако ти е некъде по таблото и си говориш,никой нищо нямам как да ти каже,ма ако го държиш в ръка и си го насочил към устата си все едно ще го ядеш,гориш от всякъде ,щото "ръката ти е заета" и дрън,дрън,дрън . Пробвано .

А тва с колана си важи за всички и не подлежи на коментиране.Колкото до навика си прав и аз съм си изградил навик ,дистанционното за касетофона да ми е под ръка и да се оправдавам ,че го държа него :mhihi:
Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 20 Яну 2011, 15:44

Щом причината е да се забранява всичко което пречи и отклонява вниманието, то телефона е само една малка част от нещата водещи до това. Не се обръща внимание на куп причини водещи до вършени на простотии, а да не говорим че на някой и мозъците им пречат по принцип!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 20 Яну 2011, 15:49

И говоренето по радиостанции :mhihi:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 20 Яну 2011, 15:51

Онзи ден ме актуваха точно за телефон. И за мен е простотия да говориш и да караш (блееш), ама в повечето случаи разговорите ми са по-кратки от самото търсене на хендсфрито, разплитане на кабелите му и тн. Апък и какво ми пречи докато си кеся в задръстването и моторът боботи на място 10 минути да проведа един разговор...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 20 Яну 2011, 16:01

за сметка на това ако имаш тел.система в колата и говориш по нея(без да държиш телефон и;и нещо подобно)тя пак те разсейва...и със спътник в колата да си говориш -пак те разсейва...аз колко банички съм изял в колата без да ме спират...а тва че тече мазнотия и кат се напълня с трохи никой не ми го плаща :mhihi: Ма си е кеф да си муаш пред някоя кука на сфетофар и да се облизваш вкуснооо.веднъж ме спряха де и вика-ко праиш-ми ям-що ядеш в колата -ми къде да ям,тва ми е работнот място...и те седяха и се чудеха кво да ми кажат :smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 20 Яну 2011, 16:09

Абе това до колко е глупост и колко са прави с въвеждането на забраната за говорене по телефона е съвсем друга тема.Факт е ,че от години съществува въпросната забрана и всеки малко или много си има едно на ум докато кара и говори и го прави със "осъзната" вина,че нарушава правилника и закона.

Аз просто недоумявам защо се мери с двоен аршин относно станциите и телефоните.Щото бакшишите и сота са по няколко хиляди в големите градове. И що тия хиляди водачи на частни и фирмени атомбили имат право да се разсейват с разговори ,а останалите водачи не можем :idea: И се замислям,че ако говоря по уоки-токи купено от техномаркета за 100лв ,ще ме актуват ли или ще съм със статут на бакшиш :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 20 Яну 2011, 16:21

говорил съм с катаджии по тоя въпрос, на пътя, не мой познати. и твикат: верно е, жените се гримират, мъжете пушат, ядат, пият кафе, некой даже вестници четат... ама в закона пише телефон, и ние спираме за телефон.
и мен са ме спирали- тел-а е на спиикър, ама го държа в ръка пред мутрата, и няма спасение, викат: говориш.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 20 Яну 2011, 19:53

exotique написа:...аз колко банички съм изял в колата без да ме спират...а тва че тече мазнотия и кат се напълня с трохи никой не ми го плаща :mhihi: Ма си е кеф да си муаш пред някоя кука на сфетофар и да се облизваш вкуснооо.веднъж ме спряха де и вика-ко праиш-ми ям-що ядеш в колата -ми къде да ям,тва ми е работнот място...и те седяха и се чудеха кво да ми кажат :smoke:
:ahah: :ahah: :ahah:

Това с баничките, всъщност е добър пример, че не само телефон може да е причина за разсейване но е много трудно да се дефинират всики възможности в закона. Ако имахме полиция на място и подходящ закон, би трябвало полицая да може да прецени. Дали обядваш, гримираш се, бръснеш се или четеш вестник докато шофираш - все трябва да отнесеш глоба щото е доста по опасно отколкото да говориш по телефон или радиостанция.

Между другото в Швеция е разрешено да си караш и говориш по телефона без hands free и със сигурност не се трепят по пътищата повече от всички други заради това.
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 20 Яну 2011, 20:31

parrot :winky:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330 CI + e36 M3
Мечтае да кара: e30 M3

Мнение от AMERICANO » 20 Яну 2011, 21:01

само с хендсфрии
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 20 Яну 2011, 22:28

Аз лично не говоря по телефона докато шофирам,понеже много се разсейвам :nono:
даже и със хендсфри просто избягвам докато шофирам да си лафя ако ми се наложи отбивам някъде и набързо 2-3 лафа и това е :) :wave:
:)

Назад към Извън Темата