за софия, софиянците и още нещо
Модератор: Общи модератори
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
за софия, софиянците и още нещо
софия- за 20 години порастна повече от 2 пъти. европейска столица- друг път,по- скоро балкански кенеф. писна ми всеки път като се включвам в симеоновското да карам в насрещното, и да се моля някой да ме пусне, щот иначе ще си вися цял ден с мигача. писна ми от мръсотия, идиоти по улиците, наркоманци, дупките, задръстването , строителството и цялата неоправия в един град от 2.5 млн, което реално е нищо.. разбирам , че хората от провинцията идват да търсят препитание тук, разбирам, че не им се живее там , където са родени и се блазнят от модерния начин на живот в софия.. и мога да го преглътна. това, което не разбирам и не мога да преглътна е, липсата на стратегия, визия или каквото там искате за развитие и устройство на тоя град. ебаха и мамата на софия- няколко пъти. плана за развитие е още от преди 2та световна, правен е от немски архитекти. впоследствие е доразработен отново от немски и руски архитекти и специалисти по ландшафт. софия е била замислена като много уреден и зелен град, с зелени яки и т.н., пешаходен достъп от центъра до витоша и т.н.
ще кажете, да , ама сега е 3 млн. и т.н. именно, вместо да сгъстяват население и строителство в рамките на града, защо не измислят стратегия за разширяване- на изток, запад и север? със скоростни булеварди, комуникациии, структура и т.н.? вместо това изсекоха половината паркове, и де що имаше площ между блоковете я запълниха- с качествено "ново" строителство- турска арматура, гипскартон и итонг, все най качествените и благородни материали. за малко бях в тоя бранш, та ми се повръща от строителството.
както и да, аз реших да се махна от тоя град, щот искам аз и семейството ми да има що годе нормален живот, не искам детето ми да израстне между колите и идиотите в софииската мръсотия.
на голегите, решили да дойдат в софия и да водят "модерен начин на живот" мога да им кажа: заповядайте. даже мога им продам нов обзаведен партамент, щот на мен и на семейството ми вече не ни е нужен. напускаме софия, и повече не искам да я видя.
ще кажете, да , ама сега е 3 млн. и т.н. именно, вместо да сгъстяват население и строителство в рамките на града, защо не измислят стратегия за разширяване- на изток, запад и север? със скоростни булеварди, комуникациии, структура и т.н.? вместо това изсекоха половината паркове, и де що имаше площ между блоковете я запълниха- с качествено "ново" строителство- турска арматура, гипскартон и итонг, все най качествените и благородни материали. за малко бях в тоя бранш, та ми се повръща от строителството.
както и да, аз реших да се махна от тоя град, щот искам аз и семейството ми да има що годе нормален живот, не искам детето ми да израстне между колите и идиотите в софииската мръсотия.
на голегите, решили да дойдат в софия и да водят "модерен начин на живот" мога да им кажа: заповядайте. даже мога им продам нов обзаведен партамент, щот на мен и на семейството ми вече не ни е нужен. напускаме софия, и повече не искам да я видя.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
Re: за софия, софиянците и още нещо
Мдам верно е това ама хората не са виновни или поне не всички.
Доколкото знам е имало разработен градоустройствен план, отпреди втората световна , но комунягите са го затрили или поне така съм чувал.
В последствие са направени други , които обаче не са осъвременявани сигурно от поне 30 40 години или ако са преработвани то е било некадърно и половинчато, макарче честно казано един генерален план за развитие на Столица би трябвало да е с перспектива поне 40 50 години напред.
Абе това е в хармония с цялостното състояние на държавата . Дето питали кучето що оная работа му е отзаде и то казало че кое ми е наред та и к.....а да ми е отпред.
То беше близко до акъла че като закъса икономиката сичко ше се изсипе в София ама никой не го еня. Строителните фирми алчни за печалби, администрацията алчна за подкупи и резултата е свинщина и 2,5 милиона свинчуги събрани в една кочина.
На великото ни черноморие да не е по различно . Построиха китайската стена по крайбрежието сичко стана едно село. Мутрите изпраха мангизите осрха плажовете и сега държавата т.е. ние ще плащаме за събаряне и възстановяване на природата.
Ама явно секи трябва да си мине по осраната пътека за да му дойде акъла в главата . Макарче ушким сме хомосапиенс и основното ни предимство пред другите видове е че можем да планираме бъдещето си .
Доколкото знам е имало разработен градоустройствен план, отпреди втората световна , но комунягите са го затрили или поне така съм чувал.
В последствие са направени други , които обаче не са осъвременявани сигурно от поне 30 40 години или ако са преработвани то е било некадърно и половинчато, макарче честно казано един генерален план за развитие на Столица би трябвало да е с перспектива поне 40 50 години напред.
Абе това е в хармония с цялостното състояние на държавата . Дето питали кучето що оная работа му е отзаде и то казало че кое ми е наред та и к.....а да ми е отпред.
То беше близко до акъла че като закъса икономиката сичко ше се изсипе в София ама никой не го еня. Строителните фирми алчни за печалби, администрацията алчна за подкупи и резултата е свинщина и 2,5 милиона свинчуги събрани в една кочина.
На великото ни черноморие да не е по различно . Построиха китайската стена по крайбрежието сичко стана едно село. Мутрите изпраха мангизите осрха плажовете и сега държавата т.е. ние ще плащаме за събаряне и възстановяване на природата.
Ама явно секи трябва да си мине по осраната пътека за да му дойде акъла в главата . Макарче ушким сме хомосапиенс и основното ни предимство пред другите видове е че можем да планираме бъдещето си .
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега,моля,кажи ми майка ти и баща ти в кой град са раждани?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Защо още 1 000 000 души не разсъждаваха като тебе 

Е.Димитров написа:Колега,моля,кажи ми майка ти и баща ти в кой град са раждани?
Много готин въпрос му зададе.И на нас хората от ''провинцията'' ни омразна все кат пуснем новините и да слушаме проблемите в софия...
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Koz написа:Е.Димитров написа:Колега,моля,кажи ми майка ти и баща ти в кой град са раждани?
Много готин въпрос му зададе.И на нас хората от ''провинцията'' ни омразна все кат пуснем новините и да слушаме проблемите в софия...
Като тези проблеми засягат една трета от населението ще слушаш и още как :Д.
vanci88 написа:Koz написа:Е.Димитров написа:Колега,моля,кажи ми майка ти и баща ти в кой град са раждани?
твоите ''корени'' май не са от тази една трета.
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Koz написа:vanci88 написа:Koz написа:Е.Димитров написа:Колега,моля,кажи ми майка ти и баща ти в кой град са раждани?
твоите ''корени'' май не са от тази една трета.
Да единият ми прадядо е роден в Беломорска Тракия

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
напоследък все си мисля,че в България няма алтернатива,и аз подкрепям автора,че в София не става
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Алтернативата е къща в чисто, тихо и спокойно място на до 50км. и макс час път от София. Проблема са децата докато пораснат 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Skip_209 написа:напоследък все си мисля,че в България няма алтернатива,и аз подкрепям автора,че в София не става
Не става ама я бягай в някой по-малък град за 300 - 400 лв заплата, и пак казвай че в софия не става.
а ляба и сиренето и на 2 те места е на почти една и съща цена...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
NeoPrint написа:Алтернативата е къща в чисто, тихо и спокойно място на до 50км. и макс час път от София. Проблема са децата докато пораснат
Точно,ето това за мен е алтернативата,щото в софия има всичко,и добри ресторантчета,и добри магазинчета...но отиването до там и то както съм забелязъл-неделята след обяд, си е живо приключение
- akula
- младши ентусиаст
-
знаех си, че темата ще се измести в посока ние от провинцията ВС вие от софия. пичове, имам чустъвото, че не схванахте идеята на поста.
проблемът е, че 20 години кметове, общински съъветници и прочеее сган взимаха рушвети и издваха разрешителни за незаконни строежи, или такива, от каквито населението на софия страда. както и че изпосякоха парковете, чакаха софия да стане 2 млн, та да се сетят да пуснат метрото и т.н. липсата на страгеия за развитие. ОСИРАНЕТО на софия, а не, че някой си дошъл да учи в софия, и не иска да се връща там откъдето е дошъл.
от къде са родителите ми, няма значение- отговорил съм на когото съм искал.
откъде са или не са няма да оправи батака , който от година на година става все по- зле. не са от софия.
проблемът е, че 20 години кметове, общински съъветници и прочеее сган взимаха рушвети и издваха разрешителни за незаконни строежи, или такива, от каквито населението на софия страда. както и че изпосякоха парковете, чакаха софия да стане 2 млн, та да се сетят да пуснат метрото и т.н. липсата на страгеия за развитие. ОСИРАНЕТО на софия, а не, че някой си дошъл да учи в софия, и не иска да се връща там откъдето е дошъл.
от къде са родителите ми, няма значение- отговорил съм на когото съм искал.
откъде са или не са няма да оправи батака , който от година на година става все по- зле. не са от софия.
-БМВ е34
-БМВ е34
- akula
- младши ентусиаст
-
NeoPrint написа:Алтернативата е къща в чисто, тихо и спокойно място на до 50км. и макс час път от София. Проблема са децата докато пораснат
именно

като пораснат, те ще си вземат решение.
-БМВ е34
-БМВ е34