за софия, софиянците и още нещо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

за софия, софиянците и още нещо

Мнение от akula » 24 Яну 2011, 15:34

софия- за 20 години порастна повече от 2 пъти. европейска столица- друг път,по- скоро балкански кенеф. писна ми всеки път като се включвам в симеоновското да карам в насрещното, и да се моля някой да ме пусне, щот иначе ще си вися цял ден с мигача. писна ми от мръсотия, идиоти по улиците, наркоманци, дупките, задръстването , строителството и цялата неоправия в един град от 2.5 млн, което реално е нищо.. разбирам , че хората от провинцията идват да търсят препитание тук, разбирам, че не им се живее там , където са родени и се блазнят от модерния начин на живот в софия.. и мога да го преглътна. това, което не разбирам и не мога да преглътна е, липсата на стратегия, визия или каквото там искате за развитие и устройство на тоя град. ебаха и мамата на софия- няколко пъти. плана за развитие е още от преди 2та световна, правен е от немски архитекти. впоследствие е доразработен отново от немски и руски архитекти и специалисти по ландшафт. софия е била замислена като много уреден и зелен град, с зелени яки и т.н., пешаходен достъп от центъра до витоша и т.н.
ще кажете, да , ама сега е 3 млн. и т.н. именно, вместо да сгъстяват население и строителство в рамките на града, защо не измислят стратегия за разширяване- на изток, запад и север? със скоростни булеварди, комуникациии, структура и т.н.? вместо това изсекоха половината паркове, и де що имаше площ между блоковете я запълниха- с качествено "ново" строителство- турска арматура, гипскартон и итонг, все най качествените и благородни материали. за малко бях в тоя бранш, та ми се повръща от строителството.
както и да, аз реших да се махна от тоя град, щот искам аз и семейството ми да има що годе нормален живот, не искам детето ми да израстне между колите и идиотите в софииската мръсотия.
на голегите, решили да дойдат в софия и да водят "модерен начин на живот" мога да им кажа: заповядайте. даже мога им продам нов обзаведен партамент, щот на мен и на семейството ми вече не ни е нужен. напускаме софия, и повече не искам да я видя.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Потребител
Аватар

Re: за софия, софиянците и още нещо

Мнение от mongodim » 24 Яну 2011, 16:19

Мдам верно е това ама хората не са виновни или поне не всички.
Доколкото знам е имало разработен градоустройствен план, отпреди втората световна , но комунягите са го затрили или поне така съм чувал.
В последствие са направени други , които обаче не са осъвременявани сигурно от поне 30 40 години или ако са преработвани то е било некадърно и половинчато, макарче честно казано един генерален план за развитие на Столица би трябвало да е с перспектива поне 40 50 години напред.
Абе това е в хармония с цялостното състояние на държавата . Дето питали кучето що оная работа му е отзаде и то казало че кое ми е наред та и к.....а да ми е отпред.
То беше близко до акъла че като закъса икономиката сичко ше се изсипе в София ама никой не го еня. Строителните фирми алчни за печалби, администрацията алчна за подкупи и резултата е свинщина и 2,5 милиона свинчуги събрани в една кочина.
На великото ни черноморие да не е по различно . Построиха китайската стена по крайбрежието сичко стана едно село. Мутрите изпраха мангизите осрха плажовете и сега държавата т.е. ние ще плащаме за събаряне и възстановяване на природата.
Ама явно секи трябва да си мине по осраната пътека за да му дойде акъла в главата . Макарче ушким сме хомосапиенс и основното ни предимство пред другите видове е че можем да планираме бъдещето си .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Яну 2011, 16:31

Колега,моля,кажи ми майка ти и баща ти в кой град са раждани?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Яну 2011, 16:35

Защо още 1 000 000 души не разсъждаваха като тебе :dunno:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 24 Яну 2011, 16:42

Е.Димитров написа:Колега,моля,кажи ми майка ти и баща ти в кой град са раждани?

Много готин въпрос му зададе.И на нас хората от ''провинцията'' ни омразна все кат пуснем новините и да слушаме проблемите в софия...
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 24 Яну 2011, 16:44

Koz написа:

Много готин въпрос му зададе.И на нас хората от ''провинцията'' ни омразна все кат пуснем новините и да слушаме проблемите в софия...

Като тези проблеми засягат една трета от населението ще слушаш и още как :Д.
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 24 Яну 2011, 16:51

vanci88 написа:
Koz написа:

твоите ''корени'' май не са от тази една трета.
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 24 Яну 2011, 16:54

Koz написа:
vanci88 написа:
Koz написа:

твоите ''корени'' май не са от тази една трета.

Да единият ми прадядо е роден в Беломорска Тракия :).
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 24 Яну 2011, 16:59

Каква е алтернативата? :roll:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 24 Яну 2011, 17:11

напоследък все си мисля,че в България няма алтернатива,и аз подкрепям автора,че в София не става
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 24 Яну 2011, 17:14

Алтернативата е къща в чисто, тихо и спокойно място на до 50км. и макс час път от София. Проблема са децата докато пораснат :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Яну 2011, 17:19

Skip_209 написа:напоследък все си мисля,че в България няма алтернатива,и аз подкрепям автора,че в София не става

Не става ама я бягай в някой по-малък град за 300 - 400 лв заплата, и пак казвай че в софия не става.
а ляба и сиренето и на 2 те места е на почти една и съща цена...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Яну 2011, 17:26

NeoPrint написа:Алтернативата е къща в чисто, тихо и спокойно място на до 50км. и макс час път от София. Проблема са децата докато пораснат :dunno:

Точно,ето това за мен е алтернативата,щото в софия има всичко,и добри ресторантчета,и добри магазинчета...но отиването до там и то както съм забелязъл-неделята след обяд, си е живо приключение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 24 Яну 2011, 17:28

знаех си, че темата ще се измести в посока ние от провинцията ВС вие от софия. пичове, имам чустъвото, че не схванахте идеята на поста.
проблемът е, че 20 години кметове, общински съъветници и прочеее сган взимаха рушвети и издваха разрешителни за незаконни строежи, или такива, от каквито населението на софия страда. както и че изпосякоха парковете, чакаха софия да стане 2 млн, та да се сетят да пуснат метрото и т.н. липсата на страгеия за развитие. ОСИРАНЕТО на софия, а не, че някой си дошъл да учи в софия, и не иска да се връща там откъдето е дошъл.
от къде са родителите ми, няма значение- отговорил съм на когото съм искал.
откъде са или не са няма да оправи батака , който от година на година става все по- зле. не са от софия.
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 24 Яну 2011, 17:30

NeoPrint написа:Алтернативата е къща в чисто, тихо и спокойно място на до 50км. и макс час път от София. Проблема са децата докато пораснат :dunno:

именно :yes:
като пораснат, те ще си вземат решение.
-БМВ е34

Следваща

Назад към Извън Темата