Търся съвети за избор на дизел.
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Re: Търся съвети за избор на дизел.
Волво s60
- Nitrowalk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 M5
kokali praa vsiakvi написа:ms написа:Nitrowalk написа:kokali praa vsiakvi написа:.в Ако ще е дизел-Мерцедес 124 -300 Д !
Ако си намери под 2 милиона километра - Да
Дреме ли ти- един ремонт и ще изкара още 2 милиона тоя моторАма модела не влиза в изискванията, а си заслужава...
И купето кара бая .
За здравия мотор - евала .... но лично на мен ме избива на голяма физиологична нужда,като му видя дизайна или пък интериора

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
тея пасати и аудита със консуматив за предница по няколко стотин лева на година заслужават ли си...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ditko1 написа:тея пасати и аудита със консуматив за предница по няколко стотин лева на година заслужават ли си...
Това е меко казано мит... Да- скъпо е с тоя огромен брой носачи отпред, но "всяка година" е пълна глупост... Знам не 1 и 2 Ауди-та с това "калпаво" окачване (купени нови от БГ) и карани само по нашите "пътища" по далеч над 100 000 км. без грижи... Знам и много повече бройки купени на старо, които след ремонт с ОРИГИНАЛНИ части изкараха без ремонт на окачване поне по 80 000км, а някои (явно си пазят кенефите някои хора) и над 120 000км. Говорим за окачването, не за други ремонти- да не се объркате нещо...
Не коментирам цени на частите за ремонт- отвратителни са, но далеч не се чупят всяка година... Ремонтирайте си бавареца с части от някой китайски гараж и тогава и вие ще ревете колко са калпави БМВ-тата- не че са особено здрави де

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
ms написа:ditko1 написа:тея пасати и аудита със консуматив за предница по няколко стотин лева на година заслужават ли си...
Това е меко казано мит... Да- скъпо е с тоя огромен брой носачи отпред, но "всяка година" е пълна глупост... Знам не 1 и 2 Ауди-та с това "калпаво" окачване (купени нови от БГ) и карани само по нашите "пътища" по далеч над 100 000 км. без грижи... Знам и много повече бройки купени на старо, които след ремонт с ОРИГИНАЛНИ части изкараха без ремонт на окачване поне по 80 000км, а някои (явно си пазят кенефите някои хора) и над 120 000км. Говорим за окачването, не за други ремонти- да не се объркате нещо...
Не коментирам цени на частите за ремонт- отвратителни са, но далеч не се чупят всяка година... Ремонтирайте си бавареца с части от някой китайски гараж и тогава и вие ще ревете колко са калпави БМВ-тата- не че са особено здрави деПрестанете да говорите наизуст, не помагате на никой така...
не говоря на изуст, една фирма купува само оригинални части за пасата и всяка година е консуматив. На бмв-тата и с най-евтините биалетки и шарнири карат много повече от тея окачвания. Аз не познавам човек който да не го е сменял или да е забравил за 100 хил км и пак да не го е сменил.
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Специално за Ваг-а, моля да не приказвате, щото от тва "по-наизуст", не виждам.... Аз имам такава кола и не е първия ми Ваг.., имал съм и по-стари като модел и възраст. Не е тва форума, където трябва да го хваля,, но колеги- преди да сте имали такава кола не говорете за недостатъците и, почти ги няма..........
Единственият и истински недостатък е, че не е БМВ . Иначе си е супер здрава машина, а и е дизел, при спокойно каране харчи до 6,5-7 литра на 100 км- СМЕСЕНО! При по-тежък крак-8... с напълно експериментално гориво. Моля тези колеги, дето не са имали такива коли да не дават такива напълно погрешни заключения, за да не объркат колегата, дето ще купува.

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Като човек, навъртял над 100 хил км на Голф 4 помпа-дюза, мога да препоръчам на автора VW Bora. Грозна е колкото си искаш, не вози като пасат, но е здрава като куче. Окачването е 1:1 със голф 4. Аз го карам със спортно окачване, 19" джанти+фланци и гуми с 35 височина. Сменил съм тампоните на задния мост, задния тампон на единия носач и биалетки. Единствено сменям всяка година тампони на макферсона за 50 лв и това е. Нищо общо с окачването на пасата, макар че преди време за 300лв взехме цял комплект носачи и тем подобни (общо 14 части) от ebay и 50 000 км не са се обадили все още. Моторът 115 коня помпа дюза го водят най-дълготраен, понеже е с най-ниска степен на сгъстяване и държи на бой. Има го и в Пасат 5 (да не се бърка с пасат 5.5). С хубаво масло по спецификации (505.01 за помпа дюза) моторът е вечен. В момента съм почти на 300 хил. км, карам го с чип и държи мъжката.
---
- JIVONOZAVAR
- Потребител
-
Пасат В5,5 -1,9 131 кс не е лош вариант , а вече на какъв екземпляр ще попаднеш е друг въпрос.
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
И аз гласувам за Пасата, конкретно за Б5 или 5.5 ама не виждам смисъл от втория. Може и да не е помпа-дюза, но да е с турбина. Това с носачите и другите истории се случват, но чак пък толкова колкото разправят. Реално като ровиш из форума, откриваш оплаквания и от БМВ-та /пеперуди, кормилни рейки, дифове... /, но това не значи, че всички са така.
Като разход също са ОК. Само да му хареса на външен вид
Като разход също са ОК. Само да му хареса на външен вид

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2