Търся съвети за избор на дизел.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Re: Търся съвети за избор на дизел.

Мнение от White 1913 Power » 24 Яну 2011, 20:16

Волво s60

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 24 Яну 2011, 20:28

kokali praa vsiakvi написа:
ms написа:
Nitrowalk написа:
kokali praa vsiakvi написа:.в Ако ще е дизел :kuku: -Мерцедес 124 -300 Д ! :bowdown:

Ако си намери под 2 милиона километра - Да :mhihi:

Дреме ли ти- един ремонт и ще изкара още 2 милиона тоя мотор ;) Ама модела не влиза в изискванията, а си заслужава...

И купето кара бая .

За здравия мотор - евала .... но лично на мен ме избива на голяма физиологична нужда,като му видя дизайна или пък интериора :bang:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 24 Яну 2011, 20:39

тея пасати и аудита със консуматив за предница по няколко стотин лева на година заслужават ли си...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от danail » 24 Яну 2011, 20:48

Audi A4 или A6, но да е 1.9 110 к.с.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Яну 2011, 21:25

ditko1 написа:тея пасати и аудита със консуматив за предница по няколко стотин лева на година заслужават ли си...

Това е меко казано мит... Да- скъпо е с тоя огромен брой носачи отпред, но "всяка година" е пълна глупост... Знам не 1 и 2 Ауди-та с това "калпаво" окачване (купени нови от БГ) и карани само по нашите "пътища" по далеч над 100 000 км. без грижи... Знам и много повече бройки купени на старо, които след ремонт с ОРИГИНАЛНИ части изкараха без ремонт на окачване поне по 80 000км, а някои (явно си пазят кенефите някои хора) и над 120 000км. Говорим за окачването, не за други ремонти- да не се объркате нещо...
Не коментирам цени на частите за ремонт- отвратителни са, но далеч не се чупят всяка година... Ремонтирайте си бавареца с части от някой китайски гараж и тогава и вие ще ревете колко са калпави БМВ-тата- не че са особено здрави де ;) Престанете да говорите наизуст, не помагате на никой така...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 24 Яну 2011, 21:29

ms написа:
ditko1 написа:тея пасати и аудита със консуматив за предница по няколко стотин лева на година заслужават ли си...

Това е меко казано мит... Да- скъпо е с тоя огромен брой носачи отпред, но "всяка година" е пълна глупост... Знам не 1 и 2 Ауди-та с това "калпаво" окачване (купени нови от БГ) и карани само по нашите "пътища" по далеч над 100 000 км. без грижи... Знам и много повече бройки купени на старо, които след ремонт с ОРИГИНАЛНИ части изкараха без ремонт на окачване поне по 80 000км, а някои (явно си пазят кенефите някои хора) и над 120 000км. Говорим за окачването, не за други ремонти- да не се объркате нещо...
Не коментирам цени на частите за ремонт- отвратителни са, но далеч не се чупят всяка година... Ремонтирайте си бавареца с части от някой китайски гараж и тогава и вие ще ревете колко са калпави БМВ-тата- не че са особено здрави де ;) Престанете да говорите наизуст, не помагате на никой така...

не говоря на изуст, една фирма купува само оригинални части за пасата и всяка година е консуматив. На бмв-тата и с най-евтините биалетки и шарнири карат много повече от тея окачвания. Аз не познавам човек който да не го е сменял или да е забравил за 100 хил км и пак да не го е сменил.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 25 Яну 2011, 0:41

Специално за Ваг-а, моля да не приказвате, щото от тва "по-наизуст", не виждам.... Аз имам такава кола и не е първия ми Ваг.., имал съм и по-стари като модел и възраст. Не е тва форума, където трябва да го хваля,, но колеги- преди да сте имали такава кола не говорете за недостатъците и, почти ги няма.......... ;) Единственият и истински недостатък е, че не е БМВ . Иначе си е супер здрава машина, а и е дизел, при спокойно каране харчи до 6,5-7 литра на 100 км- СМЕСЕНО! При по-тежък крак-8... с напълно експериментално гориво. Моля тези колеги, дето не са имали такива коли да не дават такива напълно погрешни заключения, за да не объркат колегата, дето ще купува.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 25 Яну 2011, 2:25

Като човек, навъртял над 100 хил км на Голф 4 помпа-дюза, мога да препоръчам на автора VW Bora. Грозна е колкото си искаш, не вози като пасат, но е здрава като куче. Окачването е 1:1 със голф 4. Аз го карам със спортно окачване, 19" джанти+фланци и гуми с 35 височина. Сменил съм тампоните на задния мост, задния тампон на единия носач и биалетки. Единствено сменям всяка година тампони на макферсона за 50 лв и това е. Нищо общо с окачването на пасата, макар че преди време за 300лв взехме цял комплект носачи и тем подобни (общо 14 части) от ebay и 50 000 км не са се обадили все още. Моторът 115 коня помпа дюза го водят най-дълготраен, понеже е с най-ниска степен на сгъстяване и държи на бой. Има го и в Пасат 5 (да не се бърка с пасат 5.5). С хубаво масло по спецификации (505.01 за помпа дюза) моторът е вечен. В момента съм почти на 300 хил. км, карам го с чип и държи мъжката.
---

Потребител
Аватар

Мнение от JIVONOZAVAR » 25 Яну 2011, 2:40

Пасат В5,5 -1,9 131 кс не е лош вариант , а вече на какъв екземпляр ще попаднеш е друг въпрос.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 25 Яну 2011, 15:23

И аз гласувам за Пасата, конкретно за Б5 или 5.5 ама не виждам смисъл от втория. Може и да не е помпа-дюза, но да е с турбина. Това с носачите и другите истории се случват, но чак пък толкова колкото разправят. Реално като ровиш из форума, откриваш оплаквания и от БМВ-та /пеперуди, кормилни рейки, дифове... /, но това не значи, че всички са така.

Като разход също са ОК. Само да му хареса на външен вид :)
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата