Вирус на компа...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Вирус на компа...

Мнение от vld » 27 Яну 2011, 23:59

Сондьора написа:Същия проблем от снощи +плюс че долу в дясно ми се появи някъв щит antivirus .net, и постоянно ме кара да си поръчвам тая антивирусна, каквото и да цъкнеш ти казва че е инфектед..и то показва windows security alert, тва нон стоп, резетва се кога си иска...
При пускане на антивирусната на колегата
тъчи написа:пробвай с това http://www.superantispyware.com/downloa ... PYWAREFREE

намира 278 инфектед /намира ми malware, като вирус/ после още 278 файла и по средата на проверката компа се гасне сам...майката си джаса

Пробвай с Microsoft Security Essentials, има шанс да го махне, но може и да не успее.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Яну 2011, 3:23

Не иска да го инсталира, свалих Gridinsoft Trojan Killer, и го намери копелето, обаче тая програма иска лиценз, и трих едно по едно по листването...
Май се оправи, тоя вирус не даваше да се стартира нищо, и ако пускаш антивирус, по средата на чека ти гаси копа...и с ей тва горното се бъгва..и май най-накрая стана. :conf:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Яну 2011, 12:59

Днес сутринта го мъчих... значи свалям антивирусна и пускам сканиране - открива няколко троянеца. Открих и "виновното" .exe - ggdrive32.exe. Трия го, трия клонингите, чистя регистъра, пускам скан - няма проблем, всичко е ток и жижи. Рестартирам. И тоя файл пак се появява. Просто не мога да го махна. Интересното сега е, че вече почти не ресетва компа - в смисъл много рядко се случва. Май отивам към формат - и без това мисля да забода една 7-мица... Тия дни ще го помъча още малко.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Яну 2011, 13:12

Загииии,спри се бре,земи да преинстал на компа или аз да зема да ти метна една моя дистрибуция на XP и да се приключи с тея грижи

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 28 Яну 2011, 13:21

Емо - искам да го измъча т'ва копеле! Един преинстал е най-елементарното нещо. Много мразя, когато нещо ми се заинати, щото аз съм по-голям инат!!! Просто трябва да го разкарам - чопли ме да го махна!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Яну 2011, 13:46

Zagy написа:Днес сутринта го мъчих... значи свалям антивирусна и пускам сканиране - открива няколко троянеца. Открих и "виновното" .exe - ggdrive32.exe. Трия го, трия клонингите, чистя регистъра, пускам скан - няма проблем, всичко е ток и жижи. Рестартирам. И тоя файл пак се появява. Просто не мога да го махна.

Ти прочете ли какво ти написах или? Явно не си чувал за rootkit...

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 28 Яну 2011, 13:50

Mollov написа:
Zagy написа:Днес сутринта го мъчих... значи свалям антивирусна и пускам сканиране - открива няколко троянеца. Открих и "виновното" .exe - ggdrive32.exe. Трия го, трия клонингите, чистя регистъра, пускам скан - няма проблем, всичко е ток и жижи. Рестартирам. И тоя файл пак се появява. Просто не мога да го махна.

Ти прочете ли какво ти написах или? Явно не си чувал за rootkit...

Не съм... :oops: Я разкажи малко...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Яну 2011, 13:51

Zagy написа:Емо - искам да го измъча т'ва копеле! Един преинстал е най-елементарното нещо. Много мразя, когато нещо ми се заинати, щото аз съм по-голям инат!!! Просто трябва да го разкарам - чопли ме да го махна!

Ми тогава Ace utilities триеш темп,после гледаш страртиращи се приложения и после regedit и там регистрите бараш и си ок

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Яну 2011, 15:49

Zagy написа:Не съм... :oops: Я разкажи малко...

Направи това, което съм ти написал по-горе и ако не стане - тогава ще му мислим...

Потребител
Аватар
Кара: БМВ КАКВО ДРУГО

Мнение от iceto_666 » 28 Яну 2011, 16:04

Аз така правя пера си без антивирусна ако нещо евентуално стане преинсталирам windows и е като нов. :D

Предишна

Назад към Извън Темата