Каско без аларма - къде?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Каско без аларма - къде?
speedhokk написа:Аз не знам от алармата ли(която беше тамън 50лв) или от жичкаджията, смених 2 акумулатора и ми писна и аз също я застраховам без аларма. Ама тия мазни курбани, като вземат парите не питат, ама после... мамичката им мръсна
От жичкаджията е

Знаех си аз
Първия акумулатор го смених на връх нова година, благодарение на кадърната му работа
Ама пък си се сещаше от работата, ма може БМВ да не са му силата просто
Онтопик
: Аз сериозно се замислям след тая тема, дали пак да не се пробвам да си сложа аларма 

Първия акумулатор го смених на връх нова година, благодарение на кадърната му работа

Ама пък си се сещаше от работата, ма може БМВ да не са му силата просто

Онтопик

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
speedhokk написа: Аз сериозно се замислям след тая тема, дали пак да не се пробвам да си сложа аларма
Тука един пич се тюхкаше как са му гепили четиресшестицата като нямал каско а вие за едни аларми му мислите толко....

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
speedhokk написа:Знаех си аз![]()
Първия акумулатор го смених на връх нова година, благодарение на кадърната му работа![]()
Ама пък си се сещаше от работата, ма може БМВ да не са му силата просто![]()
Онтопик: Аз сериозно се замислям след тая тема, дали пак да не се пробвам да си сложа аларма
Обикновено имат проблем със заспиването на компа след 16тата мин и той така и не заспива, или зависи за къде е вързана за плафон или датчика за отворена врата.

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Специално заради тази тема говорих с ДЗИ и ми обясниха, че в техните общи условия си пише "аларма или работещ имобилайзер", т.е. нямат основание да откажат изплащане, в случай, че колата няма аларма. В Армеец обаче, очевидно общите условия са различни.
Все пак довечера ще прочета дали пише точно така в общите условия, защото знае ли човек.

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Общите условия на различните компаний са общо взето еднакви и но съвсем, има разлики.
Зависи как е сключена полицата, какво си декларирал и тн. За случая с изгорелия с аудито това с запитването до ауди българия е пълна боза, неможе едно запитване да реши човека ще си получили парите или не, това не е основателно доказателство че колата е нямала аларма. Спорад мен може да се оспорва в съда, тия нещастници се чудат как да прибират парите само.
Аз на бмв-то като правих каско хем е 92г
, само снимаха ключа с дистанционното, нито са ме карали да я пускам нито нищо. И моята не работи по принцип
.
Интересно ми е недйаси боже като ми я откраднат как ще докажат дали се е разпищяла алармата или не??? Момчето с аудито са го прецакали сигурно защото колата е била нова и ауди българия са имали прясна информация за нея. За по стара кола как ще докажат дали алармата е свирнала или не.?
Зависи как е сключена полицата, какво си декларирал и тн. За случая с изгорелия с аудито това с запитването до ауди българия е пълна боза, неможе едно запитване да реши човека ще си получили парите или не, това не е основателно доказателство че колата е нямала аларма. Спорад мен може да се оспорва в съда, тия нещастници се чудат как да прибират парите само.
Аз на бмв-то като правих каско хем е 92г

Интересно ми е недйаси боже като ми я откраднат как ще докажат дали се е разпищяла алармата или не??? Момчето с аудито са го прецакали сигурно защото колата е била нова и ауди българия са имали прясна информация за нея. За по стара кола как ще докажат дали алармата е свирнала или не.?
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
преди 2-3 дена направихме каско на фирмения курник - сутиен берлинго в interamerican.
Тва няма и помен от аларма, само имобилайзер пък и не питаха застрахователите.
Та явно може, ама къде е друг въпрос.
Тва няма и помен от аларма, само имобилайзер пък и не питаха застрахователите.
Та явно може, ама къде е друг въпрос.
- Pepinho
- кандидат ентусиаст
-
един приятел си прави каско в армеец и няколко години не са му искали аларма. После почнаха да проверяват дали ще запали ако я отключат с ключа не с централното. И сега му се заядоха и той си сложи аларма, маркира с колата и после я махна и това също е вариант. Слагаш я само докато минеш на маркиране и после я сваляш 

жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- Flash Ray
- Потребител
-
- Кара: Опел Вектра
vankatagsi написа:Общите условия на различните компаний са общо взето еднакви и но съвсем, има разлики.
Зависи как е сключена полицата, какво си декларирал и тн. За случая с изгорелия с аудито това с запитването до ауди българия е пълна боза, неможе едно запитване да реши човека ще си получили парите или не, това не е основателно доказателство че колата е нямала аларма.
За по стара кола как ще докажат дали алармата е свирнала или не.?
В писмото от Армеец ясно е написано,че Клиентът е ДЕКЛАРИРАЛ,че аудито е с фабрична алармена система.Впоследствие ако по VIN-а от Ауди кажат,че колата не е оборудвана с такава има сериозно основание Армеец да се замисли дали да изплати щетата.
И в случая изобщо не става въпрос за това дали да алармата е свирнала по време на кражбата или не.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
В Бул Инс, ДЗИ, Армеец искат задължително да има аларма мпсто, както и задължително правят пасивна маркировка (стикери). Компанийте, които не правят пасивна маркировка ( на евтините коли при различните компаний е различна сумата под която не го изискват) не искат аларма, не лепят стикери, само снимат автомобила. Ако не се лъжа при Дженерали, Интерамерикан и другите там чужди компаний е така, Дженерали изобщо нямат пасивна маркировка, слагат GPS на коли над определена сума, а Интерамерикан маркират и слагат GPS и аларма само за коли над определена сума.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Между другото, момчето с гепеното ауди писна качествено на застрахователите и му изплатиха всичко и сега си кара следващия модел 
ПП: Спете спокойно но с едно наум...

ПП: Спете спокойно но с едно наум...
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Flash Ray написа:vankatagsi написа:Общите условия на различните компаний са общо взето еднакви и но съвсем, има разлики.
Зависи как е сключена полицата, какво си декларирал и тн. За случая с изгорелия с аудито това с запитването до ауди българия е пълна боза, неможе едно запитване да реши човека ще си получили парите или не, това не е основателно доказателство че колата е нямала аларма.
За по стара кола как ще докажат дали алармата е свирнала или не.?
В писмото от Армеец ясно е написано,че Клиентът е ДЕКЛАРИРАЛ,че аудито е с фабрична алармена система.Впоследствие ако по VIN-а от Ауди кажат,че колата не е оборудвана с такава има сериозно основание Армеец да се замисли дали да изплати щетата.
И в случая изобщо не става въпрос за това дали да алармата е свирнала по време на кражбата или не.
Да зависи какво си декларирал, много хора не знаят с какво им е обурудвана колата, не правят разлика между вид имобилайзер, допълнително слагана и фабрична аларма, а при кражба или тотал, застрахователя дни наред се чуди за какво да се закачи за да не плати, особенно във време на криза.
Ако имаш стабилна връзка, като казвам стабилна - някой на по виско ниво, нещата са други. Но в България всичко е така , не само застраховането.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2