Каско без аларма - къде?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Re: Каско без аларма - къде?

Мнение от blacksapphire » 04 Фев 2011, 2:14

speedhokk написа:Аз не знам от алармата ли(която беше тамън 50лв :mhihi: ) или от жичкаджията, смених 2 акумулатора и ми писна и аз също я застраховам без аларма. Ама тия мазни курбани, като вземат парите не питат, ама после... мамичката им мръсна :bang:

От жичкаджията е :mhihi: :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 04 Фев 2011, 2:19

Знаех си аз :mhihi:
Първия акумулатор го смених на връх нова година, благодарение на кадърната му работа :mhihi:
Ама пък си се сещаше от работата, ма може БМВ да не са му силата просто :mhihi:

Онтопик :mhihi: : Аз сериозно се замислям след тая тема, дали пак да не се пробвам да си сложа аларма :mhihi:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 04 Фев 2011, 2:29

speedhokk написа: Аз сериозно се замислям след тая тема, дали пак да не се пробвам да си сложа аларма :mhihi:

Тука един пич се тюхкаше как са му гепили четиресшестицата като нямал каско а вие за едни аларми му мислите толко.... :dunno:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 04 Фев 2011, 2:39

speedhokk написа:Знаех си аз :mhihi:
Първия акумулатор го смених на връх нова година, благодарение на кадърната му работа :mhihi:
Ама пък си се сещаше от работата, ма може БМВ да не са му силата просто :mhihi:

Онтопик :mhihi: : Аз сериозно се замислям след тая тема, дали пак да не се пробвам да си сложа аларма :mhihi:

Обикновено имат проблем със заспиването на компа след 16тата мин и той така и не заспива, или зависи за къде е вързана за плафон или датчика за отворена врата. :mhihi: Та иди при читав майстор, да не събориш още акумулатори. :ok: Принципът на действие на алармата е елементарен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 04 Фев 2011, 16:06

Специално заради тази тема говорих с ДЗИ и ми обясниха, че в техните общи условия си пише "аларма или работещ имобилайзер", т.е. нямат основание да откажат изплащане, в случай, че колата няма аларма. В Армеец обаче, очевидно общите условия са различни. :| Все пак довечера ще прочета дали пише точно така в общите условия, защото знае ли човек.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 04 Фев 2011, 16:56

Общите условия на различните компаний са общо взето еднакви и но съвсем, има разлики.
Зависи как е сключена полицата, какво си декларирал и тн. За случая с изгорелия с аудито това с запитването до ауди българия е пълна боза, неможе едно запитване да реши човека ще си получили парите или не, това не е основателно доказателство че колата е нямала аларма. Спорад мен може да се оспорва в съда, тия нещастници се чудат как да прибират парите само.
Аз на бмв-то като правих каско хем е 92г :mhihi: , само снимаха ключа с дистанционното, нито са ме карали да я пускам нито нищо. И моята не работи по принцип :mhihi: .
Интересно ми е недйаси боже като ми я откраднат как ще докажат дали се е разпищяла алармата или не??? Момчето с аудито са го прецакали сигурно защото колата е била нова и ауди българия са имали прясна информация за нея. За по стара кола как ще докажат дали алармата е свирнала или не.?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 04 Фев 2011, 19:03

преди 2-3 дена направихме каско на фирмения курник - сутиен берлинго в interamerican.
Тва няма и помен от аларма, само имобилайзер пък и не питаха застрахователите.
Та явно може, ама къде е друг въпрос.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pepinho » 05 Фев 2011, 12:24

един приятел си прави каско в армеец и няколко години не са му искали аларма. После почнаха да проверяват дали ще запали ако я отключат с ключа не с централното. И сега му се заядоха и той си сложи аларма, маркира с колата и после я махна и това също е вариант. Слагаш я само докато минеш на маркиране и после я сваляш :roll:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Опел Вектра

Мнение от Flash Ray » 05 Фев 2011, 14:23

vankatagsi написа:Общите условия на различните компаний са общо взето еднакви и но съвсем, има разлики.
Зависи как е сключена полицата, какво си декларирал и тн. За случая с изгорелия с аудито това с запитването до ауди българия е пълна боза, неможе едно запитване да реши човека ще си получили парите или не, това не е основателно доказателство че колата е нямала аларма.
За по стара кола как ще докажат дали алармата е свирнала или не.?

В писмото от Армеец ясно е написано,че Клиентът е ДЕКЛАРИРАЛ,че аудито е с фабрична алармена система.Впоследствие ако по VIN-а от Ауди кажат,че колата не е оборудвана с такава има сериозно основание Армеец да се замисли дали да изплати щетата.

И в случая изобщо не става въпрос за това дали да алармата е свирнала по време на кражбата или не.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 05 Фев 2011, 19:32

В Бул Инс, ДЗИ, Армеец искат задължително да има аларма мпсто, както и задължително правят пасивна маркировка (стикери). Компанийте, които не правят пасивна маркировка ( на евтините коли при различните компаний е различна сумата под която не го изискват) не искат аларма, не лепят стикери, само снимат автомобила. Ако не се лъжа при Дженерали, Интерамерикан и другите там чужди компаний е така, Дженерали изобщо нямат пасивна маркировка, слагат GPS на коли над определена сума, а Интерамерикан маркират и слагат GPS и аларма само за коли над определена сума.

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 05 Фев 2011, 22:13

Между другото, момчето с гепеното ауди писна качествено на застрахователите и му изплатиха всичко и сега си кара следващия модел :yes:
ПП: Спете спокойно но с едно наум...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 05 Фев 2011, 23:29

Flash Ray написа:
vankatagsi написа:Общите условия на различните компаний са общо взето еднакви и но съвсем, има разлики.
Зависи как е сключена полицата, какво си декларирал и тн. За случая с изгорелия с аудито това с запитването до ауди българия е пълна боза, неможе едно запитване да реши човека ще си получили парите или не, това не е основателно доказателство че колата е нямала аларма.
За по стара кола как ще докажат дали алармата е свирнала или не.?

В писмото от Армеец ясно е написано,че Клиентът е ДЕКЛАРИРАЛ,че аудито е с фабрична алармена система.Впоследствие ако по VIN-а от Ауди кажат,че колата не е оборудвана с такава има сериозно основание Армеец да се замисли дали да изплати щетата.

И в случая изобщо не става въпрос за това дали да алармата е свирнала по време на кражбата или не.

Да зависи какво си декларирал, много хора не знаят с какво им е обурудвана колата, не правят разлика между вид имобилайзер, допълнително слагана и фабрична аларма, а при кражба или тотал, застрахователя дни наред се чуди за какво да се закачи за да не плати, особенно във време на криза.
Ако имаш стабилна връзка, като казвам стабилна - някой на по виско ниво, нещата са други. Но в България всичко е така , не само застраховането.

Предишна

Назад към Извън Темата