Неплащането на данъка е на път да свърши!
Модератор: Общи модератори
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!
плащаш си данъка само за периода, в който колата е регистрирана на твое име! преди това не те касае
и аз реших да се направя на съвестен гражданин. регистрация в данъчното на Е46-цата. глобата ми бе 100 лева
данъкът ми е 208 лева. ще се плаща к'во да се прави 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Механджията написа:имам такъв въпрос - преди 10 месеца купих кола от друго частно лице, вече регистрирана, прехвърлихме си я с нотариално заверен договор, както си му е реда, после в 14-дневен срок и аз я регнах в моята община в КАТ...дотук добре... обаче за периода, в който я е карал предния собственик ( 2-3 години, купува я нововнос) той изобщо не я регистрирал в данъчното ( при нотариуса минахме метър). въпроса ми е - ако ида сега, в големия талон ми пише, че съм я придобил 04.2010г. - ще ми искат данъка и глоба само за тия десет месеца, откакто я имам, или...?
Добре де пишеш че си я обявил, тогава глоба няма имаш само лихви за данъка за миналата година ако не си го платил.

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
под 'регнах в моята община' имах предвид, че си я регситрирах в моя град, който е различна община от тази, от която купих колата.... в данъчното не съм стъпвал
значи ще има и глобичка, и лихва.... егати

значи ще има и глобичка, и лихва.... егати

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

a дали не става като се продава да се закара при нутариуса бележка че не далжиш данаци , след като не е регистрирана колата в даначното не си длъжник, тази бележка от даначното може да се представи вместо бележката ти за платен данак, как мислите вие
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
ahilll написа:a дали не става като се продава да се закара при нутариуса бележка че не далжиш данаци , след като не е регистрирана колата в даначното не си длъжник, тази бележка от даначното може да се представи вместо бележката ти за платен данак, как мислите вие
едва ли колега. това , че не си я регистрирал в данъчното не означава , че не си длъжник, означава, че си некоректен данъкоплаатец. няма да мине според мен.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
еми според мен даначните са по некоректни от мен но това е друга тема , в бележката която си платил данака пише ли "вие сте коректен данакоплатец" ,така и никаде не се водя и че съм не коректен за тва че несъм регистрирал автомобила си в даначното , проверих в интернет по егн нямам неплатени данаци към държавата , съответно бележка мога да искарам за 10тина лв примерно и с нея да покажа на нутариуса че съм си плащал данъците в крайна сметка , аз оставам доволен и купувача остава доволен по никакав начин не го ощетявам нито пък ще има проблем като отиде да я регистрирва , дефакто към кого съм некоректен, чесно ви казвам със ръка на сърцето , няма да ме гризе съвестта за дето съм пропуснал да се отчета на държавата ни
- akula
- младши ентусиаст
-
е това е друго- ако искараш отнякъде бележка менте, за пред нотариус-а че си платил- става. но в общия случай, нотОриус-а иска освен всички бумаги и бележка за платен данък за годината. на нея НЕ пише , че си коректен платец, но него това и не го интересува. той си гледа квитанцията за годината. вариянт е да намериш нотариус, който гледа през пръсти, и не иска данък. в софия обаче не вярвам да намериш, евентуално в провинцията, но и там се пазят от шменти и капели, особено след случая с МБ-то на филчев.
разбираш ли, това че доказваш, че нищо не дължиш в случая няма значение, трябва да докажеш че всичко си си платил. не мисля че ще мине, но не пречи да пробваш разбира се, аз не съм бог.
успех.
разбираш ли, това че доказваш, че нищо не дължиш в случая няма значение, трябва да докажеш че всичко си си платил. не мисля че ще мине, но не пречи да пробваш разбира се, аз не съм бог.
успех.
-БМВ е34
-БМВ е34
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
На попа никой нотариус не ми е искал бележка до сега, даже и преди 3-4 месеца също.
неми пречи да си искарам бележка менте 1 към 1с оригинала с моите данни , но нз дали свиряват на компа нещо някакав номер на тази бележка, ако става бих искарал на всеки който му се налага и поне данаци да не плащаме , така и така файда йок дет се вика поне да не пълним джобове 

А иначе някой може ли да каже колко е данъка на 318и 113 магарета
- akula
- младши ентусиаст
-
ditko1 написа:На попа никой нотариус не ми е искал бележка до сега, даже и преди 3-4 месеца също.

но, ако найстина не искат, кажи на колегата ахил, да отиде там.
-БМВ е34
-БМВ е34
ако бях от софия можеше и да пробвам
а за стойността на данъка някой ще каже ли за 318ката

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
ahilll написа:ако бях от софия можеше и да пробвам![]()
зависи от много неща, но средно 100-120 .
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
като взимах колата, се водеше на фирма, бележка за платен данък нямаше в документите, а и нотариуса не поиска /срещу попа му е кантората/... това обаче не знам дали е при всички, щото беше човек на продавача...
в кат не искат бележка за данъка при направата на нов талон на новия собственик... това при едно и също населено място/регистрация... поне в кат-софия... ако се сменя регистрацията, не знам, но също не вярвам да искат...
в общината при завеждане на мое име, данъчния ми поиска бележката за платен данък
... казах му че е от фирма колата, той чете договора, недоволства известно време, но я заведе на мое име
кат видя новия данък след 3 седмици ще пиша
в кат не искат бележка за данъка при направата на нов талон на новия собственик... това при едно и също населено място/регистрация... поне в кат-софия... ако се сменя регистрацията, не знам, но също не вярвам да искат...
в общината при завеждане на мое име, данъчния ми поиска бележката за платен данък

кат видя новия данък след 3 седмици ще пиша

И аз не съм плащал данък, даже не съм я регистрирал в общината или там където трябва ......
Мога ли да си седя така или ще ме подгонят, от 1 година не съм я регистрирал
Иначе за продажбата и за данъка е как се разбереш с нотариуса ....
Мога ли да си седя така или ще ме подгонят, от 1 година не съм я регистрирал

Иначе за продажбата и за данъка е как се разбереш с нотариуса ....