Неплащането на данъка е на път да свърши!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!

Мнение от devil_vas » 09 Фев 2011, 10:57

плащаш си данъка само за периода, в който колата е регистрирана на твое име! преди това не те касае ;) и аз реших да се направя на съвестен гражданин. регистрация в данъчното на Е46-цата. глобата ми бе 100 лева :kuku: данъкът ми е 208 лева. ще се плаща к'во да се прави :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Фев 2011, 11:36

Механджията написа:имам такъв въпрос - преди 10 месеца купих кола от друго частно лице, вече регистрирана, прехвърлихме си я с нотариално заверен договор, както си му е реда, после в 14-дневен срок и аз я регнах в моята община в КАТ...дотук добре... обаче за периода, в който я е карал предния собственик ( 2-3 години, купува я нововнос) той изобщо не я регистрирал в данъчното ( при нотариуса минахме метър). въпроса ми е - ако ида сега, в големия талон ми пише, че съм я придобил 04.2010г. - ще ми искат данъка и глоба само за тия десет месеца, откакто я имам, или...?

Добре де пишеш че си я обявил, тогава глоба няма имаш само лихви за данъка за миналата година ако не си го платил.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 09 Фев 2011, 19:20

под 'регнах в моята община' имах предвид, че си я регситрирах в моя град, който е различна община от тази, от която купих колата.... в данъчното не съм стъпвал :mhihi:

значи ще има и глобичка, и лихва.... егати :confused:
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

Аватар

Мнение от ahilll » 09 Фев 2011, 19:53

a дали не става като се продава да се закара при нутариуса бележка че не далжиш данаци , след като не е регистрирана колата в даначното не си длъжник, тази бележка от даначното може да се представи вместо бележката ти за платен данак, как мислите вие

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 09 Фев 2011, 20:29

ahilll написа:a дали не става като се продава да се закара при нутариуса бележка че не далжиш данаци , след като не е регистрирана колата в даначното не си длъжник, тази бележка от даначното може да се представи вместо бележката ти за платен данак, как мислите вие

едва ли колега. това , че не си я регистрирал в данъчното не означава , че не си длъжник, означава, че си некоректен данъкоплаатец. няма да мине според мен.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Аватар

Мнение от ahilll » 09 Фев 2011, 20:53

еми според мен даначните са по некоректни от мен но това е друга тема , в бележката която си платил данака пише ли "вие сте коректен данакоплатец" ,така и никаде не се водя и че съм не коректен за тва че несъм регистрирал автомобила си в даначното , проверих в интернет по егн нямам неплатени данаци към държавата , съответно бележка мога да искарам за 10тина лв примерно и с нея да покажа на нутариуса че съм си плащал данъците в крайна сметка , аз оставам доволен и купувача остава доволен по никакав начин не го ощетявам нито пък ще има проблем като отиде да я регистрирва , дефакто към кого съм некоректен, чесно ви казвам със ръка на сърцето , няма да ме гризе съвестта за дето съм пропуснал да се отчета на държавата ни

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 10 Фев 2011, 17:24

е това е друго- ако искараш отнякъде бележка менте, за пред нотариус-а че си платил- става. но в общия случай, нотОриус-а иска освен всички бумаги и бележка за платен данък за годината. на нея НЕ пише , че си коректен платец, но него това и не го интересува. той си гледа квитанцията за годината. вариянт е да намериш нотариус, който гледа през пръсти, и не иска данък. в софия обаче не вярвам да намериш, евентуално в провинцията, но и там се пазят от шменти и капели, особено след случая с МБ-то на филчев.
разбираш ли, това че доказваш, че нищо не дължиш в случая няма значение, трябва да докажеш че всичко си си платил. не мисля че ще мине, но не пречи да пробваш разбира се, аз не съм бог.
успех.
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 10 Фев 2011, 18:21

На попа никой нотариус не ми е искал бележка до сега, даже и преди 3-4 месеца също.
Изображение

Аватар

Мнение от ahilll » 10 Фев 2011, 18:41

неми пречи да си искарам бележка менте 1 към 1с оригинала с моите данни , но нз дали свиряват на компа нещо някакав номер на тази бележка, ако става бих искарал на всеки който му се налага и поне данаци да не плащаме , така и така файда йок дет се вика поне да не пълним джобове :)

Аватар

Мнение от ahilll » 12 Фев 2011, 15:50

А иначе някой може ли да каже колко е данъка на 318и 113 магарета

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 12 Фев 2011, 16:58

ditko1 написа:На попа никой нотариус не ми е искал бележка до сега, даже и преди 3-4 месеца също.

:shock: винаги са ми искали. а нещо се ми се върти, че и в КАТ при прехвърляне дори и само по документи искат платен данък. не съм сигурен, не помня как беше.
но, ако найстина не искат, кажи на колегата ахил, да отиде там.
-БМВ е34

Аватар

Мнение от ahilll » 12 Фев 2011, 19:09

ако бях от софия можеше и да пробвам :lol:
а за стойността на данъка някой ще каже ли за 318ката

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 13 Фев 2011, 13:07

ahilll написа:ако бях от софия можеше и да пробвам :lol:
а за стойността на данъка някой ще каже ли за 318ката

зависи от много неща, но средно 100-120 .
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Фев 2011, 14:12

като взимах колата, се водеше на фирма, бележка за платен данък нямаше в документите, а и нотариуса не поиска /срещу попа му е кантората/... това обаче не знам дали е при всички, щото беше човек на продавача...
в кат не искат бележка за данъка при направата на нов талон на новия собственик... това при едно и също населено място/регистрация... поне в кат-софия... ако се сменя регистрацията, не знам, но също не вярвам да искат...
в общината при завеждане на мое име, данъчния ми поиска бележката за платен данък :shock: ... казах му че е от фирма колата, той чете договора, недоволства известно време, но я заведе на мое име :mhihi:
кат видя новия данък след 3 седмици ще пиша :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 01 Дек 2011, 12:49

И аз не съм плащал данък, даже не съм я регистрирал в общината или там където трябва ......
Мога ли да си седя така или ще ме подгонят, от 1 година не съм я регистрирал :mhihi:
Иначе за продажбата и за данъка е как се разбереш с нотариуса ....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата