Казус.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Казус.

Мнение от driver69 » 16 Фев 2011, 23:46

Правомощия мисля, че има достатъчно и той да ти напише акта.
Акта е за без книжка, съставен от пътен полицай. Няма кво да му се обжалва.
Ако греша някой да ме поправи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 17 Фев 2011, 0:04

Няма такъв филм - Цивилен полицай с цивилна кола /часна/ да те спре ,,, но ако спреш и ти се представи вече е зле при всички случаи е свидетел по акта - той е констатирал а катаджията е акто съставител.Ако обжалва акта глобата си остава.
До сега не съм чувал гражданин да има права или правомощи да задържа освен ако не извършва отвличане :mhihi: , но гражданин може да се обади на 112 или 166 и да съобщи за даден случай или ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Фев 2011, 0:07

Ако не греша положението е следното:
Акт по ЗДвП може да ти напише който и да е полицай, НО трябва да е минал обучение някакво... Ако НЕ е обучен- вика катаджия да ти напише акт и проблем няма...Тоест без грижи кварталният (примерно) може да те спре за проверка и после да викне КАТ да ти напишат акта...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 17 Фев 2011, 0:23

1) Полицая е бил цивилен
2) Как се е представил пред нарушителя, По УСТАВ на ПОЛИЦЕЙСКИЯ СЛУЖИТЕЛ е бил без униформа - неокомплектован.
3) Извикания служител на КАТ ,посещава нарушителя в дома му зада му състави АКТ.
Служителя съставя АКТ не неводач-участник в движение , дефакто на момчето което е пешеходец и посреща на входната врата ПОЛИЦАЯ-КАТ.Това е тънката нишка с която можи дасе оспори акта.АКТ съставен на пешеходец,в момента на съставянето на АКТА.
ПРЕЗУМПЦИЯТА в съдебната пактика на ЛАТИНСКИ: UNO TESTIS,NON TESTIS гласи: ЕДИН СВИДЕТЕЛ НЕЕ СВИДЕТЕЛ.(визирам цивилния полицай).Същата презумпция се ползва в МЕДИЦИНАТА за ТЕСТИСИТЕ които са 2 и са свидетели на половия-акт.
П.С. В разговор с колегата пуснал темата се изяснява че ЦИВИЛНИА ПОЛИЦАЙ е служител на РПУ от друга ОБЩИНА но извършва спирането и вадане на СТОП-ПАЛКА в ОБЩИНА в която неработи и неживее.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 17 Фев 2011, 0:44

на мен ето това ми е интересно - има ли къде да го намеря тоя устав,да го прочета като ме спре милиционер да знам точно как треа да е окомплектован и как трябва да ми се представи?
че много обичам да им се заяждам :mrgreen: и затова съм пешеходец
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 17 Фев 2011, 0:56

KEVIN-30 написа:2) Как се е представил пред нарушителя, По УСТАВ на ПОЛИЦЕЙСКИЯ СЛУЖИТЕЛ е бил без униформа - неокомплектован.

Много ми е интересно да го видя това чудо "Устав на полицейския служител".
Я дай линк да го прочетем.

Що аджеба пишете глупости се чудя аз? :banghead:

Skip_209 написа:на мен ето това ми е интересно - има ли къде да го намеря тоя устав,да го прочета като ме спре милиционер да знам точно как треа да е окомплектован и как трябва да ми се представи?
че много обичам да им се заяждам :mrgreen: и затова съм пешеходец

Нещо, което не съществува ще го намериш точно ..никъде...

Има :
"Закон за Министерство на вътрешните работи"
"Правилник за прилагане на закона за МВР"
"Инструкция за патрулно постовата дейност"

Всичко останало са свободни съчинения!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Фев 2011, 5:54

daka1972 написа:Няма такъв филм - Цивилен полицай с цивилна кола /часна/ да те спре ,,, но ако спреш и ти се представи вече е зле при всички случаи е свидетел по акта - той е констатирал а катаджията е акто съставител.Ако обжалва акта глобата си остава.
До сега не съм чувал гражданин да има права или правомощи да задържа освен ако не извършва отвличане :mhihi: , но гражданин може да се обади на 112 или 166 и да съобщи за даден случай или ...

Да де,то е така,няма такъв случай в българия,но ето ситуация,некой обира нещо си и ти като гражданин съвестен,излезнал туко що от фитнеса и обиколка на дланта...абе като " връзка банани" го прибарваш,биеш му неколко чимбера и викаш милицията,на това му се вика "граждански арест" ,предотвратил си престъпление...
Е такова нещо

http://www.vbox7.com/play:f5b3c966

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Фев 2011, 9:21

Значи дискусията се развихрила без да знам, но да кажа само това. Мен лично ми стана интересно, следното. Акт се пише в момента и на мястото на нарушението. Откъде накъде, катаджия ще идва в къщи, с написан акт и ще ме кара да го подписвам? Един час след извършеното нарушение. Щото това е станало дефакто. Че хлапето е виновно, както казах не коментирам, че е спрял на извадена палка, друг въпрос.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 17 Фев 2011, 11:11

А изобщо задължително ли е да се спира на полицай без жилетка отразителна? Или без кола с всички надписи и буркани? Това ми е интересно, ако някой знае да каже :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от daka1972 » 17 Фев 2011, 13:33

weedminer написа:А изобщо задължително ли е да се спира на полицай без жилетка отразителна? Или без кола с всички надписи и буркани? Това ми е интересно, ако някой знае да каже :)

щом е униформен може да те спре и с ръка не само със стоп палка ,дори и пеша, цивилен полицай може да те спре единствено ако е с полицейска униформена кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 17 Фев 2011, 14:05

на тия дето махат с ръка и аз им махам
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от daka1972 » 17 Фев 2011, 19:49

Skip_209 написа:на тия дето махат с ръка и аз им махам

ами то в чл.170 си е написано за какво става реч и те ще ти помахат след няколко дена ама ти си знаеш :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 17 Фев 2011, 22:44

Elesar74 написа:Значи дискусията се развихрила без да знам, но да кажа само това. Мен лично ми стана интересно, следното. Акт се пише в момента и на мястото на нарушението. Откъде накъде, катаджия ще идва в къщи, с написан акт и ще ме кара да го подписвам? Един час след извършеното нарушение. Щото това е станало дефакто. Че хлапето е виновно, както казах не коментирам, че е спрял на извадена палка, друг въпрос.

Прочети ЗАНН (Закон за административните нарушения и наказания). :winky:

Чл. 40. (1) Актът за установяване на административното нарушение се съставя в присъствието на нарушителя и свидетелите, които са присъствували при извършване или установяване на нарушението.

(2) Когато нарушителят е известен, но не може да се намери или след покана не се яви за съставяне на акта, актът се съставя и в негово отсъствие.

(3) При липса на свидетели, присъствували при извършването или установяването на нарушението, или при невъзможност да се състави акт в тяхно присъствие, той се съставя в присъствието на двама други свидетели, като това изрично се отбелязва в него.

Чл. 43

(4) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г.) Когато актът е съставен в отсъствие на нарушителя, той се изпраща на съответната служба, а ако няма такава - на общинската администрация по местоживеенето на нарушителя за предявяване и подписване. Актът се предявява и подписва не по-късно от седем дни от получаването и се връща незабавно.

Акта могат да ти го напишат и 3 месеца след това, щом те знаят кой си.

Предишна

Назад към Извън Темата