Казус.
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Казус.
Правомощия мисля, че има достатъчно и той да ти напише акта.
Акта е за без книжка, съставен от пътен полицай. Няма кво да му се обжалва.
Ако греша някой да ме поправи.
Акта е за без книжка, съставен от пътен полицай. Няма кво да му се обжалва.
Ако греша някой да ме поправи.
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Няма такъв филм - Цивилен полицай с цивилна кола /часна/ да те спре ,,, но ако спреш и ти се представи вече е зле при всички случаи е свидетел по акта - той е констатирал а катаджията е акто съставител.Ако обжалва акта глобата си остава.
До сега не съм чувал гражданин да има права или правомощи да задържа освен ако не извършва отвличане
, но гражданин може да се обади на 112 или 166 и да съобщи за даден случай или ...
До сега не съм чувал гражданин да има права или правомощи да задържа освен ако не извършва отвличане

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Ако не греша положението е следното:
Акт по ЗДвП може да ти напише който и да е полицай, НО трябва да е минал обучение някакво... Ако НЕ е обучен- вика катаджия да ти напише акт и проблем няма...Тоест без грижи кварталният (примерно) може да те спре за проверка и после да викне КАТ да ти напишат акта...
Акт по ЗДвП може да ти напише който и да е полицай, НО трябва да е минал обучение някакво... Ако НЕ е обучен- вика катаджия да ти напише акт и проблем няма...Тоест без грижи кварталният (примерно) може да те спре за проверка и после да викне КАТ да ти напишат акта...
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
1) Полицая е бил цивилен
2) Как се е представил пред нарушителя, По УСТАВ на ПОЛИЦЕЙСКИЯ СЛУЖИТЕЛ е бил без униформа - неокомплектован.
3) Извикания служител на КАТ ,посещава нарушителя в дома му зада му състави АКТ.
Служителя съставя АКТ не неводач-участник в движение , дефакто на момчето което е пешеходец и посреща на входната врата ПОЛИЦАЯ-КАТ.Това е тънката нишка с която можи дасе оспори акта.АКТ съставен на пешеходец,в момента на съставянето на АКТА.
ПРЕЗУМПЦИЯТА в съдебната пактика на ЛАТИНСКИ: UNO TESTIS,NON TESTIS гласи: ЕДИН СВИДЕТЕЛ НЕЕ СВИДЕТЕЛ.(визирам цивилния полицай).Същата презумпция се ползва в МЕДИЦИНАТА за ТЕСТИСИТЕ които са 2 и са свидетели на половия-акт.
П.С. В разговор с колегата пуснал темата се изяснява че ЦИВИЛНИА ПОЛИЦАЙ е служител на РПУ от друга ОБЩИНА но извършва спирането и вадане на СТОП-ПАЛКА в ОБЩИНА в която неработи и неживее.
2) Как се е представил пред нарушителя, По УСТАВ на ПОЛИЦЕЙСКИЯ СЛУЖИТЕЛ е бил без униформа - неокомплектован.
3) Извикания служител на КАТ ,посещава нарушителя в дома му зада му състави АКТ.
Служителя съставя АКТ не неводач-участник в движение , дефакто на момчето което е пешеходец и посреща на входната врата ПОЛИЦАЯ-КАТ.Това е тънката нишка с която можи дасе оспори акта.АКТ съставен на пешеходец,в момента на съставянето на АКТА.
ПРЕЗУМПЦИЯТА в съдебната пактика на ЛАТИНСКИ: UNO TESTIS,NON TESTIS гласи: ЕДИН СВИДЕТЕЛ НЕЕ СВИДЕТЕЛ.(визирам цивилния полицай).Същата презумпция се ползва в МЕДИЦИНАТА за ТЕСТИСИТЕ които са 2 и са свидетели на половия-акт.
П.С. В разговор с колегата пуснал темата се изяснява че ЦИВИЛНИА ПОЛИЦАЙ е служител на РПУ от друга ОБЩИНА но извършва спирането и вадане на СТОП-ПАЛКА в ОБЩИНА в която неработи и неживее.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
на мен ето това ми е интересно - има ли къде да го намеря тоя устав,да го прочета като ме спре милиционер да знам точно как треа да е окомплектован и как трябва да ми се представи?
че много обичам да им се заяждам
и затова съм пешеходец
че много обичам да им се заяждам

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
KEVIN-30 написа:2) Как се е представил пред нарушителя, По УСТАВ на ПОЛИЦЕЙСКИЯ СЛУЖИТЕЛ е бил без униформа - неокомплектован.
Много ми е интересно да го видя това чудо "Устав на полицейския служител".
Я дай линк да го прочетем.
Що аджеба пишете глупости се чудя аз?

Skip_209 написа:на мен ето това ми е интересно - има ли къде да го намеря тоя устав,да го прочета като ме спре милиционер да знам точно как треа да е окомплектован и как трябва да ми се представи?
че много обичам да им се заяждами затова съм пешеходец
Нещо, което не съществува ще го намериш точно ..никъде...
Има :
"Закон за Министерство на вътрешните работи"
"Правилник за прилагане на закона за МВР"
"Инструкция за патрулно постовата дейност"
Всичко останало са свободни съчинения!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
daka1972 написа:Няма такъв филм - Цивилен полицай с цивилна кола /часна/ да те спре ,,, но ако спреш и ти се представи вече е зле при всички случаи е свидетел по акта - той е констатирал а катаджията е акто съставител.Ако обжалва акта глобата си остава.
До сега не съм чувал гражданин да има права или правомощи да задържа освен ако не извършва отвличане, но гражданин може да се обади на 112 или 166 и да съобщи за даден случай или ...
Да де,то е така,няма такъв случай в българия,но ето ситуация,некой обира нещо си и ти като гражданин съвестен,излезнал туко що от фитнеса и обиколка на дланта...абе като " връзка банани" го прибарваш,биеш му неколко чимбера и викаш милицията,на това му се вика "граждански арест" ,предотвратил си престъпление...
Е такова нещо
http://www.vbox7.com/play:f5b3c966
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Значи дискусията се развихрила без да знам, но да кажа само това. Мен лично ми стана интересно, следното. Акт се пише в момента и на мястото на нарушението. Откъде накъде, катаджия ще идва в къщи, с написан акт и ще ме кара да го подписвам? Един час след извършеното нарушение. Щото това е станало дефакто. Че хлапето е виновно, както казах не коментирам, че е спрял на извадена палка, друг въпрос.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
А изобщо задължително ли е да се спира на полицай без жилетка отразителна? Или без кола с всички надписи и буркани? Това ми е интересно, ако някой знае да каже 

- daka1972
- младши ентусиаст
-
weedminer написа:А изобщо задължително ли е да се спира на полицай без жилетка отразителна? Или без кола с всички надписи и буркани? Това ми е интересно, ако някой знае да каже
щом е униформен може да те спре и с ръка не само със стоп палка ,дори и пеша, цивилен полицай може да те спре единствено ако е с полицейска униформена кола
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
на тия дето махат с ръка и аз им махам
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- daka1972
- младши ентусиаст
-
Skip_209 написа:на тия дето махат с ръка и аз им махам
ами то в чл.170 си е написано за какво става реч и те ще ти помахат след няколко дена ама ти си знаеш

Elesar74 написа:Значи дискусията се развихрила без да знам, но да кажа само това. Мен лично ми стана интересно, следното. Акт се пише в момента и на мястото на нарушението. Откъде накъде, катаджия ще идва в къщи, с написан акт и ще ме кара да го подписвам? Един час след извършеното нарушение. Щото това е станало дефакто. Че хлапето е виновно, както казах не коментирам, че е спрял на извадена палка, друг въпрос.
Прочети ЗАНН (Закон за административните нарушения и наказания).

Чл. 40. (1) Актът за установяване на административното нарушение се съставя в присъствието на нарушителя и свидетелите, които са присъствували при извършване или установяване на нарушението.
(2) Когато нарушителят е известен, но не може да се намери или след покана не се яви за съставяне на акта, актът се съставя и в негово отсъствие.
(3) При липса на свидетели, присъствували при извършването или установяването на нарушението, или при невъзможност да се състави акт в тяхно присъствие, той се съставя в присъствието на двама други свидетели, като това изрично се отбелязва в него.
Чл. 43
(4) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г.) Когато актът е съставен в отсъствие на нарушителя, той се изпраща на съответната служба, а ако няма такава - на общинската администрация по местоживеенето на нарушителя за предявяване и подписване. Актът се предявява и подписва не по-късно от седем дни от получаването и се връща незабавно.
Акта могат да ти го напишат и 3 месеца след това, щом те знаят кой си.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2