"Стъпки в пясъка"...TILT... и новите български филми!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Re: "Стъпки в пясъка"...! Новият български филм.

Мнение от Zapa » 13 Фев 2011, 17:18

И докога да го подкрепяме беге киното ?! Би трябвало да се подкрепя всяко ново начало, ама това нашето начало продължава вече 20г. :kuku: на мен лично малко много ми идва. А не ми се гледат депресарски филми за прехода, за комунизма, за емигрантите, за драмата на малкият човек в големият променящ се свят и т.н. и т.н. :shock: Така като чета отзивите на SKISA, този филм ми прилича на поредният ТВ театър с претенции за кино. Правилният път според мен е да се снимат неща от типа на Мисия Лондон и некви комерс сериали, не че ми хареса мисията или че гледам Стъклен дом примерно, но пък нещата трябва да са ориентирани към по-широк кръг зрители за да могат да си изкарат кинтите поне, а не родните кинаджии да ревът само че държавата не давала пари за.....хмм.......изкуство !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 13 Фев 2011, 17:32

Бе подкрепата е хубово нещо, но не мога да подкрепям нещо което не ми харесва, било то и българско.Хубаво кино се прави с пари, а за да правиш пари от кино трябва да правиш филми които се харесват на много народ - тоест комерс.Тва е причина в САЩ много режисьори да правят тъпи комерс филми и после си правят собствени проекти които стават за гледане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 14 Фев 2011, 14:59

Също като Скиса и аз ходя на всеки български филм, който е излязъл в последните 10 години.
Споделям мнението, че на "Стъпки в пясъка" нещо му липсва. За Иван Бърнев това е втори филм с подобен сюжет. Според мен първият филм, в който играе главния герой и си разказва живота - "Служих на английския крал" е класи над "Стъпки в пясъка", въпреки че като актьор и в двата е на много високо ниво. Иржи Менцел предизвика скандал в Чехия с избора на български актьор за главната роля, но решението беше правилно. Препоръчвам го на всеки, който харесва Иван Бърнев и/или европейското кино.
Иначе от Стъпки в пясъка има и по-добри български филми - по лично мнение HDSP даже е по-добър въпреки че актьорите бяха абсолютни аматьори (може би и затова).
Дано скоро излязат нови филми от класа на "Дзифт" и "Светът е голям...".
Радвам се, че напоследък на прожекциите на български филми залите са пълни.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 14 Фев 2011, 18:11

Повече в българското кино няма да инвестирам и 1 лев.
Това е пародия, точно колкото и българският футбол и националният ни отбор.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 17 Фев 2011, 15:01

SKISA написа:Дадох своята лепта!

не казвам ,че е лош! даже е добър! но просто...! не знам как да го обясна. някакси нещо му липсва. съжалявам ,адашче! личи си ,че е правен с малко пари. историите са като налепени. иначе носталгията от онова време хваща за гърлото ,иван бърнев/естествено/ играе добре,титова е страхотно попадение и е много естествена и готина/ с изключение на чушките :)/ ,асен е себе си- нищо ново,рахал праска ебати английския... ! но някакси филма просто не е ...,отново тва ,което очаквах. сори , БГ-кино.

не! филма трябва да се гледа! може би неправилно обясних! но просто очаквах повече! личи му ,че е направен с 500хил изпросени лева от Веждито,личи му ,че е сякаш правен от ентусиасти ,а не от про-та, личи ,че е български ,бе има опит ,има насока и напън, но явно има да чакаме още...!
което означава ,че няма да ида да гледам ТИЛТ и евентуално ще ида да гледам ЛОВ.НЕТ но евентуално.

Вчера ходих да го гледам и се присъединявам към горното мнение. Предпочетох "Стъпки в" пясъка" пред "Тилт", тъй като мислех, че ще е по "арт" филма, но не останах доволен. Като цяло добра игра на актьорите, с изключение на сцената в която И.Бърнев се радва на падането на берлинската стена, мисля че е взета от филма Цар на войната с Никълъс Кейдж.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 17 Фев 2011, 17:36

Каня се довечера да гледам ТИЛТ... От трейлъра останах доволен и заинтригуван... Пък да видм :yes:
Гледах и на Стъпки в пясъка трейлъра, но нещо не ме грабна като ТИЛТ... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Re: "Стъпки в пясъка"...TILT... и новите български филми!

Мнение от BMWgiunter » 18 Фев 2011, 1:07

Когато гледах трейлъра на "Стъпки в пясъка" преди няколко дни не ме грабна особено и си помислих че ще е поредната БГ боза,но след като приятелите ми ме на виха да отидем на кино и да го гледаме останах повече от възхитен.Страхотен филм,поне според мен !
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 18 Фев 2011, 1:48

A TILT си заслужаваше всяко едно левче :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '92 Е36

Мнение от san4o » 18 Фев 2011, 1:51

Мда и аз току-що се връщам от прожекцията и съм доста изкефен. Сниман е като хората и всички играя доста добре, няма изкуствени и префърцунени.

П.С. Бесен съм от някви 4-ма СЕЛЯНИ, които не млъкнаха през целия филм :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 18 Фев 2011, 1:53

Аз се радвам че не си дадох левчетата за Мисия Лондон, преди месец го дръпнах от торентите и го издържах до десетата минута... Преди това се бях нагласил да ходя на кино да го гледам ала бала добре че не направих тази грешка, но от тогава реших че на кино да гледам БГ филм близките 7-8 години няма да отида, и като ви гледам мненията добре съм го решил :mhihi: А най тъпото е че почти винаги едни и същи актьори играят, Блатечки вече очаквам да ми се появи и като водещ на новините и прогноза за времето :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Фев 2011, 3:29

Много съм доволен от ТИЛТ :bowdown: Поздравления за "нашите" :bowdown:
П.П. И аз като san4o се изнервих на нЕкви селяни отзад, които не млъкнаха, но е пълен салона и е нормално... Такива селяни са навсякъде, няма как :banghead: :yes: И все пак не успяха да ми развалят удоволствието от филма :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 18 Фев 2011, 3:36

И аз бех на тилт и много ми хареса :yes: . Много непринуден, непредсказуем, и изобщо като цяло много добре.

Яд ме е само че не успях да гледам Лов на дребни хищници .. та евентуално някой ако знае от къде да го дръпна ще съм много благодарен.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '92 Е36

Мнение от san4o » 18 Фев 2011, 13:01

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Фев 2011, 16:01

Вчера гледах TILT с приятелката ми. Много ми хареса, не съжалявам за 5-те лв :) . Радвам се, че преди това в рекламите дадоха още един български филм - love.net . Бе на добре отиват нещата :) :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 18 Фев 2011, 16:17

Явор, Радина в стъклен дом не можа да я "удари" ама тука успя :mhihi: . Към края имаше една сцена в една баня, дето много ме фана яд че не я шляпна по гъзо... ама на :mhihi: .

И при нас билета беше 7 лв, Кроки ти да не си минал с детски случайно :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата