България в ЕС
Модератор: Общи модератори
- Гост
-
България в ЕС
Въпросът ми е следния:
Според вас трябва ли България да влезне в ЕС? (Защо да/не?)
Според вас трябва ли България да влезне в ЕС? (Защо да/не?)
- Yojimbo
- кандидат ентусиаст
-
Е това отива към въпроса - "Кое е първо яйцето или кокошката?" т.е. няма точен отговор. Ама като знам какви сме хубавци по-добре ще е върте в съюза, че изолира ли ни Европата ще се затрием. А и не може вечно да им е хубаво на ЕС, все някога трябва да ни приемат и тогава......

Колкото повече, толкова повече.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Казано иначе влизането в ЕС е по малкото зло. Ясно е че сами няма да се оправим и ни требва по твърда ръка и по добре европейска от колкото турска 

- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Като влезем и ще има много облекчения (като премахване на мита,акцизи и т.н.) с което, нас обикнвените граждани ни омагьосват. Но реално заплатите няма да се прираванят към европейските, а цените - да. 100% ще измислят още куп данъци и простотии, и дефакто ще изостанем още по-бързо и пак ще си останем държава от 3тия свят, въпреки че сме в ЕС. Наистина може и да получим някаква подкрепа от тях при определени случаи, но като цяло аз мисля (това си е лично мое мнение) че всички тези преходи и "европеизирането" са безмислени и неообосновани, но явно пак някой иам изгода от това, иначе за какво е целия този зор ?
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
BMW8 написа:Казано иначе влизането в ЕС е по малкото зло. Ясно е че сами няма да се оправим и ни требва по твърда ръка и по добре европейска от колкото турска

Нихната верица чалмалосана.
хайде сега си представете следното....
Имаш едн размер гуми вписани в талона на колата , имаш право да караш единствено и само с тях , колата трябва също да е както е излязла от завода.....При положение че си някакъв ти рейсър и искаш да си сложиш други гуми , слагаш ги и отиваш на ТЮВ да потвърди един охльо че е безопасно да караш с тях и за АБСОЛЮТНО всяка промяна по колата все така
гуми
джанти
затъмнени стъкла
спортен филтър
окачване
чип
крило
спойлер
други стопове,мигачи,фарове...
брони
прагове
да не говорим за тунинг за мотора
за всяка промяна по колата си задължен да ходиш
и струва пари цените започват от 40/60 евро на промяна
и тва не е единственото ченгетата знаят и проверяват , спираха ме скоро и гледаха гуми , дискове , двигател
някъде вече съм казвал колко ми е гражданската и колко данъка ОГРОМНИ са просто и недай си боже се ожулиш някъде или по-лошо и ти вдигат гражданската , данъка е според газовете данъка на Е30 с Евро 1 е 270 Евро , а те всички са с евро 1......почти
това е една мнооооооого малка част от таксите които ни очакват в БГ , в ГЕР плащаш 15-16 евро за кабелна ТВ и отделно 15 евро на 3 месеца че изобщо притежаваш ТВ приемник
което важи за колите важи и за жилищата , имам приятели немци , единия си е правил веранда с бетон и т.н. и тва преди 10на години , сложил си парапети по свой вкус , рязал майсторил , след това идва общинския архитект който задължително се вика да одобри промяната и казва НЕ! нисък ти е парапета опасен е сложи друг
ще е много трудно но както каза БМВ8 това е по-малкото зло и е неизбежно.Тъпото беше че досега им лизахме гъ**вете щото влезем ли пак ще им ги лижем , но ЕС си придава важности ,а ние сме директно със свалени гащи , ЕС има изгода от нас и то ОГРОМНА така че няма да ни оставят вънка тва е ясно .
Преди не се чува нищо за БГ сега и по ТВ и навсякъде предавания за БГ , кадето участва някой БГ и го показват.......правителството на ГЕР не е много очаровано от БГ , но немците си мислят че са ни приели вече те гледат на тях в ГЕР да им е добре кой друг е в ЕС не е важно , що се отнася за имигрантите от БГ не се плашат щото тук така или иначе е пълно с турци.
Имаш едн размер гуми вписани в талона на колата , имаш право да караш единствено и само с тях , колата трябва също да е както е излязла от завода.....При положение че си някакъв ти рейсър и искаш да си сложиш други гуми , слагаш ги и отиваш на ТЮВ да потвърди един охльо че е безопасно да караш с тях и за АБСОЛЮТНО всяка промяна по колата все така

гуми
джанти
затъмнени стъкла
спортен филтър
окачване
чип
крило
спойлер
други стопове,мигачи,фарове...
брони
прагове
да не говорим за тунинг за мотора
за всяка промяна по колата си задължен да ходиш
и струва пари цените започват от 40/60 евро на промяна
и тва не е единственото ченгетата знаят и проверяват , спираха ме скоро и гледаха гуми , дискове , двигател

някъде вече съм казвал колко ми е гражданската и колко данъка ОГРОМНИ са просто и недай си боже се ожулиш някъде или по-лошо и ти вдигат гражданската , данъка е според газовете данъка на Е30 с Евро 1 е 270 Евро , а те всички са с евро 1......почти
това е една мнооооооого малка част от таксите които ни очакват в БГ , в ГЕР плащаш 15-16 евро за кабелна ТВ и отделно 15 евро на 3 месеца че изобщо притежаваш ТВ приемник

което важи за колите важи и за жилищата , имам приятели немци , единия си е правил веранда с бетон и т.н. и тва преди 10на години , сложил си парапети по свой вкус , рязал майсторил , след това идва общинския архитект който задължително се вика да одобри промяната и казва НЕ! нисък ти е парапета опасен е сложи друг

ще е много трудно но както каза БМВ8 това е по-малкото зло и е неизбежно.Тъпото беше че досега им лизахме гъ**вете щото влезем ли пак ще им ги лижем , но ЕС си придава важности ,а ние сме директно със свалени гащи , ЕС има изгода от нас и то ОГРОМНА така че няма да ни оставят вънка тва е ясно .
Преди не се чува нищо за БГ сега и по ТВ и навсякъде предавания за БГ , кадето участва някой БГ и го показват.......правителството на ГЕР не е много очаровано от БГ , но немците си мислят че са ни приели вече те гледат на тях в ГЕР да им е добре кой друг е в ЕС не е важно , що се отнася за имигрантите от БГ не се плашат щото тук така или иначе е пълно с турци.
Най-мразя да съм прав!!!
Майтап нема - ще забранят да се прави домашна ракия и да се отглеждат домашни животни
, да не говорим, че на село една кокошка нема да могат да гледат при пенсия 40 лева... а те пенсиите, европейския съюз нема да ги дигне.
Аз като живеещ в ЕС не виждам нито една причина да влизаме. Германия след, няма нищо общо със Германия преди. Карам със 240 на магистралата със гуми 185/14 щото да си впиша по - широки ми струва 70 евро... е не мерси.
Ще се радвам някой да ме обори и да назове ползите за БГ от влизането....

Аз като живеещ в ЕС не виждам нито една причина да влизаме. Германия след, няма нищо общо със Германия преди. Карам със 240 на магистралата със гуми 185/14 щото да си впиша по - широки ми струва 70 евро... е не мерси.
Ще се радвам някой да ме обори и да назове ползите за БГ от влизането....
Да, работата все повече върви на влиzане 2007ма...
01.01.2007 вzимаме щафетата от Словакия и ставаме най-счупената държава в Европейския Съюz.
Трябваше да открият тайни баzи на ЦРУ в БГ, щеше доволно да ни отложат с 1-2 години
Принципно съм zа влиzане в ЕУ, но след няколко години, рано е още
Пък и няма да могат да се правят много неща след влиzането, и като цяло няма да е толкова интересно да се инвестират чужди пари у нас
Вие се бъzикате с Турция, но аz лично се zамислям да си преместя фирмата в Истанбул или поне да отида да си отворя и една там
Важното е да е на иzток от zаконите и брадвите
Ами zа теб като българин в Германия ще има полzи естествено (ако не си вече станал немец де
). Като цяло zа хората, които живеят или пътуват в Европа ще е много по-добре, щото едно като те спрат си гражданин на ЕУ, не някакъв турчин или индиец. Отделно ще важат книжките (аz мойта още не съм я сменил и карам внимателската както в БГ преди да бех навършил 18
), ще може всеки който поиска да си вади Gewerbeschein да си прави фирмичка навсякъде в ЕУ (дефакто това с биzнес виzите което беше преди), ще може да се пътува zа Англия беz да трябва некой министър да гарантира zа теб
, няма да трябват виzи zа студентите (яката простотия) и т.н. благинки. Единственото е, че българи няма да могат бъдат наемани на работа първите 7 год. (и все пак ще е по-лесно отколкото ако сме сега със статут "пакистанци").
Между другото никой смята варианта, че могат да ни приемат и после да ни иzгонат обаче
А и друго нещо, говорих си 1 човек, който е на доста голям пост в БГ и с точно това се zанимава и ми обясни конкретно икономически zащо и как ще стане много тъжна ситуацията ако се въведе еврото 2009та
Ето това вече не трябва да го правят, но от текущото правителство всичко може да се очаква
.

01.01.2007 вzимаме щафетата от Словакия и ставаме най-счупената държава в Европейския Съюz.
Трябваше да открият тайни баzи на ЦРУ в БГ, щеше доволно да ни отложат с 1-2 години

Принципно съм zа влиzане в ЕУ, но след няколко години, рано е още

Пък и няма да могат да се правят много неща след влиzането, и като цяло няма да е толкова интересно да се инвестират чужди пари у нас

Вие се бъzикате с Турция, но аz лично се zамислям да си преместя фирмата в Истанбул или поне да отида да си отворя и една там

Diablo написа:Ще се радвам някой да ме обори и да назове ползите за БГ от влизането....
Ами zа теб като българин в Германия ще има полzи естествено (ако не си вече станал немец де

Между другото никой смята варианта, че могат да ни приемат и после да ни иzгонат обаче

А и друго нещо, говорих си 1 човек, който е на доста голям пост в БГ и с точно това се zанимава и ми обясни конкретно икономически zащо и как ще стане много тъжна ситуацията ако се въведе еврото 2009та

1. Ще може да се пътува свободно.
2. Ще може да се следва без визи.
3. Книжката щяла да важи...
3. Ще може да се прави фирма безпроблемно.
Че за това ли е целия ЗОР???
1. И сега се пътува свободно. 30 лева е задграничния паспорт (такъв и немците трябва да имат за БГ), а след това НЯМА какво да те спре да влезеш. Друг е въпроса, че 90% от българите в България в следващите 30 години, нема да мръднат от БГ, щото немат пари за това.
2. Сега някой да се е спрял от това, че има визи? Масово се кандидатства вече навън и не е успял, който не е поискал. Главното предимство не е, че е елитно образованието обаче, а че е БЕЗ ИЗПИТ. И малко от учещите учат... друга тема.
3. Ами то българите нямат проблеми в ЕУ. 6 Месеца им важат книжките. Е да в Германия в момента за студентите. Заради тях да влизаме ли?
4. Фирма се открива без НИКАКВИ проблеми в Германия и Австрия (ти си там?): ООД. Естествено, че ще депозираш пари за гаранция, след като можеш във всеки един момент, да си свиеш шапката към БГ и да не носиш отговорност. А сумата не е толкова голяма, ако имаш сериозни намерения за бизнес.
Все още ми се струват несериозни доводите да сме вътре.
2. Ще може да се следва без визи.
3. Книжката щяла да важи...
3. Ще може да се прави фирма безпроблемно.
Че за това ли е целия ЗОР???
1. И сега се пътува свободно. 30 лева е задграничния паспорт (такъв и немците трябва да имат за БГ), а след това НЯМА какво да те спре да влезеш. Друг е въпроса, че 90% от българите в България в следващите 30 години, нема да мръднат от БГ, щото немат пари за това.
2. Сега някой да се е спрял от това, че има визи? Масово се кандидатства вече навън и не е успял, който не е поискал. Главното предимство не е, че е елитно образованието обаче, а че е БЕЗ ИЗПИТ. И малко от учещите учат... друга тема.
3. Ами то българите нямат проблеми в ЕУ. 6 Месеца им важат книжките. Е да в Германия в момента за студентите. Заради тях да влизаме ли?
4. Фирма се открива без НИКАКВИ проблеми в Германия и Австрия (ти си там?): ООД. Естествено, че ще депозираш пари за гаранция, след като можеш във всеки един момент, да си свиеш шапката към БГ и да не носиш отговорност. А сумата не е толкова голяма, ако имаш сериозни намерения за бизнес.
Все още ми се струват несериозни доводите да сме вътре.
Момчета, всички негативни неща, които изброихте са така, макар и с влизането в Европейския съюз да идват малко, но пък полезни привилегии.
Няма смисъл да съпоставяме плюсовете и минусите, защото видяхме, че една икономически и политически солидна страна като Германия се озори при навлизането на еврото и координирането си с Европейската централна банка, а какво остава за малка, все още икономически нестабилна (или поне неразвита) страна като България.
След 20-30 години най-рано ще почнем да се чустваме като признати и равностойни на останалите европейци, а в момента влизането е само в наш икономически (оставяме настрана политически) ущърб.
Това е мнението ми като студент по Международни отношения. Като член на форума на БМВ, мога да кажа, че Европейският съюз ще го усетим най-вече с многобройните им автомобилни закони и безкрайна административна бюрокрация, която ще изнерви и дългогодишните автомобилни собственици.
Няма смисъл да съпоставяме плюсовете и минусите, защото видяхме, че една икономически и политически солидна страна като Германия се озори при навлизането на еврото и координирането си с Европейската централна банка, а какво остава за малка, все още икономически нестабилна (или поне неразвита) страна като България.
След 20-30 години най-рано ще почнем да се чустваме като признати и равностойни на останалите европейци, а в момента влизането е само в наш икономически (оставяме настрана политически) ущърб.
Това е мнението ми като студент по Международни отношения. Като член на форума на БМВ, мога да кажа, че Европейският съюз ще го усетим най-вече с многобройните им автомобилни закони и безкрайна административна бюрокрация, която ще изнерви и дългогодишните автомобилни собственици.
'02 BMW 525d
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
ivo,Diablo,bravo написа:...
4удесни сте спестихте ми писането

ПС Между другото забелязвам 4е само тука хората от ДЕ и Австрия сме пропищяли от бюрократщината. Онея БГтата в Испания и Италия си карат как си знаят. А ние тука ве4е детски книжки не 4етеме... само Закони ми седат до леглото

- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
Hastalavista написа: Но реално заплатите няма да се прираванят към европейските, а цените - да. ?
че те цените и сега са си на европейско рабнище

колко още да се качват...........или алчноста няма граници при нас

- S-stail
- младши ентусиаст
-
Diablo написа:
ами не е само до парите за да станеш едноличен търговец,да не
говорим за фирма,има и други изисквания

- S-stail
- младши ентусиаст
-
Dr.Schnaps написа:ivo,Diablo,bravo написа:...
4удесни сте спестихте ми писането![]()
ПС Между другото забелязвам 4е само тука хората от ДЕ и Австрия сме пропищяли от бюрократщината. Онея БГтата в Испания и Италия си карат как си знаят. А ние тука ве4е детски книжки не 4етеме... само Закони ми седат до леглото
а и в испанията не е много розово вече

П.С.аз за това за фирмите,сега изискват нови план графици
за всички фирми.
за 1на фирма от около 10на работника ти излиза
около 10к евро за интегриране за около 1на година