България в ЕС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Гост
Аватар

България в ЕС

Мнение от Гост » 25 Яну 2006, 3:17

Въпросът ми е следния:

Според вас трябва ли България да влезне в ЕС? (Защо да/не?)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yojimbo » 25 Яну 2006, 8:10

Е това отива към въпроса - "Кое е първо яйцето или кокошката?" т.е. няма точен отговор. Ама като знам какви сме хубавци по-добре ще е върте в съюза, че изолира ли ни Европата ще се затрием. А и не може вечно да им е хубаво на ЕС, все някога трябва да ни приемат и тогава...... :twisted: :twisted: :twisted:
Колкото повече, толкова повече.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 25 Яну 2006, 8:21

добро утро...

да и не.

само такси и наредби (па и ни мразят) но от друга страна като малка бедна държава сами сме доста безсилни.

вижте само онези от либия какво си правят и ние нищо.

според мен е грешка да влизаме но нямаме друг избор.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Яну 2006, 8:23

Казано иначе влизането в ЕС е по малкото зло. Ясно е че сами няма да се оправим и ни требва по твърда ръка и по добре европейска от колкото турска :D
Изображение

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 25 Яну 2006, 11:26

Като влезем и ще има много облекчения (като премахване на мита,акцизи и т.н.) с което, нас обикнвените граждани ни омагьосват. Но реално заплатите няма да се прираванят към европейските, а цените - да. 100% ще измислят още куп данъци и простотии, и дефакто ще изостанем още по-бързо и пак ще си останем държава от 3тия свят, въпреки че сме в ЕС. Наистина може и да получим някаква подкрепа от тях при определени случаи, но като цяло аз мисля (това си е лично мое мнение) че всички тези преходи и "европеизирането" са безмислени и неообосновани, но явно пак някой иам изгода от това, иначе за какво е целия този зор ?
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 25 Яну 2006, 12:27

BMW8 написа:Казано иначе влизането в ЕС е по малкото зло. Ясно е че сами няма да се оправим и ни требва по твърда ръка и по добре европейска от колкото турска :D

:yes:

Нихната верица чалмалосана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 25 Яну 2006, 13:12

хайде сега си представете следното....
Имаш едн размер гуми вписани в талона на колата , имаш право да караш единствено и само с тях , колата трябва също да е както е излязла от завода.....При положение че си някакъв ти рейсър и искаш да си сложиш други гуми , слагаш ги и отиваш на ТЮВ да потвърди един охльо че е безопасно да караш с тях и за АБСОЛЮТНО всяка промяна по колата все така :winky:
гуми
джанти
затъмнени стъкла
спортен филтър
окачване
чип
крило
спойлер
други стопове,мигачи,фарове...
брони
прагове
да не говорим за тунинг за мотора
за всяка промяна по колата си задължен да ходиш
и струва пари цените започват от 40/60 евро на промяна
и тва не е единственото ченгетата знаят и проверяват , спираха ме скоро и гледаха гуми , дискове , двигател :shock:
някъде вече съм казвал колко ми е гражданската и колко данъка ОГРОМНИ са просто и недай си боже се ожулиш някъде или по-лошо и ти вдигат гражданската , данъка е според газовете данъка на Е30 с Евро 1 е 270 Евро , а те всички са с евро 1......почти
това е една мнооооооого малка част от таксите които ни очакват в БГ , в ГЕР плащаш 15-16 евро за кабелна ТВ и отделно 15 евро на 3 месеца че изобщо притежаваш ТВ приемник :confused:
което важи за колите важи и за жилищата , имам приятели немци , единия си е правил веранда с бетон и т.н. и тва преди 10на години , сложил си парапети по свой вкус , рязал майсторил , след това идва общинския архитект който задължително се вика да одобри промяната и казва НЕ! нисък ти е парапета опасен е сложи друг :ranting: :no: :bang:
ще е много трудно но както каза БМВ8 това е по-малкото зло и е неизбежно.Тъпото беше че досега им лизахме гъ**вете щото влезем ли пак ще им ги лижем , но ЕС си придава важности ,а ние сме директно със свалени гащи , ЕС има изгода от нас и то ОГРОМНА така че няма да ни оставят вънка тва е ясно .
Преди не се чува нищо за БГ сега и по ТВ и навсякъде предавания за БГ , кадето участва някой БГ и го показват.......правителството на ГЕР не е много очаровано от БГ , но немците си мислят че са ни приели вече те гледат на тях в ГЕР да им е добре кой друг е в ЕС не е важно , що се отнася за имигрантите от БГ не се плашат щото тук така или иначе е пълно с турци.
Най-мразя да съм прав!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 25 Яну 2006, 13:45

Майтап нема - ще забранят да се прави домашна ракия и да се отглеждат домашни животни 8) , да не говорим, че на село една кокошка нема да могат да гледат при пенсия 40 лева... а те пенсиите, европейския съюз нема да ги дигне.

Аз като живеещ в ЕС не виждам нито една причина да влизаме. Германия след, няма нищо общо със Германия преди. Карам със 240 на магистралата със гуми 185/14 щото да си впиша по - широки ми струва 70 евро... е не мерси.
Ще се радвам някой да ме обори и да назове ползите за БГ от влизането....

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 25 Яну 2006, 14:44

Да, работата все повече върви на влиzане 2007ма... :confused:
01.01.2007 вzимаме щафетата от Словакия и ставаме най-счупената държава в Европейския Съюz.
Трябваше да открият тайни баzи на ЦРУ в БГ, щеше доволно да ни отложат с 1-2 години :mhihi:
Принципно съм zа влиzане в ЕУ, но след няколко години, рано е още :)

Пък и няма да могат да се правят много неща след влиzането, и като цяло няма да е толкова интересно да се инвестират чужди пари у нас :confused:

Вие се бъzикате с Турция, но аz лично се zамислям да си преместя фирмата в Истанбул или поне да отида да си отворя и една там :) Важното е да е на иzток от zаконите и брадвите :)

Diablo написа:Ще се радвам някой да ме обори и да назове ползите за БГ от влизането....

Ами zа теб като българин в Германия ще има полzи естествено (ако не си вече станал немец де :)). Като цяло zа хората, които живеят или пътуват в Европа ще е много по-добре, щото едно като те спрат си гражданин на ЕУ, не някакъв турчин или индиец. Отделно ще важат книжките (аz мойта още не съм я сменил и карам внимателската както в БГ преди да бех навършил 18 :lol:), ще може всеки който поиска да си вади Gewerbeschein да си прави фирмичка навсякъде в ЕУ (дефакто това с биzнес виzите което беше преди), ще може да се пътува zа Англия беz да трябва некой министър да гарантира zа теб :lol:, няма да трябват виzи zа студентите (яката простотия) и т.н. благинки. Единственото е, че българи няма да могат бъдат наемани на работа първите 7 год. (и все пак ще е по-лесно отколкото ако сме сега със статут "пакистанци").

Между другото никой смята варианта, че могат да ни приемат и после да ни иzгонат обаче :mhihi: :roll:

А и друго нещо, говорих си 1 човек, който е на доста голям пост в БГ и с точно това се zанимава и ми обясни конкретно икономически zащо и как ще стане много тъжна ситуацията ако се въведе еврото 2009та :confused: Ето това вече не трябва да го правят, но от текущото правителство всичко може да се очаква :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 25 Яну 2006, 16:17

1. Ще може да се пътува свободно.
2. Ще може да се следва без визи.
3. Книжката щяла да важи...
3. Ще може да се прави фирма безпроблемно.

Че за това ли е целия ЗОР???

1. И сега се пътува свободно. 30 лева е задграничния паспорт (такъв и немците трябва да имат за БГ), а след това НЯМА какво да те спре да влезеш. Друг е въпроса, че 90% от българите в България в следващите 30 години, нема да мръднат от БГ, щото немат пари за това.

2. Сега някой да се е спрял от това, че има визи? Масово се кандидатства вече навън и не е успял, който не е поискал. Главното предимство не е, че е елитно образованието обаче, а че е БЕЗ ИЗПИТ. И малко от учещите учат... друга тема.

3. Ами то българите нямат проблеми в ЕУ. 6 Месеца им важат книжките. Е да в Германия в момента за студентите. Заради тях да влизаме ли?

4. Фирма се открива без НИКАКВИ проблеми в Германия и Австрия (ти си там?): ООД. Естествено, че ще депозираш пари за гаранция, след като можеш във всеки един момент, да си свиеш шапката към БГ и да не носиш отговорност. А сумата не е толкова голяма, ако имаш сериозни намерения за бизнес.

Все още ми се струват несериозни доводите да сме вътре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hex » 25 Яну 2006, 16:41

Момчета, всички негативни неща, които изброихте са така, макар и с влизането в Европейския съюз да идват малко, но пък полезни привилегии.

Няма смисъл да съпоставяме плюсовете и минусите, защото видяхме, че една икономически и политически солидна страна като Германия се озори при навлизането на еврото и координирането си с Европейската централна банка, а какво остава за малка, все още икономически нестабилна (или поне неразвита) страна като България.

След 20-30 години най-рано ще почнем да се чустваме като признати и равностойни на останалите европейци, а в момента влизането е само в наш икономически (оставяме настрана политически) ущърб.

Това е мнението ми като студент по Международни отношения. Като член на форума на БМВ, мога да кажа, че Европейският съюз ще го усетим най-вече с многобройните им автомобилни закони и безкрайна административна бюрокрация, която ще изнерви и дългогодишните автомобилни собственици.
'02 BMW 525d

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 25 Яну 2006, 17:18

ivo,Diablo,bravo написа:...

4удесни сте спестихте ми писането :mhihi:

ПС Между другото забелязвам 4е само тука хората от ДЕ и Австрия сме пропищяли от бюрократщината. Онея БГтата в Испания и Италия си карат как си знаят. А ние тука ве4е детски книжки не 4етеме... само Закони ми седат до леглото :mhihi:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 25 Яну 2006, 20:14

Hastalavista написа: Но реално заплатите няма да се прираванят към европейските, а цените - да. ?

че те цените и сега са си на европейско рабнище :!:
колко още да се качват...........или алчноста няма граници при нас :mhihi:
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Loosing Traction is part of the fun!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S-stail » 25 Яну 2006, 20:17

Diablo написа:
4. Фирма се открива без НИКАКВИ проблеми в Германия и Австрия (ти си там?): ООД. Естествено, че ще депозираш пари за гаранция, след като можеш във всеки един момент, да си свиеш шапката към БГ и да не носиш отговорност. А сумата не е толкова голяма, ако имаш сериозни намерения за бизнес.

ами не е само до парите за да станеш едноличен търговец,да не
говорим за фирма,има и други изисквания ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S-stail » 25 Яну 2006, 20:22

Dr.Schnaps написа:
ivo,Diablo,bravo написа:...

4удесни сте спестихте ми писането :mhihi:

ПС Между другото забелязвам 4е само тука хората от ДЕ и Австрия сме пропищяли от бюрократщината. Онея БГтата в Испания и Италия си карат как си знаят. А ние тука ве4е детски книжки не 4етеме... само Закони ми седат до леглото :mhihi:

а и в испанията не е много розово вече :mhihi:

П.С.аз за това за фирмите,сега изискват нови план графици
за всички фирми.
за 1на фирма от около 10на работника ти излиза
около 10к евро за интегриране за около 1на година ;)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата