Норматив за тоалетна в магазин за цигари алкохол и шок издел

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Норматив за тоалетна в магазин за цигари алкохол и шок издел

Мнение от turieca » 03 Мар 2011, 2:04

Извинявам се за тъпата тема и още по тъп въпрос, но обърнах нета и нищо не намирам. Знае ли някой има ли основание майката на агнето дето идва да ми проверява обекта да иска плочките в тоалетната да са и по стените. И то не само цокъл от 15 см а до височина 1,20-1,50. Нека каже който знае, че на тази женица не им отиват на добре нещата.
П.с. Станах за гавра сред френдовете с тоя кенеф. Обществена баня викат, че правя не магазин за пури и пиене.
Изображение за това говорим

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Re: Норматив за тоалетна в магазин за цигари алкохол и шок издел

Мнение от Krasimir19 » 03 Мар 2011, 2:37

Глупости най вероятно се заяждат с теб, от какъв зор плочките дето са на пода трябва да са и на стените?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Мар 2011, 9:56

мойто е същото ,като гледам нямаш маси и седящи места и къв зор я гони изобщо тая с тоалетната. ако имаше места за сядане - да те търалянка за тоалетна ,изнесена мивка и прочие неща ,ма ти си просто магазин. хич няма кво да пускаш клиенти в тоалетната си и ако искаш ще си туриш тоалетната чиния на тавана ,че сутрин ти сочи на горе...! ебати овцата. мъчи те за пари явно. чукни си "изисквания за тоалетна в магазин" в чичо гугъл и все нещо ще излезе,но мене не са ме закачали изобщо за това ,а не е да не са идвали....
утре и спасител с вишка може да ти поиска на височината на плочките...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 03 Мар 2011, 10:09

Снощи до 2 съм ровил не намерих нищо. В понеделник ще звъня в риокоз да питам и тая отива в багажника. А пари няма да и дам ко тряа плочки ще сложа пари няма да види. Ако няма изискване мисля да се оплача от нея и сега както са на тръни с тези обединения може и да отлети. Само да знам, че не е права със сигурност.

Накара ме да изкарам мивката извън тоалетната и гардероб купих да се преоблича персонала. У тях си мият ръцете в коридора сигурно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 03 Мар 2011, 12:21

Никой не го кара да пуска клиентите в кенефа, става въпрос че има изискване за кенефа, а те са че трябва да е облепен във фаянс на височина там 1,2 или 1,3 непомня вече. И тва изискване си е от 10 години, че и повече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 03 Мар 2011, 12:31

А ако няма тоалетна ко прайм. Точно срещу ХЕИ (бившето) има кафе от 15 години продава бира и алкохол и НЯМА тоалетна значи може. Ама нали тряа да се киселеем и да се хващаме за всяка буква. Що не съм мангал всичко щеше да ми е възможно. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sobiss » 03 Мар 2011, 12:45

Ми отиваш взимаш една бира, търсиш кенеф, като няма вдигаш патардията и пишеш жалба до РИОКОЗ...толкова ли е трудно. Ако трябва и до министертво на здравеопазването пиши, щом са ти нарушени правата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 03 Мар 2011, 13:11

Не знам как стоят нещата в твоя случай, но истината е, че станахме най-големите европейци. От към подобни простотии. Постоянно комуникирам с приятели, които имат ресторантчета, механи и т.н. Не знам от тези инстанции на кого се натягат, чии г*з лижат но е некъф ужас. Особено откак избрахме сегашното правителство. Най-големите европейци сме!!! Последния пример - вчера един приятел ми се оплаква, човекът има малък ресторант, разположен покрай няколко институции и разчита 80% на обедното си меню. В 12.40 му идва пак някаква "майка на агне" от ДВСК или РИОКОЗ, нз. точно и го кара да почва да вади тетрадките (който се е занимавал с подобен вид дейност знае, че има 10-15 тетрадки дето се водят). А си има клиенти, поръчки, хората чакат, нервничат... Човекът я моли учтиво да дойде след час. Е, отишла е и му е създала куп проблеми. Истината е, че за нашата реалност никога работещо заведение не може да отговаря напълно на 100% на всички изисквания, на всички институции. Винаги има за какво да се хванат, но понякога може да си затварят очите за дреболии с цел просто да върви работата, нали? Затова дребният бизнес е на дъното, става въпрос за малките градове. София е "друга България", но много от малките градове са просто фалирали, както е Смолян.
Извинявам се, че ти оспамих темата, но ми е много болна тема и на мене и аз преди да се откажа от бизнеса бях потърпевш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 03 Мар 2011, 17:24

Колега sobiss ти сериозно ли мислиш, че вместо да дърпам моя бизнес нагоре ще ходя да дърпам някой на долу. За тази работа са хрантутниците за коото говорим в темата. Щото те не могат да направят нищо, но могат да пречат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 05 Мар 2011, 20:01

Имаше подобен закон ...сега не мога да го намеря.
Където се продава алкохол трябва и тоалетна. А тоалетната трябва да е с плочки и.... всеки ден да се дезинфикцира ...и то с предпазно облекло - гумени ботуши ,шапка ,престилка и ръкавици ...
Охрана на труда , инструкции за безопасност ,протоколи за инструктаж ,ежедневен, ежеседмичен, ежегоден...
Работно време ,табели надписи на български ...пожарна безопасност ,сертификати ...и на вентилацията и на ел инстлацията - ежегодно...здравни книжки ,трудови договори, отдел трз :mhihi: ,съхранение на касови ролки ,договор за поддръжка, договор за медицинско обслужване ....и още толкова ...
дееба и законите ...
Ще има и още - стая за персонала , душове а даже и стая за бременни...
Към по-горния колега - Законите са поне от 15 години ...

От къде и да дойдат все си в капана...
А и да налепиш 5 кв плочки какъв е проблема?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 05 Мар 2011, 20:26

В понеделник ги слагат, но аз няма да сервирам алкохол, че да имам тоалетна. Въпроса е, че не поглежда създадените условия за клиента а мисли персонала. Както и да е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sobiss » 05 Мар 2011, 21:46

Ми за персонала де. Даже от няколко години, трябва да имаш и стая за персонал където да се съблича, облича и почива, всеки служител да си има гардеробче и да е надписано :lol:
Тебе тва не те бърка, не бои се. Става въпрос за големи магазини...за над 250 м2. мисля че беше.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 05 Мар 2011, 21:54

Не става въпрос за закони и правилници, но винаги съм се чудил КАК може да бачкаш 8-12 часа в магазин и да нямаш тоалетна ? Някъде по съседни кафенета ли ходиш до тоалетна или се прибираш вкъщи за тази цел :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 05 Мар 2011, 22:12

А на мен ми интересно що е може да си миеш ръцете в тоалетната на мивката а трябва да имаш такава извън нея.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 05 Мар 2011, 22:14

В крайна сметка НИКОГА не мислим предварително за тези "подробности", а после се вайкаме :winky:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата