Норматив за тоалетна в магазин за цигари алкохол и шок издел
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Норматив за тоалетна в магазин за цигари алкохол и шок издел
Извинявам се за тъпата тема и още по тъп въпрос, но обърнах нета и нищо не намирам. Знае ли някой има ли основание майката на агнето дето идва да ми проверява обекта да иска плочките в тоалетната да са и по стените. И то не само цокъл от 15 см а до височина 1,20-1,50. Нека каже който знае, че на тази женица не им отиват на добре нещата.
П.с. Станах за гавра сред френдовете с тоя кенеф. Обществена баня викат, че правя не магазин за пури и пиене.
за това говорим
П.с. Станах за гавра сред френдовете с тоя кенеф. Обществена баня викат, че правя не магазин за пури и пиене.

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: Норматив за тоалетна в магазин за цигари алкохол и шок издел
Глупости най вероятно се заяждат с теб, от какъв зор плочките дето са на пода трябва да са и на стените?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
мойто е същото ,като гледам нямаш маси и седящи места и къв зор я гони изобщо тая с тоалетната. ако имаше места за сядане - да те търалянка за тоалетна ,изнесена мивка и прочие неща ,ма ти си просто магазин. хич няма кво да пускаш клиенти в тоалетната си и ако искаш ще си туриш тоалетната чиния на тавана ,че сутрин ти сочи на горе...! ебати овцата. мъчи те за пари явно. чукни си "изисквания за тоалетна в магазин" в чичо гугъл и все нещо ще излезе,но мене не са ме закачали изобщо за това ,а не е да не са идвали....
утре и спасител с вишка може да ти поиска на височината на плочките...
утре и спасител с вишка може да ти поиска на височината на плочките...
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Снощи до 2 съм ровил не намерих нищо. В понеделник ще звъня в риокоз да питам и тая отива в багажника. А пари няма да и дам ко тряа плочки ще сложа пари няма да види. Ако няма изискване мисля да се оплача от нея и сега както са на тръни с тези обединения може и да отлети. Само да знам, че не е права със сигурност.
Накара ме да изкарам мивката извън тоалетната и гардероб купих да се преоблича персонала. У тях си мият ръцете в коридора сигурно.
Накара ме да изкарам мивката извън тоалетната и гардероб купих да се преоблича персонала. У тях си мият ръцете в коридора сигурно.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Никой не го кара да пуска клиентите в кенефа, става въпрос че има изискване за кенефа, а те са че трябва да е облепен във фаянс на височина там 1,2 или 1,3 непомня вече. И тва изискване си е от 10 години, че и повече.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
А ако няма тоалетна ко прайм. Точно срещу ХЕИ (бившето) има кафе от 15 години продава бира и алкохол и НЯМА тоалетна значи може. Ама нали тряа да се киселеем и да се хващаме за всяка буква. Що не съм мангал всичко щеше да ми е възможно. 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
Ми отиваш взимаш една бира, търсиш кенеф, като няма вдигаш патардията и пишеш жалба до РИОКОЗ...толкова ли е трудно. Ако трябва и до министертво на здравеопазването пиши, щом са ти нарушени правата.
Не знам как стоят нещата в твоя случай, но истината е, че станахме най-големите европейци. От към подобни простотии. Постоянно комуникирам с приятели, които имат ресторантчета, механи и т.н. Не знам от тези инстанции на кого се натягат, чии г*з лижат но е некъф ужас. Особено откак избрахме сегашното правителство. Най-големите европейци сме!!! Последния пример - вчера един приятел ми се оплаква, човекът има малък ресторант, разположен покрай няколко институции и разчита 80% на обедното си меню. В 12.40 му идва пак някаква "майка на агне" от ДВСК или РИОКОЗ, нз. точно и го кара да почва да вади тетрадките (който се е занимавал с подобен вид дейност знае, че има 10-15 тетрадки дето се водят). А си има клиенти, поръчки, хората чакат, нервничат... Човекът я моли учтиво да дойде след час. Е, отишла е и му е създала куп проблеми. Истината е, че за нашата реалност никога работещо заведение не може да отговаря напълно на 100% на всички изисквания, на всички институции. Винаги има за какво да се хванат, но понякога може да си затварят очите за дреболии с цел просто да върви работата, нали? Затова дребният бизнес е на дъното, става въпрос за малките градове. София е "друга България", но много от малките градове са просто фалирали, както е Смолян.
Извинявам се, че ти оспамих темата, но ми е много болна тема и на мене и аз преди да се откажа от бизнеса бях потърпевш.
Извинявам се, че ти оспамих темата, но ми е много болна тема и на мене и аз преди да се откажа от бизнеса бях потърпевш.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Колега sobiss ти сериозно ли мислиш, че вместо да дърпам моя бизнес нагоре ще ходя да дърпам някой на долу. За тази работа са хрантутниците за коото говорим в темата. Щото те не могат да направят нищо, но могат да пречат.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Имаше подобен закон ...сега не мога да го намеря.
Където се продава алкохол трябва и тоалетна. А тоалетната трябва да е с плочки и.... всеки ден да се дезинфикцира ...и то с предпазно облекло - гумени ботуши ,шапка ,престилка и ръкавици ...
Охрана на труда , инструкции за безопасност ,протоколи за инструктаж ,ежедневен, ежеседмичен, ежегоден...
Работно време ,табели надписи на български ...пожарна безопасност ,сертификати ...и на вентилацията и на ел инстлацията - ежегодно...здравни книжки ,трудови договори, отдел трз
,съхранение на касови ролки ,договор за поддръжка, договор за медицинско обслужване ....и още толкова ...
дееба и законите ...
Ще има и още - стая за персонала , душове а даже и стая за бременни...
Към по-горния колега - Законите са поне от 15 години ...
От къде и да дойдат все си в капана...
А и да налепиш 5 кв плочки какъв е проблема?
Където се продава алкохол трябва и тоалетна. А тоалетната трябва да е с плочки и.... всеки ден да се дезинфикцира ...и то с предпазно облекло - гумени ботуши ,шапка ,престилка и ръкавици ...
Охрана на труда , инструкции за безопасност ,протоколи за инструктаж ,ежедневен, ежеседмичен, ежегоден...
Работно време ,табели надписи на български ...пожарна безопасност ,сертификати ...и на вентилацията и на ел инстлацията - ежегодно...здравни книжки ,трудови договори, отдел трз

дееба и законите ...
Ще има и още - стая за персонала , душове а даже и стая за бременни...
Към по-горния колега - Законите са поне от 15 години ...
От къде и да дойдат все си в капана...
А и да налепиш 5 кв плочки какъв е проблема?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
В понеделник ги слагат, но аз няма да сервирам алкохол, че да имам тоалетна. Въпроса е, че не поглежда създадените условия за клиента а мисли персонала. Както и да е.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
Ми за персонала де. Даже от няколко години, трябва да имаш и стая за персонал където да се съблича, облича и почива, всеки служител да си има гардеробче и да е надписано
Тебе тва не те бърка, не бои се. Става въпрос за големи магазини...за над 250 м2. мисля че беше.

Тебе тва не те бърка, не бои се. Става въпрос за големи магазини...за над 250 м2. мисля че беше.
- Alpina_fanatic
-
-
Не става въпрос за закони и правилници, но винаги съм се чудил КАК може да бачкаш 8-12 часа в магазин и да нямаш тоалетна ? Някъде по съседни кафенета ли ходиш до тоалетна или се прибираш вкъщи за тази цел 

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
А на мен ми интересно що е може да си миеш ръцете в тоалетната на мивката а трябва да имаш такава извън нея.
- Alpina_fanatic
-
-
В крайна сметка НИКОГА не мислим предварително за тези "подробности", а после се вайкаме 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2