Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от JTD » 04 Мар 2011, 11:52

Здравейте,
Почти цялата тема изчетох относно оглеждането ми за евентуална нова придобивка.
Та може ли да кажете на пръв поглед нещо за тази обява:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Главно се интересувам от:
1. 330д
2. По възможност да е 4х4. Два дни чета форума и ровя с търсачката за Х-а на БМВ при този модел, ама освен бегли коментари "Не ставало", "Това е БМВ, не ти трябва 4х4", "Чувал съм, че не е добре" друго не открих. Ако има някаква повече информация би била много полезна. Не търся БМВ стил каране (задно, дрифт и т.н.) ако това ще помогне. Главно ме интересува дуракоустойчивостта. То ясно, че щом има повече детайли шанса да се счупи нещо е по-голям, но важното е да няма конкретни повреди и всичко да зависи от това колко съм карък да речем :D
3. Същото като горната точка за автоматика. Има ли главни и детски болежки, или си е здрав и ако се грижиш за него ще ти се отблагодари подобаващо, естествено да не си карък, отново :mhihi:

Ами общо взето накратко е това.
Ще се радвам да получа максимално реални мнения, за да си избистря нещата в главата.

Относно двигателя държа да е 3.0д. По-малък не искам. Това е и конкретно причината да се насоча към БМВ. Фен съм на италианския дизелов JTD (обозначен) двигател и се надявам поне 3.0 литровия дизелов двигател да се доближава поне като здравина до този от Фиат конкурентите. От доста време търся 2.4жтд 20 клапанов в автомобил от рода на Алфа Ромео 156 (по финансови причини), ама такива на пазара 1-2 пъти в годината я се появи една бройка, я не. Та за това в този клас като алтернатива съм се спрял именно и на този модел БМВ в тази тема.

Поздрави.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR

Мнение от Mitiracing » 04 Мар 2011, 15:26

Ciki написа:Оказа се, че колата е Италианка... утре занимавам до Сливен да я видя... ако някой иска да знае повече инфо и се интересува от колата да даде десен мигач :)

Колата изглежда доста читаво на снимките,това че е италианка да не те притеснява,а и цената като за италия си е съвсем прилиична,тука вървят горе долу такива пари.Надявам се да споделиш впечатленията си от срещата,ще е доста полезно.!

Потребител
Аватар
Кара: Каквото има !
Мечтае да кара: M3 SMG

Мнение от ss_blood_sa » 04 Мар 2011, 21:23

Колеги кое по си заслужава спрямо цена - това което получаваш ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 04 Мар 2011, 22:19

ss_blood_sa написа:Колеги кое по си заслужава спрямо цена - това което получаваш ?

Това купе има само М-броня и джантите му не са М-кови :mhihi:
Седана е като купето без М-броня :)
И двете коли са със еднакви екстри и на еднакви км. :mhihi: виждат ми се доста карани.... бих се спрял на седана поне е по евтин и ще имам остатък средства за ремонти :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 04 Мар 2011, 22:23

Зависи какво търсиш и в какво състояние са. Мен лично нито една от двете не ме грабна.
И все пак за тези цени.. 3000лв са си разлика между двете. Задължително обаче ги прегледай дали няма да им се откъсне купето, че с този двигател бая гуми за изтрити :)
А колкото за километрите - 100% са връщани, така че ...
Реши какво търсиш и тогава питай - 2 и 4 врати е доста голяма разлика, сигурен ли си, че не търсиш комби? :D

Потребител
Аватар

Мнение от stalkerbg » 04 Мар 2011, 22:47

Здравейте BMW фенове,
Решил съм да си взема BMW E46 компакт. Имам приятел с Е46 купето и той е много доволен. Имам доста въпроси. Искам да ви попитам технически E46 Compact различава ли се от купето и седана или не? Дали качеството на сглобката е същото като това на седана и купето и трудно ли се намират запазени бройки? А как се отразява късата задница на управлението? Препоръчаха ми да се оглеждам за дизеловия вариант на компакта, бил по-икономичен и дърпал повече. Как е като габарити и просвет? До сега съм карал само Пежото 307 на баща ми, така че искам да знам какво ме очаква. Не съм карал BMW колкото и да съм искал. ;) Всъщност не съм управлявал кола със задно, освен тази на едно аверче и то за кратко. И последен въпрос - дали може да се закупи на старо от дилъра на BMW? Предполагам, че там автомобилите са по-изправни от тези в автокъщите, а нямам познати с компакт. Благодаря предварително!

Потребител
Аватар

Мнение от ss_blood_sa » 04 Мар 2011, 23:27

Харесват ми и комби и купе и седан най-вече купе после седан и после комби ама екстрите са различни.
Седана няма чейнджър няма М вроня и цяла кожа
Само за двигателя съм сигурен и решен че ще е този. Утре мисля да ходя да ги гледам нещо по специфично за което да гледам за този мотор.
До колкото прочетох из форума на 2-вратката трябва да гледам дали деферинциала не е отпран от купето.
Номера на двигателя е долу в дясно но не разбрах къде.
Вина незнам къде е.
И нормалните неща тропа хлопа ръжда и.т.н
Друго какво да гледам ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 05 Мар 2011, 2:29

ss_blood_sa написа:Колеги кое по си заслужава спрямо цена - това което получаваш ?

Тая първата като гледам колко и е захабен салона нема шанс да е на 135к, а и е на 12 години....дори да приемем че са и реални километрите купето няма как да е толкова жулено...

И не мога да разбера тая мания на продавачите на коли да въртат километражите се на 133к 136к и като цяло около 130к. Много дразнат :banghead:
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Мар 2011, 2:34

:OT: 'Те за т'ва има "Ама бате тя много скъпа, на Горубляне има по-хефтини" :mhihi:
Ама после...после става забавното :mhihi:
Ама всеки сам си решава де...
Всеки иска с възможно най-малко пари да вземе възможно най-нова и богата от към екстри кола... Е да, ама не :mhihi:
Т.е. може и да е "да" , но... Не ми се струва хубаво после да препълваме подфорума с проблеми...
Как да е, извинявам се за вметката :ok: Нещо ме изби на вътрешни разсъждения, щракайки на клавиатурата :ok:

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 05 Мар 2011, 19:45

JTD написа:Здравейте,
Почти цялата тема изчетох относно оглеждането ми за евентуална нова придобивка.
Та може ли да кажете на пръв поглед нещо за тази обява:

Дизелово комби - 145 000 км :mhihi:
Цвета нещо не ми допада и защо така фейслифтова, а с АСЦ :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от ss_blood_sa » 05 Мар 2011, 21:16

По-добре да си взема за 8000 и да направя за 4000 ремонти и да знам че всичко и е сменено и боядисано от колкото да си взема за 12000 и да се надявам че евентуално щом е на тая цена и е сменено и наред може би ?
"... Не ми се струва хубаво после да препълваме подфорума с проблеми..."
А и мисля че тоя форум е точно да си разрешаваме проблемите не само да мранкате и дуднете. Да не ти гледам профила че не се знае колко проблеми си имал с твоита кола
Днес ходих гледах и 2-те синята е доста гадна но сивата е уникално яка цената е тъкава защото има външни забележки
Какъв кабел и софтуер ми трябват за проверка на колата и от каде мога да купя такива.............

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 06 Мар 2011, 3:00

ss_blood_sa написа:По-добре да си взема за 8000 и да направя за 4000 ремонти и да знам че всичко и е сменено и боядисано от колкото да си взема за 12000 и да се надявам че евентуално щом е на тая цена и е сменено и наред може би ?
А и мисля че тоя форум е точно да си разрешаваме проблемите не само да мранкате и дуднете. Да не ти гледам профила че не се знае колко проблеми си имал с твоита кола
Днес ходих гледах и 2-те синята е доста гадна но сивата е уникално яка цената е тъкава защото има външни забележки
Какъв кабел и софтуер ми трябват за проверка на колата и от каде мога да купя такива.............

Има логика в думите ти ;)
Успех с покупката и дано улучиш
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 06 Мар 2011, 3:36

ss_blood_sa написа:По-добре да си взема за 8000 и да направя за 4000 ремонти и да знам че всичко и е сменено и боядисано от колкото да си взема за 12000 и да се надявам че евентуално щом е на тая цена и е сменено и наред може би ?

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci

Мнение от kalkana » 06 Мар 2011, 11:03

Колега прав си, но трябва да се съгласиш и с факта, че на една кола идва един момент в които само наливаш пари като в бездънна яма, и постоянно нещо не е в ред, цаката е да не земеш такава според мене.Иначе то е ясно, че купувайки кола втора ръка купуваш на някого проблемите в повечето случай.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 06 Мар 2011, 13:47

Mitiracing написа:
Ciki написа:Оказа се, че колата е Италианка... утре занимавам до Сливен да я видя... ако някой иска да знае повече инфо и се интересува от колата да даде десен мигач :)

Колата изглежда доста читаво на снимките,това че е италианка да не те притеснява,а и цената като за италия си е съвсем прилиична,тука вървят горе долу такива пари.Надявам се да споделиш впечатленията си от срещата,ще е доста полезно.!

Така и не отидох... всеки които кара БМВ ме разубеждаваше до последно, че Италианка не си заслужава... незнам вече и аз какво си заслужава и какво не...

Накрая ще ми писне и ще взема първото което ми грабне погледа... Немските са с няколко хиляди по-скъпи... незнам дали си заслужава... Почвам да се отчайвам и то сериозно.

ПредишнаСледваща

Назад към E46