Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Здравейте,
Почти цялата тема изчетох относно оглеждането ми за евентуална нова придобивка.
Та може ли да кажете на пръв поглед нещо за тази обява:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Главно се интересувам от:
1. 330д
2. По възможност да е 4х4. Два дни чета форума и ровя с търсачката за Х-а на БМВ при този модел, ама освен бегли коментари "Не ставало", "Това е БМВ, не ти трябва 4х4", "Чувал съм, че не е добре" друго не открих. Ако има някаква повече информация би била много полезна. Не търся БМВ стил каране (задно, дрифт и т.н.) ако това ще помогне. Главно ме интересува дуракоустойчивостта. То ясно, че щом има повече детайли шанса да се счупи нещо е по-голям, но важното е да няма конкретни повреди и всичко да зависи от това колко съм карък да речем
3. Същото като горната точка за автоматика. Има ли главни и детски болежки, или си е здрав и ако се грижиш за него ще ти се отблагодари подобаващо, естествено да не си карък, отново
Ами общо взето накратко е това.
Ще се радвам да получа максимално реални мнения, за да си избистря нещата в главата.
Относно двигателя държа да е 3.0д. По-малък не искам. Това е и конкретно причината да се насоча към БМВ. Фен съм на италианския дизелов JTD (обозначен) двигател и се надявам поне 3.0 литровия дизелов двигател да се доближава поне като здравина до този от Фиат конкурентите. От доста време търся 2.4жтд 20 клапанов в автомобил от рода на Алфа Ромео 156 (по финансови причини), ама такива на пазара 1-2 пъти в годината я се появи една бройка, я не. Та за това в този клас като алтернатива съм се спрял именно и на този модел БМВ в тази тема.
Поздрави.
Главно се интересувам от:
1. 330д
2. По възможност да е 4х4. Два дни чета форума и ровя с търсачката за Х-а на БМВ при този модел, ама освен бегли коментари "Не ставало", "Това е БМВ, не ти трябва 4х4", "Чувал съм, че не е добре" друго не открих. Ако има някаква повече информация би била много полезна. Не търся БМВ стил каране (задно, дрифт и т.н.) ако това ще помогне. Главно ме интересува дуракоустойчивостта. То ясно, че щом има повече детайли шанса да се счупи нещо е по-голям, но важното е да няма конкретни повреди и всичко да зависи от това колко съм карък да речем

3. Същото като горната точка за автоматика. Има ли главни и детски болежки, или си е здрав и ако се грижиш за него ще ти се отблагодари подобаващо, естествено да не си карък, отново

Ами общо взето накратко е това.
Ще се радвам да получа максимално реални мнения, за да си избистря нещата в главата.
Относно двигателя държа да е 3.0д. По-малък не искам. Това е и конкретно причината да се насоча към БМВ. Фен съм на италианския дизелов JTD (обозначен) двигател и се надявам поне 3.0 литровия дизелов двигател да се доближава поне като здравина до този от Фиат конкурентите. От доста време търся 2.4жтд 20 клапанов в автомобил от рода на Алфа Ромео 156 (по финансови причини), ама такива на пазара 1-2 пъти в годината я се появи една бройка, я не. Та за това в този клас като алтернатива съм се спрял именно и на този модел БМВ в тази тема.
Поздрави.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
Ciki написа:Оказа се, че колата е Италианка... утре занимавам до Сливен да я видя... ако някой иска да знае повече инфо и се интересува от колата да даде десен мигач
Колата изглежда доста читаво на снимките,това че е италианка да не те притеснява,а и цената като за италия си е съвсем прилиична,тука вървят горе долу такива пари.Надявам се да споделиш впечатленията си от срещата,ще е доста полезно.!
- ss_blood_sa
- Потребител
-
- Кара: Каквото има !
- Мечтае да кара: M3 SMG
Колеги кое по си заслужава спрямо цена - това което получаваш ?
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
ss_blood_sa написа:Колеги кое по си заслужава спрямо цена - това което получаваш ?
Това купе има само М-броня и джантите му не са М-кови

Седана е като купето без М-броня

И двете коли са със еднакви екстри и на еднакви км.

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Зависи какво търсиш и в какво състояние са. Мен лично нито една от двете не ме грабна.
И все пак за тези цени.. 3000лв са си разлика между двете. Задължително обаче ги прегледай дали няма да им се откъсне купето, че с този двигател бая гуми за изтрити
А колкото за километрите - 100% са връщани, така че ...
Реши какво търсиш и тогава питай - 2 и 4 врати е доста голяма разлика, сигурен ли си, че не търсиш комби?
И все пак за тези цени.. 3000лв са си разлика между двете. Задължително обаче ги прегледай дали няма да им се откъсне купето, че с този двигател бая гуми за изтрити

А колкото за километрите - 100% са връщани, така че ...
Реши какво търсиш и тогава питай - 2 и 4 врати е доста голяма разлика, сигурен ли си, че не търсиш комби?

Здравейте BMW фенове,
Решил съм да си взема BMW E46 компакт. Имам приятел с Е46 купето и той е много доволен. Имам доста въпроси. Искам да ви попитам технически E46 Compact различава ли се от купето и седана или не? Дали качеството на сглобката е същото като това на седана и купето и трудно ли се намират запазени бройки? А как се отразява късата задница на управлението? Препоръчаха ми да се оглеждам за дизеловия вариант на компакта, бил по-икономичен и дърпал повече. Как е като габарити и просвет? До сега съм карал само Пежото 307 на баща ми, така че искам да знам какво ме очаква. Не съм карал BMW колкото и да съм искал.
Всъщност не съм управлявал кола със задно, освен тази на едно аверче и то за кратко. И последен въпрос - дали може да се закупи на старо от дилъра на BMW? Предполагам, че там автомобилите са по-изправни от тези в автокъщите, а нямам познати с компакт. Благодаря предварително!
Решил съм да си взема BMW E46 компакт. Имам приятел с Е46 купето и той е много доволен. Имам доста въпроси. Искам да ви попитам технически E46 Compact различава ли се от купето и седана или не? Дали качеството на сглобката е същото като това на седана и купето и трудно ли се намират запазени бройки? А как се отразява късата задница на управлението? Препоръчаха ми да се оглеждам за дизеловия вариант на компакта, бил по-икономичен и дърпал повече. Как е като габарити и просвет? До сега съм карал само Пежото 307 на баща ми, така че искам да знам какво ме очаква. Не съм карал BMW колкото и да съм искал.

- ss_blood_sa
- Потребител
-
Харесват ми и комби и купе и седан най-вече купе после седан и после комби ама екстрите са различни.
Седана няма чейнджър няма М вроня и цяла кожа
Само за двигателя съм сигурен и решен че ще е този. Утре мисля да ходя да ги гледам нещо по специфично за което да гледам за този мотор.
До колкото прочетох из форума на 2-вратката трябва да гледам дали деферинциала не е отпран от купето.
Номера на двигателя е долу в дясно но не разбрах къде.
Вина незнам къде е.
И нормалните неща тропа хлопа ръжда и.т.н
Друго какво да гледам ?
Седана няма чейнджър няма М вроня и цяла кожа
Само за двигателя съм сигурен и решен че ще е този. Утре мисля да ходя да ги гледам нещо по специфично за което да гледам за този мотор.
До колкото прочетох из форума на 2-вратката трябва да гледам дали деферинциала не е отпран от купето.
Номера на двигателя е долу в дясно но не разбрах къде.
Вина незнам къде е.
И нормалните неща тропа хлопа ръжда и.т.н
Друго какво да гледам ?
ss_blood_sa написа:Колеги кое по си заслужава спрямо цена - това което получаваш ?
Тая първата като гледам колко и е захабен салона нема шанс да е на 135к, а и е на 12 години....дори да приемем че са и реални километрите купето няма как да е толкова жулено...
И не мога да разбера тая мания на продавачите на коли да въртат километражите се на 133к 136к и като цяло около 130к. Много дразнат

Ама после...после става забавното

Ама всеки сам си решава де...
Всеки иска с възможно най-малко пари да вземе възможно най-нова и богата от към екстри кола... Е да, ама не

Т.е. може и да е "да" , но... Не ми се струва хубаво после да препълваме подфорума с проблеми...
Как да е, извинявам се за вметката

- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
JTD написа:Здравейте,
Дизелово комби - 145 000 км

Цвета нещо не ми допада и защо така фейслифтова, а с АСЦ

- ss_blood_sa
- Потребител
-
По-добре да си взема за 8000 и да направя за 4000 ремонти и да знам че всичко и е сменено и боядисано от колкото да си взема за 12000 и да се надявам че евентуално щом е на тая цена и е сменено и наред може би ?
"... Не ми се струва хубаво после да препълваме подфорума с проблеми..."
А и мисля че тоя форум е точно да си разрешаваме проблемите не само да мранкате и дуднете. Да не ти гледам профила че не се знае колко проблеми си имал с твоита кола
Днес ходих гледах и 2-те синята е доста гадна но сивата е уникално яка цената е тъкава защото има външни забележки
Какъв кабел и софтуер ми трябват за проверка на колата и от каде мога да купя такива.............
А и мисля че тоя форум е точно да си разрешаваме проблемите не само да мранкате и дуднете. Да не ти гледам профила че не се знае колко проблеми си имал с твоита кола
Днес ходих гледах и 2-те синята е доста гадна но сивата е уникално яка цената е тъкава защото има външни забележки
Какъв кабел и софтуер ми трябват за проверка на колата и от каде мога да купя такива.............
ss_blood_sa написа:По-добре да си взема за 8000 и да направя за 4000 ремонти и да знам че всичко и е сменено и боядисано от колкото да си взема за 12000 и да се надявам че евентуално щом е на тая цена и е сменено и наред може би ?
Има логика в думите ти

Успех с покупката и дано улучиш
ss_blood_sa написа:По-добре да си взема за 8000 и да направя за 4000 ремонти и да знам че всичко и е сменено и боядисано от колкото да си взема за 12000 и да се надявам че евентуално щом е на тая цена и е сменено и наред може би ?
Успех
- kalkana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci
Колега прав си, но трябва да се съгласиш и с факта, че на една кола идва един момент в които само наливаш пари като в бездънна яма, и постоянно нещо не е в ред, цаката е да не земеш такава според мене.Иначе то е ясно, че купувайки кола втора ръка купуваш на някого проблемите в повечето случай.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Mitiracing написа:Ciki написа:Оказа се, че колата е Италианка... утре занимавам до Сливен да я видя... ако някой иска да знае повече инфо и се интересува от колата да даде десен мигач
Колата изглежда доста читаво на снимките,това че е италианка да не те притеснява,а и цената като за италия си е съвсем прилиична,тука вървят горе долу такива пари.Надявам се да споделиш впечатленията си от срещата,ще е доста полезно.!
Така и не отидох... всеки които кара БМВ ме разубеждаваше до последно, че Италианка не си заслужава... незнам вече и аз какво си заслужава и какво не...
Накрая ще ми писне и ще взема първото което ми грабне погледа... Немските са с няколко хиляди по-скъпи... незнам дали си заслужава... Почвам да се отчайвам и то сериозно.