Шофиране с предни затъмнени стъкла
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Re: Шофиране с предни затъмнени стъкла
Zubcho написа:Krasimir19 написа::OT: ... в Унгария не се и опитвай да подкупваш полицайте там са бааахти гадното племе![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. .....
Големи гадове са, а? Получават големи заплати и не върви да правиш нарушения, които застрашават нечии живот, (без значение от нарушението) защото не можеш да се измъкнеш после с подкуп, а трябва да платиш голяма глоба, и може би затвор??
Научете се, че правилата за движение не са за красота! Те са написани за да запазят живота на всички около вас!
+1
- koki_e34
- Потребител
-
- Кара: BMW 520I
По правилник е забранено,НО винаги има изключения.
Аз със бележка от ТЕЛК че имам слънчева алергия (+ още някакви сложни медицински думички за дразнене от слънцето)и
карам с затъмнени предни стъкла на 75%.
Направил съм си копие на оригинала,ламинирал съм го и като ме спрат и стане въпрос за прозорците им го давам и въпроса приключва :zustimm:
Ето една снимка да добиете представа за колко тъмни предни стъкла говориме:

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
koki_e34 написа:
По правилник е забранено,НО винаги има изключения.
Аз със бележка от ТЕЛК че имам слънчева алергия (+ още някакви сложни медицински думички за дразнене от слънцето)и
карам с затъмнени предни стъкла на 75%.
Направил съм си копие на оригинала,ламинирал съм го и като ме спрат и стане въпрос за прозорците им го давам и въпроса приключва :zustimm:
Ето една снимка да добиете представа за колко тъмни предни стъкла говориме:[/font]

- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Принципно трябва да имаш , документ за инкасо или ,както по-нагоре колегата е написал . Иначе нестава , едно приятелче за месец даде към 150 лв на куките. Отделно много разправии , заплаха за запечатване на колата ,спиране от движение и такива.
Извън София , е много трудно да се оправиш , а извън България още повече
Извън София , е много трудно да се оправиш , а извън България още повече

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Абе а принципно тая мания със затъмнените джамове за красота ли е, че нещо не улавям?
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
pampo написа:Абе а принципно тая мания със затъмнените джамове за красота ли е, че нещо не улавям?
против тен само на лявата ръка е
десната бела като мляко,левата изгорела на ръкав

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
То на вдигнати стъкла, такъв загар става... 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- achobre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330d
Аз лично и предните стъкла ми бяха затъмнени но ми омръзна да давам пари и да се разправям с полицаите даже последния път неискаха да ме пускат искаха да ме спират от движение и се оправих с мн зор и молене и ги махнах затова ако някой реши сега да си слага нека се замисли а за колегата с тази тема по добре ги махни и като искаш после пак ги сложи 

- boregepco
- Потребител
-
- Кара: Х5 - Е53
Сигурно няма да сте съгласни с мен, но да сте виждали в Германия полицейска кола да седи в храстите след завой с ограничение 60?
Аз не съм, но може и там да е пълно с такива дето искат да изкарат 10 лв. Ти братле, си развали - да си имаш и да им даваш като те спрат.
Що говорите глупости. Никой не ти обръща внимание за такива неща. Това с черните стъкла си е наша "борба с организираната престъпност". Както слагането и махането на стикерите на застрахователите. То ако беше проблем лепенка на стъклото - държавата е най-големия проблем. То не е минетка, преглед, застраховка...
Аз съм карал като бесен из цяла Европа от тъмни по-тъмни стъкла. Никакви ядове. Ма на Калотина к'во стана...
Българско непреходно...
Аз не съм, но може и там да е пълно с такива дето искат да изкарат 10 лв. Ти братле, си развали - да си имаш и да им даваш като те спрат.
Що говорите глупости. Никой не ти обръща внимание за такива неща. Това с черните стъкла си е наша "борба с организираната престъпност". Както слагането и махането на стикерите на застрахователите. То ако беше проблем лепенка на стъклото - държавата е най-големия проблем. То не е минетка, преглед, застраховка...
Аз съм карал като бесен из цяла Европа от тъмни по-тъмни стъкла. Никакви ядове. Ма на Калотина к'во стана...
Българско непреходно...
- СТАЛИН
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: М - БОЛИ М - СЪРБИ!!!
здравейте колеги,
до колкото съм запознат вече измениха закона и в Бг можеш да караш кола със затъмнени предни прозорци стига да не е на 100% за да не се заядът да го сваляш пред тях.
променили са го до толкова до колкото вече не ти спират колата от движение а пишели акт за 10лв. което е добре и ще ни спести разправиите по пускането в движение и плащане на глоби. а ако момчетата от кат ги домързи да пишат може да им фърлиме по некой лев не повече от акта разбира се и по живо по здраво.
сега обаче искам да попитам не е ли възможно да се изкара документ че имаш алергия от слънцето? някой знае ли как става при кой фелшер да отидеме, защото по 10х10 ....х10 и си става цифра и е по-добре да почерпим някой доктор който ще свърши работа и ще избегнем храненето на ушевите.....
до колкото съм запознат вече измениха закона и в Бг можеш да караш кола със затъмнени предни прозорци стига да не е на 100% за да не се заядът да го сваляш пред тях.
променили са го до толкова до колкото вече не ти спират колата от движение а пишели акт за 10лв. което е добре и ще ни спести разправиите по пускането в движение и плащане на глоби. а ако момчетата от кат ги домързи да пишат може да им фърлиме по некой лев не повече от акта разбира се и по живо по здраво.
сега обаче искам да попитам не е ли възможно да се изкара документ че имаш алергия от слънцето? някой знае ли как става при кой фелшер да отидеме, защото по 10х10 ....х10 и си става цифра и е по-добре да почерпим някой доктор който ще свърши работа и ще избегнем храненето на ушевите.....
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Ryapoff написа:Прав си, колега, но като карам със 110 по хубав път без голямо натоварване, пак спирам повече от Ладата с 90. А 110 е максималното разумно при 90 ограничение, според мен поне.
Колега, виж този клип : http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... Z23CzSONiU
СТАЛИН написа:здравейте колеги,
Закон за ДП - Раздел XX - Задължения на водачите на пътни превозни средства:
Чл.105. (изм.,ДВ,бр.43 от 2002 г.)
(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2)Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата:
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- СТАЛИН
- кандидат ентусиаст
-
Това за закона ок! Ама аз исках да попитам дали е истина това за санкциите тоест спират ли колата от движение или пишат акт за 10лв ? Че не е позволено не е но санкциите към днешна дата какви са и имаме ли доктор да изкара документ за оная слънчева болест:)
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
СТАЛИН написа:Това за закона ок! Ама аз исках да попитам дали е истина това за санкциите тоест спират ли колата от движение или пишат акт за 10лв ?
Мисля, че от 20 до 100лв беше глобата, за спиране от движение не знам

СТАЛИН написа: Че не е позволено не е но санкциите към днешна дата какви са и имаме ли доктор да изкара документ за оная слънчева болест:)
Колега, не предизвиквай съдбата!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- СТАЛИН
- кандидат ентусиаст
-
Колега виждам че си запознат с ЗДвП-то и особено с чл.105, в който се казва че се забранява там фолио на предните стъкла.......
ето и моя отговор за члена който цитираш понеже аз лично не можах да намеря каква точно е санкцията за нарушение на чл.105:
Чл. 185
За нарушение на този закон и на издадени въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
може и да съм в грешка макар че не мисля, но ако съм ще съм ужасно благодарен да ме просветлиш
за това слагай една 10-ка в документите и си
с кеф
ето и моя отговор за члена който цитираш понеже аз лично не можах да намеря каква точно е санкцията за нарушение на чл.105:
Чл. 185
За нарушение на този закон и на издадени въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
може и да съм в грешка макар че не мисля, но ако съм ще съм ужасно благодарен да ме просветлиш
за това слагай една 10-ка в документите и си

52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4