Шофиране с предни затъмнени стъкла

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Шофиране с предни затъмнени стъкла

Мнение от Ir0n » 15 Фев 2011, 23:11

Не бъркаш :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 03 Мар 2011, 0:30

Zubcho написа:
Krasimir19 написа::OT: ... в Унгария не се и опитвай да подкупваш полицайте там са бааахти гадното племе :censored: :ranting: :censored: :ranting: :censored: :ranting: :censored:. .....

Големи гадове са, а? Получават големи заплати и не върви да правиш нарушения, които застрашават нечии живот, (без значение от нарушението) защото не можеш да се измъкнеш после с подкуп, а трябва да платиш голяма глоба, и може би затвор??

Научете се, че правилата за движение не са за красота! Те са написани за да запазят живота на всички около вас!

+1

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520I

Мнение от koki_e34 » 09 Мар 2011, 21:50

По правилник е забранено,НО винаги има изключения.
Аз със бележка от ТЕЛК че имам слънчева алергия (+ още някакви сложни медицински думички за дразнене от слънцето)и
карам с затъмнени предни стъкла на 75%.
Направил съм си копие на оригинала,ламинирал съм го и като ме спрат и стане въпрос за прозорците им го давам и въпроса приключва :zustimm:
Ето една снимка да добиете представа за колко тъмни предни стъкла говориме:
Изображение
[/font]
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 10 Мар 2011, 12:18

koki_e34 написа:
По правилник е забранено,НО винаги има изключения.
Аз със бележка от ТЕЛК че имам слънчева алергия (+ още някакви сложни медицински думички за дразнене от слънцето)и
карам с затъмнени предни стъкла на 75%.
Направил съм си копие на оригинала,ламинирал съм го и като ме спрат и стане въпрос за прозорците им го давам и въпроса приключва :zustimm:
Ето една снимка да добиете представа за колко тъмни предни стъкла говориме:
Изображение
[/font]

:mhihi: спокойно можеш и вампири да возиш
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 10 Мар 2011, 12:29

Принципно трябва да имаш , документ за инкасо или ,както по-нагоре колегата е написал . Иначе нестава , едно приятелче за месец даде към 150 лв на куките. Отделно много разправии , заплаха за запечатване на колата ,спиране от движение и такива.
Извън София , е много трудно да се оправиш , а извън България още повече :yes:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 10 Мар 2011, 12:37

Абе а принципно тая мания със затъмнените джамове за красота ли е, че нещо не улавям?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 10 Мар 2011, 13:13

pampo написа:Абе а принципно тая мания със затъмнените джамове за красота ли е, че нещо не улавям?

против тен само на лявата ръка е
десната бела като мляко,левата изгорела на ръкав
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 10 Мар 2011, 13:59

То на вдигнати стъкла, такъв загар става... :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330d

Мнение от achobre » 10 Мар 2011, 18:24

Аз лично и предните стъкла ми бяха затъмнени но ми омръзна да давам пари и да се разправям с полицаите даже последния път неискаха да ме пускат искаха да ме спират от движение и се оправих с мн зор и молене и ги махнах затова ако някой реши сега да си слага нека се замисли а за колегата с тази тема по добре ги махни и като искаш после пак ги сложи 8)

Потребител
Аватар
Кара: Х5 - Е53

Мнение от boregepco » 10 Мар 2011, 21:42

Сигурно няма да сте съгласни с мен, но да сте виждали в Германия полицейска кола да седи в храстите след завой с ограничение 60?
Аз не съм, но може и там да е пълно с такива дето искат да изкарат 10 лв. Ти братле, си развали - да си имаш и да им даваш като те спрат.
Що говорите глупости. Никой не ти обръща внимание за такива неща. Това с черните стъкла си е наша "борба с организираната престъпност". Както слагането и махането на стикерите на застрахователите. То ако беше проблем лепенка на стъклото - държавата е най-големия проблем. То не е минетка, преглед, застраховка...
Аз съм карал като бесен из цяла Европа от тъмни по-тъмни стъкла. Никакви ядове. Ма на Калотина к'во стана...
Българско непреходно...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: М - БОЛИ М - СЪРБИ!!!

Мнение от СТАЛИН » 14 Апр 2012, 17:21

здравейте колеги,

до колкото съм запознат вече измениха закона и в Бг можеш да караш кола със затъмнени предни прозорци стига да не е на 100% за да не се заядът да го сваляш пред тях.
променили са го до толкова до колкото вече не ти спират колата от движение а пишели акт за 10лв. което е добре и ще ни спести разправиите по пускането в движение и плащане на глоби. а ако момчетата от кат ги домързи да пишат може да им фърлиме по некой лев не повече от акта разбира се и по живо по здраво.

сега обаче искам да попитам не е ли възможно да се изкара документ че имаш алергия от слънцето? някой знае ли как става при кой фелшер да отидеме, защото по 10х10 ....х10 и си става цифра и е по-добре да почерпим някой доктор който ще свърши работа и ще избегнем храненето на ушевите.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 14 Апр 2012, 18:16

Ryapoff написа:Прав си, колега, но като карам със 110 по хубав път без голямо натоварване, пак спирам повече от Ладата с 90. А 110 е максималното разумно при 90 ограничение, според мен поне.

Колега, виж този клип : http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... Z23CzSONiU

СТАЛИН написа:здравейте колеги,

до колкото съм запознат вече измениха закона и в Бг можеш да караш кола със затъмнени предни прозорци стига да не е на 100% за да не се заядът да го сваляш пред тях.

Закон за ДП - Раздел XX - Задължения на водачите на пътни превозни средства:

Чл.105. (изм.,ДВ,бр.43 от 2002 г.)
(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2)Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата:

Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от СТАЛИН » 14 Апр 2012, 18:43

Това за закона ок! Ама аз исках да попитам дали е истина това за санкциите тоест спират ли колата от движение или пишат акт за 10лв ? Че не е позволено не е но санкциите към днешна дата какви са и имаме ли доктор да изкара документ за оная слънчева болест:)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 14 Апр 2012, 19:09

СТАЛИН написа:Това за закона ок! Ама аз исках да попитам дали е истина това за санкциите тоест спират ли колата от движение или пишат акт за 10лв ?

Мисля, че от 20 до 100лв беше глобата, за спиране от движение не знам :)

СТАЛИН написа: Че не е позволено не е но санкциите към днешна дата какви са и имаме ли доктор да изкара документ за оная слънчева болест:)

Колега, не предизвиквай съдбата! ;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от СТАЛИН » 14 Апр 2012, 19:53

Колега виждам че си запознат с ЗДвП-то и особено с чл.105, в който се казва че се забранява там фолио на предните стъкла.......

ето и моя отговор за члена който цитираш понеже аз лично не можах да намеря каква точно е санкцията за нарушение на чл.105:

Чл. 185

За нарушение на този закон и на издадени въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

може и да съм в грешка макар че не мисля, но ако съм ще съм ужасно благодарен да ме просветлиш
за това слагай една 10-ка в документите и си :driving: с кеф
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата