Краят на "модерните" фарове
Модератор: Общи модератори
Re: Краят на "модерните" фарове
err0r написа:Пичове, а защо може Nissan Qashqai, Mitsubishi Outlander, Nisaan Navara/Pathfinder да са с ксенонови крушки на нормални рефлекторни фарове?
Според мен трябва да се затегне контрола на ГТП пунктовете за настройката на фаровете, а не с каква крушка работят.
Подкрепям напълно

Точно.Проблема не е толкова китайски ли е ,оригиналдъ ли е.Трябва да гледат как е регулиран на машинката с линийките вътре.Аз съм гледал точно на пасат с ксенон фаровете на такава машина-нищо общо с...нищо.Аз съм с лупи и съм гледал от далече колата-нито заслепява,нито пречи.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ще ме накарат тия да си махна сините габаритчета 

Никой не мое ма връне на селу!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
uCnaHeTcA написа:err0r написа:Пичове, а защо може Nissan Qashqai, Mitsubishi Outlander, Nisaan Navara/Pathfinder да са с ксенонови крушки на нормални рефлекторни фарове?
Според мен трябва да се затегне контрола на ГТП пунктовете за настройката на фаровете, а не с каква крушка работят.
Подкрепям напълно
Абсолютно! Писнало ми е от коли, които уж са на къси, а заслепяват да си ... мамата! Познавам един селски бек с Фиат, дето са му разменени жиците на светлините и кара постоянно на дълги, а като превключи се цъкат и късите

Никой не мое ма връне на селу!
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Подкрепям за реглажа. Аз бях голям защитник на ксенона на рефлектор, обаче ходих да ми регулират фаровете, както казах.
Машинката беше на Hella, но се оказа, че фаровете не могат да се регулират, защото светлината беше едно голямо светло петно, на което едвам се различават "линиите" на светлината. Сложихе нормалните крушки и на машинката си се показа типичната "линия" на фар на кола с ляв волан. Направихе реглажа и по препоръка на механика ги нагласихме 20% по-надолу заради ксенона. Но като спряхме с един прятел с ксенон на лупи пред една стена - се оказа, че при него има перфектна линия, а при мен просто две кръгли петна, светеха на едно ниво, но просто при мен беше някаква каша.
Та майката му е реглажа, въпреки че в много голяма част от Европа има забрани за афтърмаркет ксенони...но пък отдруга страна ако Европа е човешко тяло...то ние сме някъде в края на дебелото черво, но все пак в Европа...географски поне...
Машинката беше на Hella, но се оказа, че фаровете не могат да се регулират, защото светлината беше едно голямо светло петно, на което едвам се различават "линиите" на светлината. Сложихе нормалните крушки и на машинката си се показа типичната "линия" на фар на кола с ляв волан. Направихе реглажа и по препоръка на механика ги нагласихме 20% по-надолу заради ксенона. Но като спряхме с един прятел с ксенон на лупи пред една стена - се оказа, че при него има перфектна линия, а при мен просто две кръгли петна, светеха на едно ниво, но просто при мен беше някаква каша.
Та майката му е реглажа, въпреки че в много голяма част от Европа има забрани за афтърмаркет ксенони...но пък отдруга страна ако Европа е човешко тяло...то ние сме някъде в края на дебелото черво, но все пак в Европа...географски поне...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Ксенон на рефлектор не може да се регулира. Колкото и да е свален, пак заслепява, те за това повечето си го вдигат на горе защото не могат да видят пътя на пет метра, за сметка на останалите участници в движението. И на края какво се оказва, хем не се вижда по добре и всеки втори ти набива дълги защото го заслепяваш. Ама нищо, да свети там синьо, да се слеем с бакшишите и мангалите.
И не знам защо всички си слагат 6000к, като оригиналния ксенон си е 4300 и свети много по добре.
И не знам защо всички си слагат 6000к, като оригиналния ксенон си е 4300 и свети много по добре.
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Интересно за какъв реглаж говориш, при положение че сам си видял че с китайския ти ксенон той е невъзможен - наложило се е да слагаш нормалните кружки. От тук натам всякакви приказки за "правилния" реглаж са безпредметни. Ти просто светиш в очите на хората за да ти е удобно на теб и дупките са само оправдание. Обаче хич не си даваш сметка, че заслепявайки насрещните водачи, поставяш в опасност и самия теб. Затова за да се защити интереса на хората дето поне малко мислят с главата си за тия работи, единственото решение е принудата и прилагането на закона. Това с прегледите е крайно недотатъчно. Трябва да глобяват и спират от движение директно на пътя. Т'ва е единствения вариант.Joro_Paveto написа:...

Кофти ще е ако порежат и тея дет са с афтърмаркет на лупи.Поне при мене и с осрам найт брейкър и с филипс нз си кво и перфектни джамове и рефлектори Е30ковите фарове ми слабеят,а с ксенона(с лупи) си става ден пред мене.

- gugichamp
- младши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:Да ве... Афтърмаркет биксеноновите лупи за е46, да не са оригинални... Аре нЕма нужда за такива определения... Всичко 'де - 'що не е оригиналдЪ е китаец... И к'во , трябва да дам 1000лв. за фарове, ако искам 'синон ли ?! Пха...
Така е,НО ксеновата крушка може да бъде насочена,когато е с лупа.
А на рефлекторен фар от преди 2008г. не можеш да хванеш кое е
слънце,кое е колата

за спиране от движение на автомобили с не регулирани фарове.То
си е жив кошмар да се кара вечер/нощем.

от свинята лебед не става...
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
benzin написа:Nukem написа:1-во не ми се вярвя!
2-ро те хората минават на преглед без да карат колите, камо ли заради един ксенон да те върнат!
3-то, разкачаш минаваш преглед и закачаш пак, 5-мин работа!
+1
+100000

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Е30ката ми е с ксенон, взех я така от Германия и си е минала ТЮФ и всичко. така че не говорете ,че не можело да се мине ТЮФ там с автърмаркет. просто са настроени правилно и всичко е точно.
иначе съм съгласен, че нищо няма да се промени по прегледите ,също и че е адски дразнещо да ти вадят очите вечер някакви гаражни измишльотини...
пак във връзка с Германия - за ксенона само имам около 4-5 страници тюфаджийски документи като са ги проверявали и разрешили...! явно хората внимават за тия неща ,но не ги забраняват само щото са неоригинални....
иначе съм съгласен, че нищо няма да се промени по прегледите ,също и че е адски дразнещо да ти вадят очите вечер някакви гаражни измишльотини...
пак във връзка с Германия - за ксенона само имам около 4-5 страници тюфаджийски документи като са ги проверявали и разрешили...! явно хората внимават за тия неща ,но не ги забраняват само щото са неоригинални....
- Fr0z3nSouL
- Потребител
-
- Кара: Вектра C20NE 115HP+++
- Мечтае да кара: C20LET
- Детайли за колата: Angel Eyes, Маховик 3.5кг, Дюзи 215cc, Вал 297 градуса,Изпускателна Генерация 4-2-1 на Лексмал.
Ксенон на рефлектор е отврат. Дано да почнат да спират от движение за не регулирани светлини, че не се издържа вече. Всеки 2-ри сложил ксенон на рефлектор и е просто ужаСТ!
Аз специално съм си купил Ейджъл айс зада си сложа хубав ксенон, щото като гледам на гоУфове повече ти изваждат очите, отколкото да им свети на тях. Нерегулиран ксенон на лупи пак те заварява за седалката ....
Вчера минах на ГТП и никой не ме пита що съм със ксенон и дори не гледаха дали са ми регулирани фаровете, сам отидох да си ги проверя дали са в норма
Аз специално съм си купил Ейджъл айс зада си сложа хубав ксенон, щото като гледам на гоУфове повече ти изваждат очите, отколкото да им свети на тях. Нерегулиран ксенон на лупи пак те заварява за седалката ....
Вчера минах на ГТП и никой не ме пита що съм със ксенон и дори не гледаха дали са ми регулирани фаровете, сам отидох да си ги проверя дали са в норма

I Don`t drive very fast. I just FLY TOO LOW!!!
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
SKISA написа:Е30ката ми е с ксенон, взех я така от Германия и си е минала ТЮФ и всичко. така че не говорете ,че не можело да се мине ТЮФ там с автърмаркет. просто са настроени правилно и всичко е точно.
Но са проверили всичко и са преценили, че въпреки че не е заводско е направено както трябва.Тук идва и нашия яд- апаратурата за реглаж на фарове по сервизите мишки и гризат кабелите, и събира прахоляк и паяжина, но никой не я ползва...

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Краят на "модерните" фарове
Успех Българио, дано успееш да се справиш с българите...
Тия с лошо регулираните фарове трябва да горят по прегледите. Проблема не е в ксенона, проблема е в главата
Ей сега като се прибирах един ми извади очите, а хич не беше с ксенон и кареше на къси
Аз бях с джипа и позицията ми на седене е съответно по-висока, но тоя ми разказа играта... Представям си какво им е на хората на по-ниско... 

Успех Българио, дано успееш да се справиш с българите...

Тия с лошо регулираните фарове трябва да горят по прегледите. Проблема не е в ксенона, проблема е в главата

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Аз им се падам точно на огневата линия
Една вечер, наш мил колега от Добрич с е60 се засили да ме челосва с около 120, само защото му присветнах да си изгаси дългите. Прав е колегата, не са виновни ксеноните, а селския манталитет. На мен да ми свети там пък другите да го духат.

Една вечер, наш мил колега от Добрич с е60 се засили да ме челосва с около 120, само защото му присветнах да си изгаси дългите. Прав е колегата, не са виновни ксеноните, а селския манталитет. На мен да ми свети там пък другите да го духат.