Жестока катастрофа около Ямбол
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Жестока катастрофа около Ямбол
Колега, много голямо значение има какво с колко караш и с какво ще се блъснеш ...
И рено клио 1.2 енерджи дига 180, ама на 140 се чудиш тая кола със предно ли е, със задно ли е, че даже и шпер може да има, щото задницата така сее че имаш чувството, че всеки момент гъза тръгва
. Пък и недай си боже ако ще се блъскам някога, определено не искам да седя в 700-800 кила кола ..
И за да не сме "рибари" - снимката е правена с доказателствена цел, тъй като и аз не вярвах на очите си
. Пък и бях в началото на шофьорската си карера. Вече снимки при такава скорост не правим, защото знаем какво може да са 5 секунди в критична ситуация

И рено клио 1.2 енерджи дига 180, ама на 140 се чудиш тая кола със предно ли е, със задно ли е, че даже и шпер може да има, щото задницата така сее че имаш чувството, че всеки момент гъза тръгва

И за да не сме "рибари" - снимката е правена с доказателствена цел, тъй като и аз не вярвах на очите си

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Идеята ми е,че като се спазват ограниченията няма страшно.На широката магистрала със 120-130 дали е Бмв,Лада или Сузуки и трите си се движат добре.Спор няма,че ако се удариш с толкова има разлика в каква кола си ама защо да стигаме до там...... 

8.32
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
той пътя си минава през самото село и няма завой нищо... и редовно там карат с 80-90 вечер ... пък и жалко за набора, че толкова млад е останал инвалид ама просто високите скорости не са за всеки, особенно в началото на шофьорския стаж! преди имаше редовно полицай на Кукорево и Окоп докато бяха дупките, сега оправиха пътя и 1-2 пъти застанат в месеца ...
В Кукорево никога не съм карал с повече от 60-70 км.
Толкова много хора пресичат улицата,
че трябва наистна да си много глупав за да караш с толкова висока скорост там.
Има толкова много знаци и КАТ вардят често,за жалост това е реалността.
Толкова много хора пресичат улицата,
че трябва наистна да си много глупав за да караш с толкова висока скорост там.
Има толкова много знаци и КАТ вардят често,за жалост това е реалността.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна quattro™ на 13 Мар 2011, 21:26, променена общо 1 път
Вчера към 3 часа на обяд, минахме от там с едни приятели 2 коли хора бяхме. За щастие инцидента явно е станал преди това. Имаше полицаи в селото... Забелязах, че трафика там си минава с 80-90 и аз просто се движех с същата скорост нямах избор а и имаше голямо движение... 

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
кое е по-лошо,да умреш или да останеш инвалид...почернени семейства отново.
http://novini.dir.bg/news.php?id=8090460 -ето още една подобна случка с много лош край!
http://novini.dir.bg/news.php?id=8090460 -ето още една подобна случка с много лош край!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Пътят минава през селото и има завой на мотела точно, като идваш от Ямбол, за да отидеш към вилите.
Редовно го правя този ляв завой. Просто кофти момент. Човекът с Ауди-то не е очаквал да има толкова луд с/у себе си да кара точно там с такава скорост.
Редовно го правя този ляв завой. Просто кофти момент. Човекът с Ауди-то не е очаквал да има толкова луд с/у себе си да кара точно там с такава скорост.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
По-подробно инфо в нета няма ли,защото аз не намерих..
Жалко и да не дава господ..
Жалко и да не дава господ..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
катастрофата е станала към 6-7 часа. бяхме на бмв сбирка, когато към кукорево отидоха три линейки и една пожарна. даже полицията беше отбила движението.
наистина е много неразумно там да се кара с повече от 50-60 км. сега най-вероятно ще насложат 3-4 полегнали полицаи и работата ще се усмири. всеки знае каква сапунерка е суифта и със 150 км/час да се удари в друга кола, на какво е заприличала,... пази боже...
наистина е много неразумно там да се кара с повече от 50-60 км. сега най-вероятно ще насложат 3-4 полегнали полицаи и работата ще се усмири. всеки знае каква сапунерка е суифта и със 150 км/час да се удари в друга кола, на какво е заприличала,... пази боже...
- Божил|Божилов
- кандидат ентусиаст
-
Последни данни от катастрофата: Момчето е починало на път за болницата,а в аудито е имало само цигани!
КОИТО НЕ ЗНАЯТ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ЯВНО!

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
момчето, лека му пръст... също явно не ги е знаело
Божил|Божилов написа:Последни данни от катастрофата: Момчето е починало на път за болницата,а в аудито е имало само цигани!КОИТО НЕ ЗНАЯТ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ЯВНО!
A тоя герой числата ли не е познавал, че е карал с толкова?
In Ban We Trust!
лоша работа, в подобни случки винаги спора е един и същ - кой е по-виновен.
Виновни са и двамата водачи естествено, аудито може и да е предизвикало ПТП(както сигурно още 100 водачи днес в цяла България), но благодарение на сузикито това птп е ТЕЖКО!
Инциденти стават навсякъде по всяко време, сигурно доста на ден, но благодарение на по-ниската скорост те са ЛЕКИ и не се съобщава за тях и именно скоростта е наи-големия фактор за поражения/жертви!
Така ли, имало значение...брех, аз ще ти кажа че НЯМА значение, защото закона е един и същ за всички. Ограниченията са за всички и само сега недей ми излиза с теорията че със супер стабилното БМВ или Порше ако щеш, можеш да си пердашиш необезкоявано с 150 дето си искаш, щото то било с вентилирани дискове и ти си бил със супер, хипер рефклекси и всеки момент чакаш покана за тест пилот на Ферари!
Като искаш да си говорим с факти, отиди в МВР и искай да ти извадят статистика колко рендета(клиота) са катастрофирали в България и колко БМВ/Мерц/Ауди и т.н., за да си говорим в ФАКТИ, а не с глупости.
Аз също съм превишавал ограниченията много пъти, ама не съм тръгнал тука да казвам на комшията(примерно), че той не трябва да кара повече от 60 щото било много опасно.
Виновни са и двамата водачи естествено, аудито може и да е предизвикало ПТП(както сигурно още 100 водачи днес в цяла България), но благодарение на сузикито това птп е ТЕЖКО!
Инциденти стават навсякъде по всяко време, сигурно доста на ден, но благодарение на по-ниската скорост те са ЛЕКИ и не се съобщава за тях и именно скоростта е наи-големия фактор за поражения/жертви!
ogata написа:...
Така ли, имало значение...брех, аз ще ти кажа че НЯМА значение, защото закона е един и същ за всички. Ограниченията са за всички и само сега недей ми излиза с теорията че със супер стабилното БМВ или Порше ако щеш, можеш да си пердашиш необезкоявано с 150 дето си искаш, щото то било с вентилирани дискове и ти си бил със супер, хипер рефклекси и всеки момент чакаш покана за тест пилот на Ферари!
Като искаш да си говорим с факти, отиди в МВР и искай да ти извадят статистика колко рендета(клиота) са катастрофирали в България и колко БМВ/Мерц/Ауди и т.н., за да си говорим в ФАКТИ, а не с глупости.

Аз също съм превишавал ограниченията много пъти, ама не съм тръгнал тука да казвам на комшията(примерно), че той не трябва да кара повече от 60 щото било много опасно.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
PIONEER написа:Идеята ми е,че като се спазват ограниченията няма страшно.На широката магистрала със 120-130 дали е Бмв,Лада или Сузуки и трите си се движат добре.Спор няма,че ако се удариш с толкова има разлика в каква кола си ама защо да стигаме до там......
Виж сега... тоя аргумент е безсмислен. Невъзможно е всички да спазват ограниченията, при положение, че контрол липсва. Теория на игрите. Обаче 150 км/ч в населено място... това е просто потресаваща липса на мозъчна дейност. Вместо да се подмятат аргументи, започващи с "ако всички...", защо не попиташ кой го е пуснал това хлапе на пътя?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4