помагайте- от някъде влиза вода
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Re: помагайте- от някъде влиза вода
mistyrain написа:Здравейте колеги,
При мен пък проблема е, че тече от горната част на лявата колонка на предния прозорец. След автомивка или силен дъжд се намокря колонката и някой път се процеждат капчици и капчт върху отводите на парното. Това уплатнение на прозореца ли е?
И при мен тече от горната лява колона даже при силен дъжд и от плафона.Мислех да карам колата да презалепят челното стъкло.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
И при мен го има тоя проблем!Прави го само на автомивка,а като сам си мия колата няма теч!Има голяма вероятност да е от тая изолация под кората защото преди 1год ми сменяха стъклоповдигача и сигурно тия "майстори"са оплескали нещо и не са залепили изолацията както трябва! 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Дамм, отлепяш кората на цяло. Събираш матрияла и го размачкваш хубаво за да си върне свойствата. После прайш саламчета и лепиш по вратата. Накрая слагаш кората и забравяш
Хубаво е да сси видиш уплътненията на щипките (кръглите) на външната кора.

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
vavilon написа:Дамм, отлепяш кората на цяло. Събираш матрияла и го размачкваш хубаво за да си върне свойствата. После прайш саламчета и лепиш по вратата. Накрая слагаш кората и забравяшХубаво е да сси видиш уплътненията на щипките (кръглите) на външната кора.
Ясно се вижда,че тече някъде точно от външната кора,а въпроса е защо гуменото уплътнение на вратата не спира тоя теч?

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Защото, ако си забелязъл уплътнениети на врата не е изцяло гумено! В долната си част до мързеливият педаал е от текстил. Точно до радиуса, който прави за нагоре. Е от там се свлича водата. А вратат като е затворена преминава прага на купето. Та в тоя ред на мисли, двойното уплътненение е прецаконо и не си върши работата
Та трябва да се разглоби кората на вратата. И да си погледнеш шумоизолиращата кора. Тя е лепната с един материял, поодобен на болкита, но не точно. Този материял с течение на времето поизсъхва и се разляпа шумоизолацията. Това гарнирано с лоши ъплътнения на стъклото отвън допринася за лекички вадички, които се стичат по вратата и минават през прага и'. Там където упоменах по-горе.
Най-лесно се вижда като се махне кората на вратат, маха се и шомоизолиращата кора, затваря се вратат и отвън с маркуча се полива.

Най-лесно се вижда като се махне кората на вратат, маха се и шомоизолиращата кора, затваря се вратат и отвън с маркуча се полива.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Айде честито и на мен. В шофиорската врата днес след работа си намерих аквариумче мамито му. Явно и аз ще разглбям врата след като прочетох темата. Само да питам, някой намерил ли е от къде може да се закупи този "черен пластелин" който е ползван фабрично?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Абе и аз го издирвам, ама засега без резултат. Иначе си намерих от изолация на говорители от Авител. Бяха забравили едно парче, едно време в багажника ми. И аз си го скътах. После го употребих за вратите. Изолацията е от алуминиево фолио и е покрито с дебел слой от това черното и лепкаво.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Ясно, ще купя силикон и ще опитам с него. Само дано уикенда е сух.
ами ако самата (вътрешна) шумо и водонепромукаема кора (гумено-пресованата де ) изолация я няма - с какво да я заменим ?
Идеи
Идеи

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Ами в клипа дето беше пуснат в youtube момчето казва че тази вътрешна изолация може да се купи. Незнам обаче дарукар какво ще кажат по въпроса.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
малко да възобновим темата с настъпването на есенно - зимния сезон
и при мен има вода под стелката на шофъора , свалих си кората на вратата и виждам че шумоизолацията си е добре залепена и всичко във вратата си е супер сухо , няма и помен от вода и влага , а мокета яко мокър , видях че и под капака в ботуша няма вода , та въпроса ми е може ли вратата д ае суха а водата да минава през нея и проблема да е оттам

и при мен има вода под стелката на шофъора , свалих си кората на вратата и виждам че шумоизолацията си е добре залепена и всичко във вратата си е супер сухо , няма и помен от вода и влага , а мокета яко мокър , видях че и под капака в ботуша няма вода , та въпроса ми е може ли вратата д ае суха а водата да минава през нея и проблема да е оттам
- vavilon
- старши ентусиаст
-
el lobo написа:малко да възобновим темата с настъпването на есенно - зимния сезон![]()
Колега, ти като оставиш мокра чиния на сушилото и след 10мин., дали ще има вода по нея?
Махни си кората и с едно шише накарай някой да ти полива от вън, най-вече до огледалото да сипва!

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Проверявайте и водостоците, които са до предния калник. Задръстват се с боклуци и шума, направо се бетонират. Така че ги чистете и тях.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
А тапите на пода провери ли дали са си на местата?
новият ми номер: 0877787835
- shitizreal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е91
- Детайли за колата: 325i Automatic
При един колега открихме проблема с наводнените стелки и беше от задръстените каналчета за оттичане под предния капак.Почиствайте ги периодично от насъбралата се шума ,особено сега есента 

$ anotha day anotha dollar $