помагайте- от някъде влиза вода

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: помагайте- от някъде влиза вода

Мнение от kalanak » 09 Авг 2010, 17:30

mistyrain написа:Здравейте колеги,

При мен пък проблема е, че тече от горната част на лявата колонка на предния прозорец. След автомивка или силен дъжд се намокря колонката и някой път се процеждат капчици и капчт върху отводите на парното. Това уплатнение на прозореца ли е?

И при мен тече от горната лява колона даже при силен дъжд и от плафона.Мислех да карам колата да презалепят челното стъкло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 21 Мар 2011, 13:37

И при мен го има тоя проблем!Прави го само на автомивка,а като сам си мия колата няма теч!Има голяма вероятност да е от тая изолация под кората защото преди 1год ми сменяха стъклоповдигача и сигурно тия "майстори"са оплескали нещо и не са залепили изолацията както трябва! :ranting:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 21 Мар 2011, 13:44

Дамм, отлепяш кората на цяло. Събираш матрияла и го размачкваш хубаво за да си върне свойствата. После прайш саламчета и лепиш по вратата. Накрая слагаш кората и забравяш :yes: Хубаво е да сси видиш уплътненията на щипките (кръглите) на външната кора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 21 Мар 2011, 21:37

vavilon написа:Дамм, отлепяш кората на цяло. Събираш матрияла и го размачкваш хубаво за да си върне свойствата. После прайш саламчета и лепиш по вратата. Накрая слагаш кората и забравяш :yes: Хубаво е да сси видиш уплътненията на щипките (кръглите) на външната кора.

Ясно се вижда,че тече някъде точно от външната кора,а въпроса е защо гуменото уплътнение на вратата не спира тоя теч? :bang:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 21 Мар 2011, 22:39

Защото, ако си забелязъл уплътнениети на врата не е изцяло гумено! В долната си част до мързеливият педаал е от текстил. Точно до радиуса, който прави за нагоре. Е от там се свлича водата. А вратат като е затворена преминава прага на купето. Та в тоя ред на мисли, двойното уплътненение е прецаконо и не си върши работата :) Та трябва да се разглоби кората на вратата. И да си погледнеш шумоизолиращата кора. Тя е лепната с един материял, поодобен на болкита, но не точно. Този материял с течение на времето поизсъхва и се разляпа шумоизолацията. Това гарнирано с лоши ъплътнения на стъклото отвън допринася за лекички вадички, които се стичат по вратата и минават през прага и'. Там където упоменах по-горе.
Най-лесно се вижда като се махне кората на вратат, маха се и шомоизолиращата кора, затваря се вратат и отвън с маркуча се полива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 29 Мар 2011, 19:01

Айде честито и на мен. В шофиорската врата днес след работа си намерих аквариумче мамито му. Явно и аз ще разглбям врата след като прочетох темата. Само да питам, някой намерил ли е от къде може да се закупи този "черен пластелин" който е ползван фабрично?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 29 Мар 2011, 19:11

Абе и аз го издирвам, ама засега без резултат. Иначе си намерих от изолация на говорители от Авител. Бяха забравили едно парче, едно време в багажника ми. И аз си го скътах. После го употребих за вратите. Изолацията е от алуминиево фолио и е покрито с дебел слой от това черното и лепкаво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 29 Мар 2011, 19:48

Ясно, ще купя силикон и ще опитам с него. Само дано уикенда е сух.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 29 Мар 2011, 20:55

ами ако самата (вътрешна) шумо и водонепромукаема кора (гумено-пресованата де ) изолация я няма - с какво да я заменим ?
Идеи :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 29 Мар 2011, 21:09

Ами в клипа дето беше пуснат в youtube момчето казва че тази вътрешна изолация може да се купи. Незнам обаче дарукар какво ще кажат по въпроса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 10 Ное 2011, 15:38

малко да възобновим темата с настъпването на есенно - зимния сезон :banghead:

и при мен има вода под стелката на шофъора , свалих си кората на вратата и виждам че шумоизолацията си е добре залепена и всичко във вратата си е супер сухо , няма и помен от вода и влага , а мокета яко мокър , видях че и под капака в ботуша няма вода , та въпроса ми е може ли вратата д ае суха а водата да минава през нея и проблема да е оттам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 12 Ное 2011, 10:18

el lobo написа:малко да възобновим темата с настъпването на есенно - зимния сезон :banghead:

и при мен има вода под стелката на шофъора , свалих си кората на вратата и виждам че шумоизолацията си е добре залепена и всичко във вратата си е супер сухо , няма и помен от вода и влага , а мокета яко мокър , видях че и под капака в ботуша няма вода , та въпроса ми е може ли вратата д ае суха а водата да минава през нея и проблема да е оттам

Колега, ти като оставиш мокра чиния на сушилото и след 10мин., дали ще има вода по нея?
Махни си кората и с едно шише накарай някой да ти полива от вън, най-вече до огледалото да сипва! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 12 Ное 2011, 12:02

Проверявайте и водостоците, които са до предния калник. Задръстват се с боклуци и шума, направо се бетонират. Така че ги чистете и тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 12 Ное 2011, 19:31

А тапите на пода провери ли дали са си на местата?
новият ми номер: 0877787835

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 12 Ное 2011, 21:18

При един колега открихме проблема с наводнените стелки и беше от задръстените каналчета за оттичане под предния капак.Почиствайте ги периодично от насъбралата се шума ,особено сега есента ;)
$ anotha day anotha dollar $

ПредишнаСледваща

Назад към E46