относно лампата на Airbag

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 523i

относно лампата на Airbag

Мнение от Plamin » 30 Мар 2011, 16:14

свети си на таблото от много време на преди бях с друг салон сега сам с кожа и най-накрая се наканих да сложа съпротивлението и другите глупости както е описано в една тема но не помогна.Това същото го сложих на другата кола и си работи , та мисалта ми е да не би на новия салон да е изпукал пиропатрона ?Ето каква грешка ми дава карсофта

новото: изключих пиропатроните за да проверя дали ще дава същата грешка, но уви друга е зачистих им буксите и пак не помага. Това до колкото ми го преведоха е нещо на коланите, а единственото е жилата под седалката но и тях съм закачил. Ако някои е имал подобен проблем да свирка?!!?!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Plamin на 09 Май 2011, 16:45, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Re: относно лампата на Airbag

Мнение от Gemar » 30 Мар 2011, 16:34

По скоро кабела към пиропатрона на закопчалката на шофьорския колан. Какво ли не съм се мъчил да го правя за да го оправя.. почиствам го с контактни спрейове и понякога светва след няколко дни, понякога след няколко месеца.. но винаги напомня за себе си. Нов кабел е между 50лв и 60лв.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamin » 30 Мар 2011, 16:51

ама дали е това кабелче да не се хвана да чопла а то да си е наред и да го прецакам :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 30 Мар 2011, 18:59

Gemar написа:По скоро кабела към пиропатрона на закопчалката на шофьорския колан. Какво ли не съм се мъчил да го правя за да го оправя.. почиствам го с контактни спрейове и понякога светва след няколко дни, понякога след няколко месеца.. но винаги напомня за себе си. Нов кабел е между 50лв и 60лв.

Колега как се сменя този кабел, трябва ли да се ходи в оторизиран сервиз или може да се смени и със собствени сили и средства? На мен за 6 месеца ми е изкачала 2 пъти тая грешка и то само при мърдане на шофьорската седалка, като не я мърдам проблеми няма, пък и само аз си карам колата :mhihi: , ама такива работи ме дразнят та за това питам! Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 31 Мар 2011, 10:26

със свинска опашка пристягаш буксата към пиропатрона колкото имаш сила и не трябва да имаш ядове повече ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 31 Мар 2011, 10:56

meha написа:със свинска опашка пристягаш буксата към пиропатрона колкото имаш сила и не трябва да имаш ядове повече ;)

..точно така съм я направил моята букса и няма мърдане вече :lalala:
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 31 Мар 2011, 10:57

meha написа:със свинска опашка пристягаш буксата към пиропатрона колкото имаш сила и не трябва да имаш ядове повече ;)

Това ми се вижда добра идея, не се бях сетил. Иначе заглавяте буксата някъдето където нито може да мръдне, нито жилото за колата е близо. Мнг е финна тази букса. За момента съм я заглавил както се казва между пружинето отдолу и за сега не е светкала вече 3м някъде.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gemar » 31 Мар 2011, 11:36

Между другото и аз съм го пристегнал със свинска опашка точно там към пиропатрона, но това не пречи грешката да излиза... може да не съм стягал достатъчно.

Иначе кабела е на 2 букси - сваля се седалката за да се подмени. Ето диаграмата и номера: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DT53&mospid=47587&btnr=61_1294&hg=61&fg=10

Ха, оказа се, че за механични седалки не е толкова скъпо - $14 показва realoem-а, а сайта на Дарукар не ми се отваря в момента.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gemar » 31 Мар 2011, 11:39

Номенклатурен номер : 61128384708
Описание : REPARATURKABEL GURTSTRAMMER
Ед.цена (с ДДС) : 20.92 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 01 Апр 2011, 8:51

И аз го имах този проблем.Постояно ми се разместваше буксата,и реших проблема кардинално.Срязах цялата букса и запоих кабелите и сега няма мърдане :mhihi: тва е най сигурния начин.Единствения проблем е че ако ми се наложи да свалям седалката пак ще запоявам.Ама колко често ще я свалям,я ми се наложи на 2-3 години един път.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gemar » 01 Апр 2011, 10:53

Това и аз си го мислех много пъти, но не ми се иска стигам до там. Някой купувал ли е кабел да разбере дали се решава проблем. И при мен мисля, че шава буксата под седалката... какво ли не съм опитвал за да я накарам да стои здраво - подкривявах пинчетата, вързвах я със свинска опашка... явно ще трябва да се смени с нова за да се оправи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamin » 01 Апр 2011, 12:46

А я сега споделете има ли разлика в пиропатрона на 7-мица и 5-тица понеже аз като смених седалките не съм сменял пиропатроните и съм с тези от седмицата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 01 Апр 2011, 13:16

Plamin написа:А я сега споделете има ли разлика в пиропатрона на 7-мица и 5-тица понеже аз като смених седалките не съм сменял пиропатроните и съм с тези от седмицата

не
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamin » 01 Май 2011, 16:10

и понеже нямаше нова идея от какво да е и дали са различни пиропатронит, свалих седалката, разглобих буксата, натегнах двете крачета, после сглобих стегнах със свински опашки но пак си свети що е то :conf:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 02 Май 2011, 12:41

За да изгасне лампата, трябва да се изчисти грешката.

А кабела може ли да се стегне към пиропатрона без да се сваля седалката? Предполагам, че трябва да се откачи и акумулатора, за да не стане БУМ.
Изображение

Следваща

Назад към E39