относно лампата на Airbag
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Plamin
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 523i
относно лампата на Airbag
свети си на таблото от много време на преди бях с друг салон сега сам с кожа и най-накрая се наканих да сложа съпротивлението и другите глупости както е описано в една тема но не помогна.Това същото го сложих на другата кола и си работи , та мисалта ми е да не би на новия салон да е изпукал пиропатрона ?Ето каква грешка ми дава карсофта
новото: изключих пиропатроните за да проверя дали ще дава същата грешка, но уви друга е зачистих им буксите и пак не помага. Това до колкото ми го преведоха е нещо на коланите, а единственото е жилата под седалката но и тях съм закачил. Ако някои е имал подобен проблем да свирка?!!?!
новото: изключих пиропатроните за да проверя дали ще дава същата грешка, но уви друга е зачистих им буксите и пак не помага. Това до колкото ми го преведоха е нещо на коланите, а единственото е жилата под седалката но и тях съм закачил. Ако някои е имал подобен проблем да свирка?!!?!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Plamin на 09 Май 2011, 16:45, променена общо 2 пъти
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Re: относно лампата на Airbag
По скоро кабела към пиропатрона на закопчалката на шофьорския колан. Какво ли не съм се мъчил да го правя за да го оправя.. почиствам го с контактни спрейове и понякога светва след няколко дни, понякога след няколко месеца.. но винаги напомня за себе си. Нов кабел е между 50лв и 60лв.
- Plamin
- младши ентусиаст
-
ама дали е това кабелче да не се хвана да чопла а то да си е наред и да го прецакам 

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Gemar написа:По скоро кабела към пиропатрона на закопчалката на шофьорския колан. Какво ли не съм се мъчил да го правя за да го оправя.. почиствам го с контактни спрейове и понякога светва след няколко дни, понякога след няколко месеца.. но винаги напомня за себе си. Нов кабел е между 50лв и 60лв.
Колега как се сменя този кабел, трябва ли да се ходи в оторизиран сервиз или може да се смени и със собствени сили и средства? На мен за 6 месеца ми е изкачала 2 пъти тая грешка и то само при мърдане на шофьорската седалка, като не я мърдам проблеми няма, пък и само аз си карам колата

със свинска опашка пристягаш буксата към пиропатрона колкото имаш сила и не трябва да имаш ядове повече 

- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
meha написа:със свинска опашка пристягаш буксата към пиропатрона колкото имаш сила и не трябва да имаш ядове повече
..точно така съм я направил моята букса и няма мърдане вече

Bayerische Motoren Werke
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
meha написа:със свинска опашка пристягаш буксата към пиропатрона колкото имаш сила и не трябва да имаш ядове повече
Това ми се вижда добра идея, не се бях сетил. Иначе заглавяте буксата някъдето където нито може да мръдне, нито жилото за колата е близо. Мнг е финна тази букса. За момента съм я заглавил както се казва между пружинето отдолу и за сега не е светкала вече 3м някъде.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Между другото и аз съм го пристегнал със свинска опашка точно там към пиропатрона, но това не пречи грешката да излиза... може да не съм стягал достатъчно.
Иначе кабела е на 2 букси - сваля се седалката за да се подмени. Ето диаграмата и номера: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DT53&mospid=47587&btnr=61_1294&hg=61&fg=10
Ха, оказа се, че за механични седалки не е толкова скъпо - $14 показва realoem-а, а сайта на Дарукар не ми се отваря в момента.
Иначе кабела е на 2 букси - сваля се седалката за да се подмени. Ето диаграмата и номера: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DT53&mospid=47587&btnr=61_1294&hg=61&fg=10
Ха, оказа се, че за механични седалки не е толкова скъпо - $14 показва realoem-а, а сайта на Дарукар не ми се отваря в момента.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Номенклатурен номер : 61128384708
Описание : REPARATURKABEL GURTSTRAMMER
Ед.цена (с ДДС) : 20.92 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Описание : REPARATURKABEL GURTSTRAMMER
Ед.цена (с ДДС) : 20.92 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
И аз го имах този проблем.Постояно ми се разместваше буксата,и реших проблема кардинално.Срязах цялата букса и запоих кабелите и сега няма мърдане
тва е най сигурния начин.Единствения проблем е че ако ми се наложи да свалям седалката пак ще запоявам.Ама колко често ще я свалям,я ми се наложи на 2-3 години един път.

Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- Gemar
- младши ентусиаст
-
Това и аз си го мислех много пъти, но не ми се иска стигам до там. Някой купувал ли е кабел да разбере дали се решава проблем. И при мен мисля, че шава буксата под седалката... какво ли не съм опитвал за да я накарам да стои здраво - подкривявах пинчетата, вързвах я със свинска опашка... явно ще трябва да се смени с нова за да се оправи.
- Plamin
- младши ентусиаст
-
А я сега споделете има ли разлика в пиропатрона на 7-мица и 5-тица понеже аз като смених седалките не съм сменял пиропатроните и съм с тези от седмицата
Plamin написа:А я сега споделете има ли разлика в пиропатрона на 7-мица и 5-тица понеже аз като смених седалките не съм сменял пиропатроните и съм с тези от седмицата
не
- Plamin
- младши ентусиаст
-
и понеже нямаше нова идея от какво да е и дали са различни пиропатронит, свалих седалката, разглобих буксата, натегнах двете крачета, после сглобих стегнах със свински опашки но пак си свети що е то 

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
За да изгасне лампата, трябва да се изчисти грешката.
А кабела може ли да се стегне към пиропатрона без да се сваля седалката? Предполагам, че трябва да се откачи и акумулатора, за да не стане БУМ.
А кабела може ли да се стегне към пиропатрона без да се сваля седалката? Предполагам, че трябва да се откачи и акумулатора, за да не стане БУМ.
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3