Първа регистрация на електромобил в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Първа регистрация на електромобил в България

Мнение от ms » 31 Мар 2011, 11:46

steeN написа:да но за този бойлер е прокарван по-дебел кабел от таблото обаче ;) нали ?
да ви имам разбиранията за "нормален" контакт.
т.е. където и да отидеш не можеш да зареждаш ако някой не е окабелил специално или ще чакаш много време.

за окабеляването си прав, няма да стане от контакта дето си зареждаме телефоните, че ще гори бушона :roll: ама съм 100% сигурен, че ще се намери "майстор" дето да сложи голям бушон на нормалните контакти и да се пробва ;) ама знам и резултата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС: радев, ти "майстори" явно не си виждал :mhihi: :mhihi: :mhihi: или поне не скоро- не ми се пише к'ви простотии съм виждал...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Мар 2011, 11:47

е що да не зарежда в контакта на жената ;)
теслата примерно може да се зарежда в нормален контакт, обаче отнема много време ;)
проблема е, че ако искаш да пътуваш на по-дълго разстояние става тегаво.

то потенциала на майсторите е безкраен, това е ясно :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 31 Мар 2011, 11:48

лошото е че на дълъг път треа си возя и некой мангал,който да я дозарежда директно от некой ел.стълб :mhihi:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 31 Мар 2011, 11:49

Alpina_fanatic написа:OMG, До там ли сме я докарали :banghead:

тва от вчера :mhihi:
viewtopic.php?f=16&t=246016
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Мар 2011, 11:50

Манчев73 написа:лошото е че на дълъг път треа си возя и некой мангал,който да я дозарежда директно от некой ел.стълб :mhihi:

"кола на ток" и "дълъг път" не се използват в едно изречение... освен ако не си купиш и удължител 4-500км. :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 31 Мар 2011, 11:51

Явор написа:
Alpina_fanatic написа:OMG, До там ли сме я докарали :banghead:

тва от вчера :mhihi:
viewtopic.php?f=16&t=246016

:wtf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 31 Мар 2011, 11:53

Тва няма значение бе пичове. Дали ще инвестираш някой лев в отделен кръг на домашната си инсталация ,за да можеш да си зареждаш колата по-бързо или ще чакаш 10 часа пред контакта на кафеварката ,няма да се налага да ходиш на "токостанции" ,за да заредиш. Бавното зареждане от "нормален контакт" ,който дори е 16А ,а не 25 е недостатък ,но при алтернативата за примерно 2лв/100км мисля,че на първо време ше се преглътне някакси.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 31 Мар 2011, 13:21

Аз не знам какъв е проблема толкова със зареждането, пускате си един трифазен в гаража и получавате бонус не могат да ви спрат тока ако не си платите сметката, спират го чак след 3-я месец :mhihi: , а иначе аз тук в Хасково както въртя по 20км на ден ще я зареждам един път в седмицата в неделя примерно и цяла седмица си джиткаш! Като трябва да се ходи някъде по-далеко ще припалим ис-а!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 31 Мар 2011, 13:35

Когато всички жители на даден град започнат да бръмчат с такива електромобили, ще настане ебати мъчителната тишина :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 31 Мар 2011, 13:37

M3 E92 написа:Когато всички жители на даден град започнат да бръмчат с такива електромобили, ще настане ебати мъчителната тишина :paranoid:

За това се слага акустичен Ремус! :mhihi: Да има и бИгачки! :smoke:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 31 Мар 2011, 13:52

TPAKTOP написа:
M3 E92 написа:Когато всички жители на даден град започнат да бръмчат с такива електромобили, ще настане ебати мъчителната тишина :paranoid:

И заради повишената мощност от тоя Ремус ще ти пада батерията по-бързо :lol: Гъзарията изисква жертви :mhihi:
А това със зареждането - не могат ли да сложат едни педали (от тия, дето се въртят :mhihi:) при пасажера и той да ги върти и да генерира ток :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 31 Мар 2011, 13:57

M3 E92 написа:
TPAKTOP написа:

И заради повишената мощност от тоя Ремус ще ти пада батерията по-бързо :lol: Гъзарията изисква жертви :mhihi:
А това със зареждането - не могат ли да сложат едни педали (от тия, дето се въртят :mhihi:) при пасажера и той да ги върти и да генерира ток :mrgreen:

Ти би ли се качил на такова такси? :mhihi: Решението е като на снимката която постнах! На всеки паркинг такава инсталация за зареждане! На това колче което качих като снимка си пише EVN и сигурно се плаща но сами си дайте сметка че ако сте 8 часа на работа колата ще ви е заредена!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 31 Мар 2011, 14:16

А някой има ли допир с такъв автомобил? Как е като ускорение?
П.П.: Зареждането няма да е такъв проблем в бъдеще според мен, батериите ми е интересно колко по-леки и по-добри ще стават.

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 31 Мар 2011, 14:57

Ryapoff написа:А някой има ли допир с такъв автомобил? Как е като ускорение?
П.П.: Зареждането няма да е такъв проблем в бъдеще според мен, батериите ми е интересно колко по-леки и по-добри ще стават.

Батериите не са леки въобще, батерия спрямо двигател с вътрешно горене е по-тежка
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 31 Мар 2011, 15:01

Ryapoff написа:А някой има ли допир с такъв автомобил? Как е като ускорение?

Като малък съм имал досег с подобен автомобил,марката му беше тролей :mhihi:

Иначе сериозно ,карал съм само тойота приус преди 3 години и то за не повече от 2-3 км,демек едно кръгче в градски условия. Странно е като усещане първо при "паленето" щото реално нищо не се случва освен ,че светва таблото и второ докато се движи на електромотор е още по-неестествено по простата причина ,че е напълно безшумно и нямаш усещане какво се случва.Като оставимм това настрана и тъпото ми изражение докато го карах,не ми направи особено впечатление от към динамични характеристики докато се движи на ток.Не че иначе има нещо друго впечатляващо от към вървеж.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата