Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Re: Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:

Мнение от ineedmoney » 22 Апр 2011, 19:58

Alpina_fanatic написа:Нали се сещаш, че си ДЛЪЖЕН да окажеш първа помощ на пострадалия... :

да аз се сещам и мога да го направя. Знаеш ли обаче колко са шофьорите, които също могат? По моя преценка са под 5% :paranoid: Ти например освен курса в бчк-то, преди кой знае колко години когато си взимал книжка, опреснявал ли си знанията си за това колко време човек може да бъде "съживен" от клинична смърт, колко време трябва да стои турникета при при кървяща рана през зимата и през лятото, как се обездвижва правилно крайник, как се поставя пострадалия в стабилно странично положение и кво изобщо е това и още сумати работи които могат да спасят живота на човек а не да измират като кучета по улиците :conf: .
Искаш ли да видим колко човека от форума знаят тези елементарни работи? Ще бъдеш потресен от резултатите....
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Апр 2011, 20:00

представям си колко ви е смешно ,но наистина в тая тема най-важното изречение е .... :"да не ви се случва".
влд не е баш прав, защото въпреки тъпите закони в страната ни не винаги водача остава виновен. казвам го от собствен опит, вярно че при мен малко по-различно ,щото поне не беше предал богу дух ,но нещата са същите.
разказвал съм случката и последствията на приятели ,не ми се пише с подробности ,но определено законите малко от малко са се променили от соца насам...!

иначе за примера за германия е напълно вярно. гледах как теди москов-известният ни режисьор разказа как като бил в германия го треснала една кола ,потрошила му таза ,крак, сериозни травми по цялото тяло ,но виновен е бил той ,щото е пресичал неправилно! освен ,че почти не е ритнал камбаната са го осъдили да плати щетите по автомобила на немеца! честито на нарушилия!!
тука тва е малко в кръга на фантазиите ,но дано някой ден дойде и тук....

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 22 Апр 2011, 20:06

Има един голяяяяяям проблем в БГ и той е , че тук всичко е субективно нещо като игра на рулетка. То хубаво неправилно пресичащия да го осъдят , но в БГ ще се получи така че може да си прав и пак да си виновен. Не е въпроса да се плюе БГ, но това е риалити шоуто в което живеем. Първо става въпрос за връзки , а ако никой от участниците няма такива то вече е до това кой повече ги кефи едва ли не :bchug:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 22 Апр 2011, 20:07

ineedmoney написа:....

Взел съм книжка без да стъпя в БЧК :roll:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 22 Апр 2011, 20:13

Alpina_fanatic написа:
ineedmoney написа:....

Взел съм книжка без да стъпя в БЧК :roll:

Че то и аз! 2000 година нямаше такива изисквания!
Не е лошо това с първата помощ даже е много хубаво, но тези който не сме минали курса какво да мрем ли ? Или па тези който са ходили и не са запомнили нищо ? Както има много случай да ходят 5 години в училище и да учат даден език и после дума да не разбират и говорят и представете си попадат на свирепа банда в чужбина и единствения им шанс да оттъррват кожата е да се разберат с нападателите :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 22 Апр 2011, 20:42

Като чета мненията по-нагоре, май по-добре след като го блъснеш дай задна и пак мини през него да си сигурен, че е умрял и после пали. :no: не може да има такива закони :kuku:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с т

Мнение от vld » 22 Апр 2011, 21:31

СКИСА ако няма умрял е друго има варианти, но при наличие на жертва вината винаги е в шофьора на колата, ако ще и умрелия само да се е подпрял на нея в следствие на това да са му омекнали капачките и да е паднал и да си е разбил главата в бордюра, пак шофьора го отнася.

И тук повечето хора биха избягали и в другите форуми също, просто е малко тегаво да си го признае човек.
Все пак не е като да смачкаш муха.

Да не дава господ.

Междо другото те и по телевизията го даваха, на парка на константин величков покрай циганската махала, циганки с деца редовно се мятат по колите с цел да муфтят за пари имайте го в предвид.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 22 Апр 2011, 21:40

Има един филм по темата - The Machinist. Препоръчвам да го гледате.
what a helluva ride

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Апр 2011, 21:48

vld написа:СКИСА ако няма умрял е друго има варианти, но при наличие на жертва вината винаги е в шофьора на колата, ако ще и умрелия само да се е подпрял на нея в следствие на това да са му омекнали капачките и да е паднал и да си е разбил главата в бордюра, пак шофьора го отнася.

......

ми като ти чета написаното имам чувството ,че си бил там и си го написал.
не го ударих - излетях в храстите и дърветата ,за да избегна удара,но се уплашила и тупнала долу. не си е счупила нищо-почина след 2мес от инфаркт, но ме съдиха ,щото съм я бил уплашил и ядох дърво близо 2г по съдилища. в крайна сметка ме оправдаха и книжката ми върнаха ,имах някво административно за 3мес без книжка ,щото трябваше така или иначе да си оправдаят ,че съм седял без нея тва време ,но умрял имаше и не излязох виновен!!!!!!!!та не винаги шофьора го отнася.

тва с циганите ,дето се метат пред колата го имаше и на обиколката около летището ,но откакто сложиха легналите полицаи и вече не им върви номера...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 22 Апр 2011, 22:09

Аз съм имал подобна случка, само че в много по-лек вариант.Качих човека в колата, закарах го в спешното, дойде КАТ, проверка за алкохол и тва е ...няма акт, няма нищо.Лошото е че пострадалия беше около 65 год. и припадна 2 пъти преди да го качим в колата и един път пред лекарите.
Оказа се че е само травма на ръката и уплаха....
П.п. Случката става в 17.00 часа на оживено място и всички колеги на пострадалия видяха от автобуса( от който и той слезе)и още ~50 човека от спирките и колите на светофара....
П.п.2 В колата бяхме 3-ма, като единия упорито настояваше да бягаме....добре ,че не го послушах! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 23 Апр 2011, 0:14

larbi написа:Че то и аз! 2000 година нямаше такива изисквания!

aйде бе че не е имало ;) или не е било задължително

Alpina_fanatic написа:Взел съм книжка без да стъпя в БЧК :roll:

начи и на 2-мата ще ви пожелая доста внимателно да карате :ok:
да не дава господ да се случи на който и да е де.... :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 23 Апр 2011, 0:20

Аз съм ходил преди 2 години и половина и хем се мъчех да запомня нещо, 'щото всичко се случва на пътя и т'ва нещо си трябва да го знаеш, не е случайно... но уви... в момента нищо не помня :( :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 23 Апр 2011, 1:13

Аз помня само,че на филмчето дето ни го пускаха в БЧКто тея с колата имаха по-оборудвана аптечка и от линейка-та и термоодеало имаше.
Изображение Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Апр 2011, 11:14

SKISA написа:
vld написа:СКИСА ако няма умрял е друго има варианти, но при наличие на жертва вината винаги е в шофьора на колата, ако ще и умрелия само да се е подпрял на нея в следствие на това да са му омекнали капачките и да е паднал и да си е разбил главата в бордюра, пак шофьора го отнася.

......

ми като ти чета написаното имам чувството ,че си бил там и си го написал.
не го ударих - излетях в храстите и дърветата ,за да избегна удара,но се уплашила и тупнала долу. не си е счупила нищо-почина след 2мес от инфаркт, но ме съдиха ,щото съм я бил уплашил и ядох дърво близо 2г по съдилища. в крайна сметка ме оправдаха и книжката ми върнаха ,имах някво административно за 3мес без книжка ,щото трябваше така или иначе да си оправдаят ,че съм седял без нея тва време ,но умрял имаше и не излязох виновен!!!!!!!!та не винаги шофьора го отнася.

тва с циганите ,дето се метат пред колата го имаше и на обиколката около летището ,но откакто сложиха легналите полицаи и вече не им върви номера...

Добре де, знам че много обичаш да спориш с хората, но все пак тук раликата е очевадна немислиш ли?
Едно е някой да умре след време от инфаркт(макар и да е в следствие на уплаха, което рабирасе много трудно може да се докаже в съда), съвсем друго е да умре на място при инцидентта.
Ако не вярваш провери в полицията по закон как е и това е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 23 Апр 2011, 14:29

А ако цялата случка е на магистралата ? Кой е виновен ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата