Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:
Alpina_fanatic написа:Нали се сещаш, че си ДЛЪЖЕН да окажеш първа помощ на пострадалия... :
да аз се сещам и мога да го направя. Знаеш ли обаче колко са шофьорите, които също могат? По моя преценка са под 5%

Искаш ли да видим колко човека от форума знаят тези елементарни работи? Ще бъдеш потресен от резултатите....
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
представям си колко ви е смешно ,но наистина в тая тема най-важното изречение е .... :"да не ви се случва".
влд не е баш прав, защото въпреки тъпите закони в страната ни не винаги водача остава виновен. казвам го от собствен опит, вярно че при мен малко по-различно ,щото поне не беше предал богу дух ,но нещата са същите.
разказвал съм случката и последствията на приятели ,не ми се пише с подробности ,но определено законите малко от малко са се променили от соца насам...!
иначе за примера за германия е напълно вярно. гледах как теди москов-известният ни режисьор разказа как като бил в германия го треснала една кола ,потрошила му таза ,крак, сериозни травми по цялото тяло ,но виновен е бил той ,щото е пресичал неправилно! освен ,че почти не е ритнал камбаната са го осъдили да плати щетите по автомобила на немеца! честито на нарушилия!!
тука тва е малко в кръга на фантазиите ,но дано някой ден дойде и тук....
влд не е баш прав, защото въпреки тъпите закони в страната ни не винаги водача остава виновен. казвам го от собствен опит, вярно че при мен малко по-различно ,щото поне не беше предал богу дух ,но нещата са същите.
разказвал съм случката и последствията на приятели ,не ми се пише с подробности ,но определено законите малко от малко са се променили от соца насам...!
иначе за примера за германия е напълно вярно. гледах как теди москов-известният ни режисьор разказа как като бил в германия го треснала една кола ,потрошила му таза ,крак, сериозни травми по цялото тяло ,но виновен е бил той ,щото е пресичал неправилно! освен ,че почти не е ритнал камбаната са го осъдили да плати щетите по автомобила на немеца! честито на нарушилия!!
тука тва е малко в кръга на фантазиите ,но дано някой ден дойде и тук....
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Има един голяяяяяям проблем в БГ и той е , че тук всичко е субективно нещо като игра на рулетка. То хубаво неправилно пресичащия да го осъдят , но в БГ ще се получи така че може да си прав и пак да си виновен. Не е въпроса да се плюе БГ, но това е риалити шоуто в което живеем. Първо става въпрос за връзки , а ако никой от участниците няма такива то вече е до това кой повече ги кефи едва ли не 

- Alpina_fanatic
-
-
ineedmoney написа:....
Взел съм книжка без да стъпя в БЧК

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Alpina_fanatic написа:ineedmoney написа:....
Взел съм книжка без да стъпя в БЧК
Че то и аз! 2000 година нямаше такива изисквания!
Не е лошо това с първата помощ даже е много хубаво, но тези който не сме минали курса какво да мрем ли ? Или па тези който са ходили и не са запомнили нищо ? Както има много случай да ходят 5 години в училище и да учат даден език и после дума да не разбират и говорят и представете си попадат на свирепа банда в чужбина и единствения им шанс да оттъррват кожата е да се разберат с нападателите

- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Като чета мненията по-нагоре, май по-добре след като го блъснеш дай задна и пак мини през него да си сигурен, че е умрял и после пали.
не може да има такива закони 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с т
СКИСА ако няма умрял е друго има варианти, но при наличие на жертва вината винаги е в шофьора на колата, ако ще и умрелия само да се е подпрял на нея в следствие на това да са му омекнали капачките и да е паднал и да си е разбил главата в бордюра, пак шофьора го отнася.
И тук повечето хора биха избягали и в другите форуми също, просто е малко тегаво да си го признае човек.
Все пак не е като да смачкаш муха.
Да не дава господ.
Междо другото те и по телевизията го даваха, на парка на константин величков покрай циганската махала, циганки с деца редовно се мятат по колите с цел да муфтят за пари имайте го в предвид.
И тук повечето хора биха избягали и в другите форуми също, просто е малко тегаво да си го признае човек.
Все пак не е като да смачкаш муха.
Да не дава господ.
Междо другото те и по телевизията го даваха, на парка на константин величков покрай циганската махала, циганки с деца редовно се мятат по колите с цел да муфтят за пари имайте го в предвид.

Има един филм по темата - The Machinist. Препоръчвам да го гледате.
what a helluva ride
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
vld написа:СКИСА ако няма умрял е друго има варианти, но при наличие на жертва вината винаги е в шофьора на колата, ако ще и умрелия само да се е подпрял на нея в следствие на това да са му омекнали капачките и да е паднал и да си е разбил главата в бордюра, пак шофьора го отнася.
......
ми като ти чета написаното имам чувството ,че си бил там и си го написал.
не го ударих - излетях в храстите и дърветата ,за да избегна удара,но се уплашила и тупнала долу. не си е счупила нищо-почина след 2мес от инфаркт, но ме съдиха ,щото съм я бил уплашил и ядох дърво близо 2г по съдилища. в крайна сметка ме оправдаха и книжката ми върнаха ,имах някво административно за 3мес без книжка ,щото трябваше така или иначе да си оправдаят ,че съм седял без нея тва време ,но умрял имаше и не излязох виновен!!!!!!!!та не винаги шофьора го отнася.
тва с циганите ,дето се метат пред колата го имаше и на обиколката около летището ,но откакто сложиха легналите полицаи и вече не им върви номера...
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Аз съм имал подобна случка, само че в много по-лек вариант.Качих човека в колата, закарах го в спешното, дойде КАТ, проверка за алкохол и тва е ...няма акт, няма нищо.Лошото е че пострадалия беше около 65 год. и припадна 2 пъти преди да го качим в колата и един път пред лекарите.
Оказа се че е само травма на ръката и уплаха....
П.п. Случката става в 17.00 часа на оживено място и всички колеги на пострадалия видяха от автобуса( от който и той слезе)и още ~50 човека от спирките и колите на светофара....
П.п.2 В колата бяхме 3-ма, като единия упорито настояваше да бягаме....добре ,че не го послушах!
Оказа се че е само травма на ръката и уплаха....
П.п. Случката става в 17.00 часа на оживено място и всички колеги на пострадалия видяха от автобуса( от който и той слезе)и още ~50 човека от спирките и колите на светофара....
П.п.2 В колата бяхме 3-ма, като единия упорито настояваше да бягаме....добре ,че не го послушах!

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
larbi написа:Че то и аз! 2000 година нямаше такива изисквания!
aйде бе че не е имало

Alpina_fanatic написа:Взел съм книжка без да стъпя в БЧК
начи и на 2-мата ще ви пожелая доста внимателно да карате

да не дава господ да се случи на който и да е де....

Аз съм ходил преди 2 години и половина и хем се мъчех да запомня нещо, 'щото всичко се случва на пътя и т'ва нещо си трябва да го знаеш, не е случайно... но уви... в момента нищо не помня

Аз помня само,че на филмчето дето ни го пускаха в БЧКто тея с колата имаха по-оборудвана аптечка и от линейка-та и термоодеало имаше.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
SKISA написа:vld написа:СКИСА ако няма умрял е друго има варианти, но при наличие на жертва вината винаги е в шофьора на колата, ако ще и умрелия само да се е подпрял на нея в следствие на това да са му омекнали капачките и да е паднал и да си е разбил главата в бордюра, пак шофьора го отнася.
......
ми като ти чета написаното имам чувството ,че си бил там и си го написал.
не го ударих - излетях в храстите и дърветата ,за да избегна удара,но се уплашила и тупнала долу. не си е счупила нищо-почина след 2мес от инфаркт, но ме съдиха ,щото съм я бил уплашил и ядох дърво близо 2г по съдилища. в крайна сметка ме оправдаха и книжката ми върнаха ,имах някво административно за 3мес без книжка ,щото трябваше така или иначе да си оправдаят ,че съм седял без нея тва време ,но умрял имаше и не излязох виновен!!!!!!!!та не винаги шофьора го отнася.
тва с циганите ,дето се метат пред колата го имаше и на обиколката около летището ,но откакто сложиха легналите полицаи и вече не им върви номера...
Добре де, знам че много обичаш да спориш с хората, но все пак тук раликата е очевадна немислиш ли?
Едно е някой да умре след време от инфаркт(макар и да е в следствие на уплаха, което рабирасе много трудно може да се докаже в съда), съвсем друго е да умре на място при инцидентта.
Ако не вярваш провери в полицията по закон как е и това е.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
А ако цялата случка е на магистралата ? Кой е виновен ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4