Не са ни пътищата проблема, а манталитета

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Re: Не са ни пътищата проблема, а манталитета

Мнение от BAHKATA_TDI » 24 Апр 2011, 7:47

Българския манталитет и простотия никога няма да бъде изкоренена.
Споко, с тая раждаемост след 150-200 г. ще сме малцинство. Сами ще изчезнем.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 24 Апр 2011, 9:00

ineedmoney написа:Слава Богу че не съм записал икономика (но то такава специалност и на 60 мога да запиша и завърша).

Е това е разликата между мен и теб! :winky: Аз уважавам труда на всеки и не подценявам ничия професия и призвание :angel: Ти, от друга страна, няма никога да бъдеш уважаван и заплатен, защото ти не цениш другите и техния труд :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 24 Апр 2011, 12:26

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3770631

23-годишен шофьор уби шестима младежи :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 24 Апр 2011, 15:05

И са какво излиза .. немат пари и за това са такива касапи и гледат да скубат от нас колко може.
И ако им дадът пари ще станат пак свестни лекари ... да бе :mhihi:
Хубава тема да си чешем езиците пак :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 24 Апр 2011, 19:14

ylaine написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3770631

Съжалявам за грубия език, но ДА МУ Е*А МАЙКАТА на селянина, който днес по обед по Константин Величков мина на 2 последователни ЧЕРВЕНИ светофара - на Т. Александров и Стамболийски :bang:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Апр 2011, 19:45

стига с тея майки- давай с жената, дъщерята...

по темата...

пътищата са си лоши и са проблем, но определено шАфьорите са по-големият проблем- ей ги, един убил ШЕСТ млади човека, друг минал на червено 2 пъти и застрашил още 60 човека сигурно... тук определено НЕ е проблема в пътищата, а в магаретата зад волана- да ме извиняват животните, че ги обиждам така...

Като цяло за мен извода е следния- шофьорите са идиоти и са големият проблем... щом пътя е лош НЕ е нормално да караш със 150+км/ч, докато аз се влача с 80 щото "пътя" има много общо с лунен пейзаж :roll:

из белите държави движението ми се струва някак по-спокойно, а не е като да няма коли там... може би е от шофьорите, може би от пътищата, може и от двете да е, знам ли :dunno:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 24 Апр 2011, 20:33

yellowsubmarine написа:

Съжалявам за грубия език, но ДА МУ Е*А МАЙКАТА на селянина, който днес по обед по Константин Величков мина на 2 последователни ЧЕРВЕНИ светофара - на Т. Александров и Стамболийски :bang:

То на тези два светофара ВИНАГИ има някой, който да мине на червено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 24 Апр 2011, 23:51

Alpina_fanatic написа: не подценявам ничия професия и призвание
ще ти отговоря само с твой цитати за се се видиш колко си смешен и кви глупости пишеш
Alpina_fanatic написа:Кой за каквото е учил .......Е ако бях толкова разсъдлив щях да стана един фелдшер ама не би.....Алчно племе са тези хора и хипократовата клетва е без стойност за тях

и още има ама тези са достатъчно...викаш не подценяваш ничия професия а :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
zazomazo написа:обаче склонен ли си да платиш на автомонтьора в сервиза по 10 евро на час труд като в истинските държави?

разбира се....1-во защото съм за всеки да си получава заслуженото възнаграждение за работата и 2-ро защото няма да са ми проблем. А между другото то и сега цената е такава горе долу

а по темата......вече ме е страх утре кво може да се публикува - сигурно "Пиян шофьор се заби в детска градина и ..."
а иначе кво мислите ще е наказанието за този дето го помля децата...аз предполагам ще му дадът (ако прескочи трапа) около 20 годинки и като обжалва - 15....ама те до тогава ще са минали 3-4 само по делото като арестант и ще лежи още 5-6 и ще го пуснат преждевременно за добро поведение :paranoid:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 25 Апр 2011, 1:15

Бил е и пиян малоумникът...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 25 Апр 2011, 9:29

ineedmoney написа:
zazomazo написа:обаче склонен ли си да платиш на автомонтьора в сервиза по 10 евро на час труд като в истинските държави?

разбира се....1-во защото съм за всеки да си получава заслуженото възнаграждение за работата и 2-ро защото няма да са ми проблем. А между другото то и сега цената е такава горе долу

:yes:

когато/ако/ започнат ВСИЧКИ да мислят по тоя начин ще се оправим
когато ти взимаш адекватно заплащане няма да ти е проблем да платиш на лицето Х ...но и лицето Х също трябва да взема адекватно за труда си заплащане за да може да плати на теб твоята цена :winky:

П.С. м/у другото сега цената на труда на автомонтьора съвсем не е такава, не се сещам за нито един монтьор в сервиз, който да взема 80 евро дневна надница :winky:
това, че ти плащаш 10 евро/час труд на сервиза съвсем не значи, че те отиват за автомонтьора :winky:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 25 Апр 2011, 10:18

В Симеоновград е обявен тридневен траур.
Да не дава господ..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 25 Апр 2011, 11:23

трагедията във Симеоновград е някакъв ужас ... незнам вече .... навсякъде е някакъв АД във тази държава ... то бива бива герои .... !! Момчета, работата отива МНОГО НА ЗЛЕ !!!! Дори и като излизате от вас се оглеждайте, добре че още нямам деца и не изпитвам ужас като ги пускам пред блока или до магазина .... На шофьора му пожелавам да оздравее и до живот да лежи и да види лицата на оскърбените родители !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лада 2101
Мечтае да кара: Същата, ама със спирачки
Детайли за колата: BEAMS-а с лошите!

Мнение от integrale4life » 25 Апр 2011, 12:00

Както каза BAHKATA_TDI, Българския манталитет си е такъв. Тези трагедии не са причинени от спокойно каране, а от т.н. яко ръчкане на колата. Мислим си, че като сме се качили един път в кола и сме най-големите на пътя. Да, ама не.

След 100 години ако има летящи коли със всякакви системи за безопасност съм сигурен,че ние пак ще правим катастрофи. Ганьо Балкански ни е оставил всички свои черти. Дори и европеизирани, ние пак си оставаме ганьова република :ranting:
Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 25 Апр 2011, 14:01

аз толкова репортажи изгледах и пак не разбрах... в дупка ли е скочил че е изгубил управление или кво?? :conf:
Ц.Цветанов "Трябва да се промени манталитетът на българския шофьор" - ще се сетите некой ден
http://www.dnes.bg/stranata/2011/04/25/ ... ior.117014
според мен манталитет се променя с брутални глоби и ПОСТОЯНЕН контрол!!
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата