Не са ни пътищата проблема, а манталитета
Модератор: Общи модератори
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Re: Не са ни пътищата проблема, а манталитета
Българския манталитет и простотия никога няма да бъде изкоренена.
Споко, с тая раждаемост след 150-200 г. ще сме малцинство. Сами ще изчезнем.
Споко, с тая раждаемост след 150-200 г. ще сме малцинство. Сами ще изчезнем.
- Alpina_fanatic
-
-
ineedmoney написа:Слава Богу че не съм записал икономика (но то такава специалност и на 60 мога да запиша и завърша).
Е това е разликата между мен и теб!

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
И са какво излиза .. немат пари и за това са такива касапи и гледат да скубат от нас колко може.
И ако им дадът пари ще станат пак свестни лекари ... да бе
Хубава тема да си чешем езиците пак
И ако им дадът пари ще станат пак свестни лекари ... да бе

Хубава тема да си чешем езиците пак

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
ylaine написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3770631
23-годишен шофьор уби шестима младежи
Съжалявам за грубия език, но ДА МУ Е*А МАЙКАТА на селянина, който днес по обед по Константин Величков мина на 2 последователни ЧЕРВЕНИ светофара - на Т. Александров и Стамболийски

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
стига с тея майки- давай с жената, дъщерята...
по темата...
пътищата са си лоши и са проблем, но определено шАфьорите са по-големият проблем- ей ги, един убил ШЕСТ млади човека, друг минал на червено 2 пъти и застрашил още 60 човека сигурно... тук определено НЕ е проблема в пътищата, а в магаретата зад волана- да ме извиняват животните, че ги обиждам така...
Като цяло за мен извода е следния- шофьорите са идиоти и са големият проблем... щом пътя е лош НЕ е нормално да караш със 150+км/ч, докато аз се влача с 80 щото "пътя" има много общо с лунен пейзаж
из белите държави движението ми се струва някак по-спокойно, а не е като да няма коли там... може би е от шофьорите, може би от пътищата, може и от двете да е, знам ли
по темата...
пътищата са си лоши и са проблем, но определено шАфьорите са по-големият проблем- ей ги, един убил ШЕСТ млади човека, друг минал на червено 2 пъти и застрашил още 60 човека сигурно... тук определено НЕ е проблема в пътищата, а в магаретата зад волана- да ме извиняват животните, че ги обиждам така...
Като цяло за мен извода е следния- шофьорите са идиоти и са големият проблем... щом пътя е лош НЕ е нормално да караш със 150+км/ч, докато аз се влача с 80 щото "пътя" има много общо с лунен пейзаж

из белите държави движението ми се струва някак по-спокойно, а не е като да няма коли там... може би е от шофьорите, може би от пътищата, може и от двете да е, знам ли

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
yellowsubmarine написа:ylaine написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3770631
Съжалявам за грубия език, но ДА МУ Е*А МАЙКАТА на селянина, който днес по обед по Константин Величков мина на 2 последователни ЧЕРВЕНИ светофара - на Т. Александров и Стамболийски
То на тези два светофара ВИНАГИ има някой, който да мине на червено.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
ще ти отговоря само с твой цитати за се се видиш колко си смешен и кви глупости пишешAlpina_fanatic написа: не подценявам ничия професия и призвание
Alpina_fanatic написа:Кой за каквото е учил .......Е ако бях толкова разсъдлив щях да стана един фелдшер ама не би.....Алчно племе са тези хора и хипократовата клетва е без стойност за тях
и още има ама тези са достатъчно...викаш не подценяваш ничия професия а

zazomazo написа:обаче склонен ли си да платиш на автомонтьора в сервиза по 10 евро на час труд като в истинските държави?
разбира се....1-во защото съм за всеки да си получава заслуженото възнаграждение за работата и 2-ро защото няма да са ми проблем. А между другото то и сега цената е такава горе долу
а по темата......вече ме е страх утре кво може да се публикува - сигурно "Пиян шофьор се заби в детска градина и ..."
а иначе кво мислите ще е наказанието за този дето го помля децата...аз предполагам ще му дадът (ако прескочи трапа) около 20 годинки и като обжалва - 15....ама те до тогава ще са минали 3-4 само по делото като арестант и ще лежи още 5-6 и ще го пуснат преждевременно за добро поведение

ylaine написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3770631
Бил е и пиян малоумникът...
ineedmoney написа:zazomazo написа:обаче склонен ли си да платиш на автомонтьора в сервиза по 10 евро на час труд като в истинските държави?
разбира се....1-во защото съм за всеки да си получава заслуженото възнаграждение за работата и 2-ро защото няма да са ми проблем. А между другото то и сега цената е такава горе долу

когато/ако/ започнат ВСИЧКИ да мислят по тоя начин ще се оправим
когато ти взимаш адекватно заплащане няма да ти е проблем да платиш на лицето Х ...но и лицето Х също трябва да взема адекватно за труда си заплащане за да може да плати на теб твоята цена

П.С. м/у другото сега цената на труда на автомонтьора съвсем не е такава, не се сещам за нито един монтьор в сервиз, който да взема 80 евро дневна надница

това, че ти плащаш 10 евро/час труд на сервиза съвсем не значи, че те отиват за автомонтьора

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
В Симеоновград е обявен тридневен траур.
Да не дава господ..
Да не дава господ..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
трагедията във Симеоновград е някакъв ужас ... незнам вече .... навсякъде е някакъв АД във тази държава ... то бива бива герои .... !! Момчета, работата отива МНОГО НА ЗЛЕ !!!! Дори и като излизате от вас се оглеждайте, добре че още нямам деца и не изпитвам ужас като ги пускам пред блока или до магазина .... На шофьора му пожелавам да оздравее и до живот да лежи и да види лицата на оскърбените родители !
- integrale4life
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Лада 2101
- Мечтае да кара: Същата, ама със спирачки
- Детайли за колата: BEAMS-а с лошите!
Както каза BAHKATA_TDI, Българския манталитет си е такъв. Тези трагедии не са причинени от спокойно каране, а от т.н. яко ръчкане на колата. Мислим си, че като сме се качили един път в кола и сме най-големите на пътя. Да, ама не.
След 100 години ако има летящи коли със всякакви системи за безопасност съм сигурен,че ние пак ще правим катастрофи. Ганьо Балкански ни е оставил всички свои черти. Дори и европеизирани, ние пак си оставаме ганьова република
След 100 години ако има летящи коли със всякакви системи за безопасност съм сигурен,че ние пак ще правим катастрофи. Ганьо Балкански ни е оставил всички свои черти. Дори и европеизирани, ние пак си оставаме ганьова република

Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! 

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
аз толкова репортажи изгледах и пак не разбрах... в дупка ли е скочил че е изгубил управление или кво??
Ц.Цветанов "Трябва да се промени манталитетът на българския шофьор" - ще се сетите некой ден
http://www.dnes.bg/stranata/2011/04/25/ ... ior.117014
според мен манталитет се променя с брутални глоби и ПОСТОЯНЕН контрол!!

Ц.Цветанов "Трябва да се промени манталитетът на българския шофьор" - ще се сетите некой ден
http://www.dnes.bg/stranata/2011/04/25/ ... ior.117014
според мен манталитет се променя с брутални глоби и ПОСТОЯНЕН контрол!!