Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: e92

Re: Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?

Мнение от Dr.D » 12 Май 2011, 14:55

Истината е че 31 часа на курсовете са много малко, заедно с корупцията и претупването на изпитите става лудница ... 18г е добра възраст, стига всичко да се прави както си трябва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Май 2011, 15:32

Да бе.. особена необходимост е в Симеоновград. Дето главните улици са 2 бр. по 600 метра дълги , обаче жулят пияни с 3 месеца стаж, обръщат хлопели и мачкат деца ...

И аз съм за казармата !

А иначе @Lenco :bowdown: Няма по-точно определение за днешното поколение :no:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Май 2011, 17:28

Yanko Petrov написа:1. Това няма да го приемат
2. Ако случайно го приемат, ще внесем обосновано искане да се премахне

1- вярно няма да го приемат за съжаление... просто някой си няма занимавка и говори колкото да не е без хич...
2- я го дай това ОБОСНОВАНО ИСКАНЕ- да видим дали ще ни убедиш нас из форума дето сме ЗА книжките да се дават или по-късно, или поне изпита да е ИЗПИТ, а не купуване на книжки...
3- май нещо сте си повярвали повече от нужното...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от Amitival » 12 Май 2011, 17:32

пълна тупотия аз съм на 21 имам книжка от 3 години почти и съм без нито 1 акт....та ако човека не му се одава няма значения на колко е дали 18 дали 30 или 50 годините не играят роля зависи от човека ; ) има ли акъл няма ли това е
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3 Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 12 Май 2011, 17:34

Аз разбрах от първа ръка, че също така в Симеоновград е имало и гонка.
А иначе тука забелязвам всички, които вече са над 21г. и са взели книжка, са ЗА взимането на 21г., ама иначе Вие си ги изкарахте на 18 нали ? :nono:

Аватар

Мнение от ms » 12 Май 2011, 18:24

BorisBMW написа:....
А иначе тука забелязвам всички, които вече са над 21г. и са взели книжка, са ЗА взимането на 21г., ама иначе Вие си ги изкарахте на 18 нали ? :nono:

:nono: не съм взел книжка на 18- когато си взех документа в ръка бях на 18г. и 1 ден... рожденият ми ден беще в неделя, та нямаше как :banghead: Само дето аз съм карал курс и съм държал изпит който НЯМА нищо общо със сегашните... това което съм научил на курсовете аз преди 15г. сигурно ще отнеме 6 месеца на инструкторите да го набият в кухите кратуни на 18 годишните днес...
Да го кажа така- понеже минимум 60% от младежите на 18-19г. са пълни олигофрени и не могат да мислят, предпочитам другите 40% да псуват (и с право) и да си вземат книжките на 21г....
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 12 Май 2011, 20:33

Кво значение има годините? Да върнат полигона, извънградското, старите листовки/или новите/ ама с три грешки, както беше..
Другото, ма кой как се бил усещал, а и некой даде за пример ония случай по велик ден, кво общо има...Има ли закон за пиене има, той е на 23.. и т.н...

А и тва за 65г, ми има хора, които с тва си вадят хляба, а се пенсионираш на 67г /ма тва за сега/... а и друго, да се надяваме, че ше ги доживеем тия 65г, и е малко грубо някой да се изкава с "индивиди"..шото един ден и той ше е от тия същите ;)

п.п. За, казармата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 12 Май 2011, 21:50

Ако стане така, че да ги приемат тези недосмислици ще накарам един познат които е инструктор да мина листовките и курса при него (неофиц.) и просто ще си карам без книжка. Имам познати които са на по 19 и точно книжката им вади парите, защото навремето не са учили и в главите им няма нищо.... Не книжката управлява колата. Всичко е до възпитанието както казаха колегите по горе.
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 13 Май 2011, 7:58

ms написа:
Yanko Petrov написа:1. Това няма да го приемат
2. Ако случайно го приемат, ще внесем обосновано искане да се премахне

1- вярно няма да го приемат за съжаление... просто някой си няма занимавка и говори колкото да не е без хич...
2- я го дай това ОБОСНОВАНО ИСКАНЕ- да видим дали ще ни убедиш нас из форума дето сме ЗА книжките да се дават или по-късно, или поне изпита да е ИЗПИТ, а не купуване на книжки...
3- май нещо сте си повярвали повече от нужното...

Абе ти навсякъде си опозиция бре :) Теб ли трябва да убеждавам в каквото и да било?? Я се стегни малко! С какво ще помогне даването на книжка на 21 г ? Аз ще ти кажа - до тогава ще карат без книжки, това ще стане!!! Т.е. не само, че с нищо не помага, но и ще попречи на добросъвестните кандидат-шофьори. А и както казах, това няма да се приеме, та не виждам какво се палите... (виждам, че поне с това сме на едно мнение... да не повярваш)

Аватар

Мнение от ms » 13 Май 2011, 8:29

Yanko Petrov написа:Абе ти навсякъде си опозиция бре :) Теб ли трябва да убеждавам в каквото и да било?? Я се стегни малко! С какво ще помогне даването на книжка на 21 г ? Аз ще ти кажа - до тогава ще карат без книжки, това ще стане!!! Т.е. не само, че с нищо не помага, но и ще попречи на добросъвестните кандидат-шофьори. А и както казах, това няма да се приеме, та не виждам какво се палите... (виждам, че поне с това сме на едно мнение... да не повярваш)

Въпрос на гледна точка- за мен ти си ми опозиция на всичко :mhihi:
ще карат без книжки- спор няма... е КАТ нали са за това- да проверяват и глобяват... глобите ги забрави- то корупцията е ясна, ама поне ще им струва скъпо да си карат колата 3г. без книжка и има шанс след 3-та стотачка подкуп да спре да кара :winky:
аз нямам нищо против и на 16г. да се дават книжки, но когато курса и изпита станат такива, че да гарантират способността на човек да управлява кола безопасно за всички... тъй като обаче това тук скоро няма да стане, съм съгласен да заложим на по-високата възраст за издаване на документа...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 13 Май 2011, 8:45

ms написа:ще карат без книжки- спор няма... е КАТ нали са за това- да проверяват и глобяват... глобите ги забрави- то корупцията е ясна, ама поне ще им струва скъпо да си карат колата 3г. без книжка и има шанс след 3-та стотачка подкуп да спре да кара :winky:

Ами ето сам го казваш :) Ок де, на някои ще им е скъпо, ама ако тати е баровец и има пари, малкия ще му е през оная работа колко ще плати на куките, нали ще кара и ще е гъзар :) Просто наистина с нищо не помага тая "мярка". И не знам па тия ВМРО кво се опитват да направят, някой да ги забележи ли.. де да знам :kuku:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Май 2011, 20:40

Elesar74 написа:Говоря за поколението, което идологизира разни чалга изпълнители, което се прехласва по разни безвкусици, въртяни по националните телвизии и което е способно да се присмива на всичко, както и да не уважава никой. А в много случаи на такива млади хора им бяха дадени наготово, коли, къщи, бизнес...Хора без утвърден характер, това наричам аз разглезен човек. Днес истината и лъжата се мерят от "всички гледни точки", или по статии в Интернет. Осмиват се неща, което трябва да се почитат, а се почитат неща, които са за бунището. Какво да кажем за образователната ни система, не ми се пише. Като прочета някъде: откраднал колата на баща си. И на ум не ми е идвало да крада колата от баща си, макар че ми се е карало. Братовчед ми ми се сърди, що не му давам да кара BMW-то, а два пъти го хванаха че кара без книжка и има актове за 1000 лв., ма те тъпите полицаи са виновни. Ставали бели на пътя. Те белите стават първо някъде другаде, после на пътя.
:yes: :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Май 2011, 20:42

Нека и на 12 да изкарват книжка-въз основа на моя опит аз бих оставил детето ми да си събере пари сам/а за кола ,да си я купи и поддържа със собствени сили и средства-ако това стане на 18 години(малко ме съмнява :mhihi: ),няма лошо.. ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 13 Май 2011, 20:57

Bogat-Beden написа:Нека и на 12 да изкарват книжка-въз основа на моя опит аз бих оставил детето ми да си събере пари сам/а за кола ,да си я купи и поддържа със собствени сили и средства-ако това стане на 18 години(малко ме съмнява :mhihi: ),няма лошо.. ;)

Ех да мислеха като теб всички колега.... :yes:

Предишна

Назад към Извън Темата