Пътуване в Европа... Няколко въпроса
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Пътуване в Европа... Няколко въпроса
Колега имам няколко върпоса отностно знаещите.
Слд време смятам да направя една обиколка..
Трябва ми инфо отностно особенности за следните страни - Сърбия, Унгария, Австрия, Чехия, Германия, Швейцария, Италия, Хърватска
Нещата който основно ме интересуват са :
1. Отностно затъмнениете прозорци - за задните става върпос (всичко освен челното, шофьорското и пасажерското) позволени ли са и ще имам ли проблеми?
2. Заплащане на такси - как е най-добре с налични или чрез карта? Има ли значение? (това е по скоро за държавите в който еврото е все още не официялна валута)
3. Други особенности - тоест всичко което е по-различно с нормите в България.
Ограниченията не са проблеми, за тях не се притеснявам...
Също да ме посъветвате за хотелите как е най-добре? Имам предвид дали оттук през сайтове или да търся на място като се има предвид че ще има разлика в цената? Или пък да търся хотелчета в по-малките(градчета или селца) понеже ще съм по дела в по-големите градове.
Общо взето всяка информация ще ми бъде полезна.
Благоодарности и Поздрави!
Трябва ми инфо отностно особенности за следните страни - Сърбия, Унгария, Австрия, Чехия, Германия, Швейцария, Италия, Хърватска
1. Отностно затъмнениете прозорци - за задните става върпос (всичко освен челното, шофьорското и пасажерското) позволени ли са и ще имам ли проблеми?
2. Заплащане на такси - как е най-добре с налични или чрез карта? Има ли значение? (това е по скоро за държавите в който еврото е все още не официялна валута)
Също да ме посъветвате за хотелите как е най-добре? Имам предвид дали оттук през сайтове или да търся на място като се има предвид че ще има разлика в цената? Или пък да търся хотелчета в по-малките(градчета или селца) понеже ще съм по дела в по-големите градове.

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Re: Пътуване в Европа... Няколко въпроса
Относно прозорците немога да ти дам точна информация,аз съм пътувал навсякаде без Швейцария от посочените държави не съм имал проблеми със стъклата.
Таксите най-добре ги плащай с карта! Всичко което можеш го плащай с карта гориво,винетки и т.н.
Пример в Унгария винетката на ЛЕК автомобил всичко до 3.5т макс маса на бензиностанция съм я плащал от 6 до 8евро с карта излиза 4.42евро.
За особеностите,спира се на всяка пешеходна пътка по белите държави. Може да имаш неприятности с неоригинален ксенон. С много шумен ауспух. Жилетки поне два броя. Резервни крушки е препоръчитено да имаш също. Спира ли са ме и са ме карали да я сменя на място,ако нямаш - глоба!
Подготви и автомобила за такъв преход - не е само да смениш маслото
За хотели немога да ти дам инфо...
Таксите най-добре ги плащай с карта! Всичко което можеш го плащай с карта гориво,винетки и т.н.
Пример в Унгария винетката на ЛЕК автомобил всичко до 3.5т макс маса на бензиностанция съм я плащал от 6 до 8евро с карта излиза 4.42евро.
За особеностите,спира се на всяка пешеходна пътка по белите държави. Може да имаш неприятности с неоригинален ксенон. С много шумен ауспух. Жилетки поне два броя. Резервни крушки е препоръчитено да имаш също. Спира ли са ме и са ме карали да я сменя на място,ако нямаш - глоба!
Подготви и автомобила за такъв преход - не е само да смениш маслото

За хотели немога да ти дам инфо...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
относно 1:
минах през Румъния,Унгария,Австрия,Италия,Франция,Андора и Испания никъде не са ме спирали,но може да е било късмет
2.и тако и вако
3.има евтинки хотелчета и в големите градове....по-скоро мотелчета 40-60 евра двойна стая
минах през Румъния,Унгария,Австрия,Италия,Франция,Андора и Испания никъде не са ме спирали,но може да е било късмет
2.и тако и вако
3.има евтинки хотелчета и в големите градове....по-скоро мотелчета 40-60 евра двойна стая

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
сега проверих:
за Австрия,Швейцария и Германия-верига Etaphotel.com
другата евтина верига е Formula,разрови из нета за адреси и подробности
за Австрия,Швейцария и Германия-верига Etaphotel.com
другата евтина верига е Formula,разрови из нета за адреси и подробности

- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги.
Аз продължавам да търся съвети и мнения
Аз продължавам да търся съвети и мнения

БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Колега и да не забравиш навигация с най-новите карти
Относно хотелите ние си правим предварително резервации чрез Букинг.цом
Плащане с карта, но си носи и кеш, че са се случвали засечки.
В Унгария можеш да зареждаш и с Евро, но курса е голяма тесла!

Относно хотелите ние си правим предварително резервации чрез Букинг.цом
Плащане с карта, но си носи и кеш, че са се случвали засечки.
В Унгария можеш да зареждаш и с Евро, но курса е голяма тесла!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
radio_manbg написа:Колега имам няколко върпоса отностно знаещите.
1. По принцип не са разрешени, но не правят кой знае колко проблеми. Ако те спрат за тях обясняваш, че си за малко, да те извинят и т.н., 95% ще минеш.
2. И двете. Не те съветвам да тръгваш изцяло само с карта, още повече, че в Унгария се плаща на 2-3 места не помня вече колко бяха по 4-5-7 евро на магистралата им там и няма как да платиш с карта. На бензиностанциите обаче задължително с карта, щото иначе няма да ти харесат обменните им курсове, мен на една бензиностанция се опитаха да ме метнат с 30+лв. После винетките(ако ще купуваш де

За особености, няма кой знае какви - не се прави на Шумахер, щото има няколко активни камери, които могат да ти създадат проблеми. Аз минах метър понеже на навигацията ми са отбелязани като POI

От кога пък в Унгария се плаща магистрала, освен винетката? А и колегата по-отгоре, където винетката в Унгария с карта му излязла 4.42евро - винетката си е една цена, независимо дали плащаш с карта, чек, превод и кеш.... 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
май говори за сърбия....
колега успех
иначе ела плати ми горивото и ще те водя да платиш винетки на две три граници да видиш цени
ако на всякаде платиш една цена ще си плащам аз,ако само на една ти вземат 1цент разлика плащаш ти НАВИТ ЛИ СИ???
колега успех

иначе ела плати ми горивото и ще те водя да платиш винетки на две три граници да видиш цени

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да за теб...
п.с.И каква е цената???
п.с.И каква е цената???
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Колеги май не се разбрахте 
Колегата Ir0n има предвид че принципно не би трябвало да има разлика дали плащаш в кеш или с карта
за Унгария.
Само че колега, по горе се имаше предвид, че се получава разлика ако те ти обръщат валута по техният си измислен курс като плащаш кеш и се оказва че плащаш повече затова и ставаше въпрос докато ако плащаш с карта си плащаш по реален курс
и няма как да те метнат... или по друг начин кеш ще те извъртят да платиш повече заради курса 

Колегата Ir0n има предвид че принципно не би трябвало да има разлика дали плащаш в кеш или с карта

Само че колега, по горе се имаше предвид, че се получава разлика ако те ти обръщат валута по техният си измислен курс като плащаш кеш и се оказва че плащаш повече затова и ставаше въпрос докато ако плащаш с карта си плащаш по реален курс

БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
Мдам, аз за това плащам винаги с евро или с карта. Ма винетките винаги са ми били една цена.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
сигурно...
цената е една 1170форинта да,мисля че от тази година малко са я променили,че последно февруари минавах и непомня съвсем точно... и имаш евро питаш колко и оня взима една елка и ти показва един път 6евро,другата седмица 7евро,следващата 8 зависи колко му трябват,плащам с карта и после в банката си гледам разпечатката и излиза 4.42евро кво не е ясно. Иначе на бележката от касата винаги ти дава касова белешка с 1170форинта....
Пиша неща в които съм сигурен на 101%
цената е една 1170форинта да,мисля че от тази година малко са я променили,че последно февруари минавах и непомня съвсем точно... и имаш евро питаш колко и оня взима една елка и ти показва един път 6евро,другата седмица 7евро,следващата 8 зависи колко му трябват,плащам с карта и после в банката си гледам разпечатката и излиза 4.42евро кво не е ясно. Иначе на бележката от касата винаги ти дава касова белешка с 1170форинта....
Пиша неща в които съм сигурен на 101%
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Проблем с тъмните стъкла НЯМА никъде в европа!(без предното и двете предни странични).
Плащане само с карта, както каза пецата в унгария и 10Е може да те таксуват за винетката , но с картата е под 5
Проблема е в това че почват да ти обясняват, че немат постерминал, правиш се на луд, че нямаш евро, ако много опорстват вадиш някакви левове, ала бала и минаваш на другата будка, докато не се съгласи някой, всички имат постерминали, но се правят на утрепани.
Бензин и нафта в унгария и сърбия също задължително с карта, щото иначе в унгария ще ти върже над 2 евро за литър цената.
Винетките им се засичат електронно от радари в които са вкарани номерата на колите които имат и като снимат някоя която няма директно те хващат.
Карай по-правилата общо взето и няма да имаш проблеми, гледай знаците в австрия и германия, защото не всички магистрали са без ограничения на скоростта.
И внимавай по градовете, трябва да пазиш пешаходците и колоездачите.
Общо взето в чужбина се кара по маркировката спазваш знаците и нямаш проблеми.
Ако ти се лепне някоя кола с тъмни стъкла и почне да кара около теб, дали отпред или итзад, се приготви за проверка, може и да те снимат ако си в нарушение.
Внимавай на участъците в ремонт по магистралите, обикновенно има ограничения на скоростта, но и там се намира по някой тарикат да не ги спазва, ако се лепнеш зад такъв, може да се окаже скрита лимонка с камери вътре, а глобата е дебела повярвай ми
Успех и лек път.
За хотелчетата е както дойде, може и по нета да си избереш, може и на място, аз лично предпочитам намясто.
Плащане само с карта, както каза пецата в унгария и 10Е може да те таксуват за винетката , но с картата е под 5

Проблема е в това че почват да ти обясняват, че немат постерминал, правиш се на луд, че нямаш евро, ако много опорстват вадиш някакви левове, ала бала и минаваш на другата будка, докато не се съгласи някой, всички имат постерминали, но се правят на утрепани.
Бензин и нафта в унгария и сърбия също задължително с карта, щото иначе в унгария ще ти върже над 2 евро за литър цената.
Винетките им се засичат електронно от радари в които са вкарани номерата на колите които имат и като снимат някоя която няма директно те хващат.
Карай по-правилата общо взето и няма да имаш проблеми, гледай знаците в австрия и германия, защото не всички магистрали са без ограничения на скоростта.
И внимавай по градовете, трябва да пазиш пешаходците и колоездачите.
Общо взето в чужбина се кара по маркировката спазваш знаците и нямаш проблеми.
Ако ти се лепне някоя кола с тъмни стъкла и почне да кара около теб, дали отпред или итзад, се приготви за проверка, може и да те снимат ако си в нарушение.
Внимавай на участъците в ремонт по магистралите, обикновенно има ограничения на скоростта, но и там се намира по някой тарикат да не ги спазва, ако се лепнеш зад такъв, може да се окаже скрита лимонка с камери вътре, а глобата е дебела повярвай ми

Успех и лек път.
За хотелчетата е както дойде, може и по нета да си избереш, може и на място, аз лично предпочитам намясто.

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3