още едно мааалко въпросче за книжка....
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
още едно мааалко въпросче за книжка....
Книжката ми е отнета преди около 1,5 година за 0.6 промила, срока на наказанието е 6 месеца понеже не се явих на кръвната проба навреме...
Сега идва важното уточнение ! ОТ тогава до преди 6 месеца са ми написани 34 акта за шофиране без книжка.
Има ли начин да си взема книжката от КАТ БЕЗ да трябва да плащам 30 000лв глоби ? Имат ли давност тези актове, ако имат давност колко им е давността и как се процедира по въпроса. Ще съм много благодарен на колегите които могат да ме насочат какво да правя
Сега идва важното уточнение ! ОТ тогава до преди 6 месеца са ми написани 34 акта за шофиране без книжка.
Има ли начин да си взема книжката от КАТ БЕЗ да трябва да плащам 30 000лв глоби ? Имат ли давност тези актове, ако имат давност колко им е давността и как се процедира по въпроса. Ще съм много благодарен на колегите които могат да ме насочат какво да правя
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
Re: още едно мааалко въпросче за книжка....
2 години е давноста по принцип,абсолютната давност е 3 години
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
значи 3 години след последния акт мога да отида да си взема книжката от КАТ без да трябва да платя външния дълг на малка африканска държава ?
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....
Какво е П.У.Т.К.А ?
Какво е П.У.Т.К.А ?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ти книжката може и да си я вземеш, ама 100% един ден НАП ще те посетят за тея пари 

Имам един познат,който цялата му стена е окачена с актовете,които са му писали.Трябва да го попитам как беше точно с тези давности и т.н.
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Хахаха,че за какво тие книжка,ти вече си свикнал без такава

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
ms написа:ти книжката може и да си я вземеш, ама 100% един ден НАП ще те посетят за тея пари
след като изтече давноста,парите си седят като дълг но никой неможе да те накара да ги платиш
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
Е.Димитров написа::OT:
Хахаха,че за какво тие книжка,ти вече си свикнал без такава![]()
Искам да си припомня какво е чувството да си примерен шофьор

Какво е П.У.Т.К.А ?
Какво е П.У.Т.К.А ?
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Давността е 3 години от последния написан акт,но ако са минали примерно 2 год. и 5 месеца и пак ти напишат акт или те снимат камерите пак влизаш в канала.И как може да си толкова безотговорен и да управляваш автомобил с 34 написани акта ? 

BMWgiunter написа:Давността е 3 години от последния написан акт,но ако са минали примерно 2 год. и 5 месеца и пак ти напишат акт или те снимат камерите пак влизаш в канала.И как може да си толкова безотговорен и да управляваш автомобил с 34 написани акта ?
Мерси колега, а безотговорността ми е частен случай....на няколко пъти ме чакаха пред вкъщи да ми пишат актове че го били закъсали тоя месец...
Какво е П.У.Т.К.А ?
Какво е П.У.Т.К.А ?
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
HA_PEMOHT написа:Е.Димитров написа::OT:
Хахаха,че за какво тие книжка,ти вече си свикнал без такава![]()
Искам да си припомня какво е чувството да си примерен шофьор
Много важно нещо!!! Не си взимай постановленията!!! вземеш ли си ги веднага ще започнат едни съдебни процедури срещу теб... укривай се докато не изтече абсолютната давност и на последния акт, иначе ще те осъдят, ще ти удължат наказанието с незнайно колко години, ще те пуснат на пробация + условна... попринцип в закона пише че след 6 месеца постановлението автоматично влиза в сила но мисля че системата им още не е автоматизирана и не е много функционираща

Не съм много сигурен, ама да споделя. До колкото ми е известно, за три последователни не платени акта по една и съща тема могат с лекота да те вкарат в затвора. Освен това, често каквато и услуга да пожелаеш от повечето държавни институции (примерно да си получиш наследството), искат служебна бележка, че нямаш задължения.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Ogi написа:Много важно нещо!!! Не си взимай постановленията!!! вземеш ли си ги веднага ще започнат едни съдебни процедури срещу теб... укривай се докато не изтече абсолютната давност и на последния акт, иначе ще те осъдят, ще ти удължат наказанието с незнайно колко години, ще те пуснат на пробация + условна... попринцип в закона пише че след 6 месеца постановлението автоматично влиза в сила но мисля че системата им още не е автоматизирана и не е много функциониращавсе пак се свържи с бау.бг и им обясни в ква ситуация се намираш за да ти помогнат качествено
Мерси за съвета Оги, не съм си ги взимал наказателните постановления все още седи си една спретната купчинка актове в жабката на колата така че и едва ли ще се разходя да си ги взема....
А относно затвора там вече не знам как соят нещата но дойдат ли ми с белезниците на вратата мисля да инвестирам една сериозна сума в адвокат...
Какво е П.У.Т.К.А ?
Какво е П.У.Т.К.А ?
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Колега, задължително се срещни с бау.бг. Хората там разбират от тези неща и ще могат да ти помогнат.
Съветвам те да го направиш преди да ти напишат 35-ия акт.
Съветвам те да го направиш преди да ти напишат 35-ия акт.
Touring & windsurf club
Мерси много за помоща, информацията ми беше доста полезна, и мисля скоро да се консултирам са хората от bau.bg когато започна офанзивата наречена "аз и книжката - едно неделимо цяло"
А относно въпроса на колегата : При положение че имам 34 акта как мислиш дали съм спонсорирал 4-то РПУ и КАТ
почти 5 месеца изкарах без акт и точно когато мислех да ходя да си взема книжката, един симпатичен полицай ми поиска 200 кинта "иначе пишем акт" които отказах да му ги дам, той си ми написа акта и аз когато му написах възраженията вътре той си побесня човека ( има допусната правописна грешка и не мога да разбера в какво ме обвиняват ) и оттам изгърмах с още 3 акта, включително и май ми писа нещо на тема обида на длъжностно лице...
А относно въпроса на колегата : При положение че имам 34 акта как мислиш дали съм спонсорирал 4-то РПУ и КАТ

Какво е П.У.Т.К.А ?
Какво е П.У.Т.К.А ?
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2