още едно мааалко въпросче за книжка....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

още едно мааалко въпросче за книжка....

Мнение от HA_PEMOHT » 30 Май 2011, 23:30

Книжката ми е отнета преди около 1,5 година за 0.6 промила, срока на наказанието е 6 месеца понеже не се явих на кръвната проба навреме...

Сега идва важното уточнение ! ОТ тогава до преди 6 месеца са ми написани 34 акта за шофиране без книжка.

Има ли начин да си взема книжката от КАТ БЕЗ да трябва да плащам 30 000лв глоби ? Имат ли давност тези актове, ако имат давност колко им е давността и как се процедира по въпроса. Ще съм много благодарен на колегите които могат да ме насочат какво да правя
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Re: още едно мааалко въпросче за книжка....

Мнение от Skip_209 » 30 Май 2011, 23:39

2 години е давноста по принцип,абсолютната давност е 3 години
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 31 Май 2011, 3:06

значи 3 години след последния акт мога да отида да си взема книжката от КАТ без да трябва да платя външния дълг на малка африканска държава ?
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Май 2011, 7:22

ти книжката може и да си я вземеш, ама 100% един ден НАП ще те посетят за тея пари :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 31 Май 2011, 7:39

Имам един познат,който цялата му стена е окачена с актовете,които са му писали.Трябва да го попитам как беше точно с тези давности и т.н.
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Май 2011, 9:11

:OT:
Хахаха,че за какво тие книжка,ти вече си свикнал без такава :mhihi: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 31 Май 2011, 10:03

ms написа:ти книжката може и да си я вземеш, ама 100% един ден НАП ще те посетят за тея пари :roll:

след като изтече давноста,парите си седят като дълг но никой неможе да те накара да ги платиш
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 31 Май 2011, 10:06

Е.Димитров написа::OT:

Искам да си припомня какво е чувството да си примерен шофьор :)

Какво е П.У.Т.К.А ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 31 Май 2011, 10:08

Давността е 3 години от последния написан акт,но ако са минали примерно 2 год. и 5 месеца и пак ти напишат акт или те снимат камерите пак влизаш в канала.И как може да си толкова безотговорен и да управляваш автомобил с 34 написани акта ? :nono:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 31 Май 2011, 10:13

BMWgiunter написа:Давността е 3 години от последния написан акт,но ако са минали примерно 2 год. и 5 месеца и пак ти напишат акт или те снимат камерите пак влизаш в канала.И как може да си толкова безотговорен и да управляваш автомобил с 34 написани акта ? :nono:

Мерси колега, а безотговорността ми е частен случай....на няколко пъти ме чакаха пред вкъщи да ми пишат актове че го били закъсали тоя месец...

Какво е П.У.Т.К.А ?

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 31 Май 2011, 11:01

HA_PEMOHT написа:
Е.Димитров написа::OT:

Искам да си припомня какво е чувството да си примерен шофьор :)

Много важно нещо!!! Не си взимай постановленията!!! вземеш ли си ги веднага ще започнат едни съдебни процедури срещу теб... укривай се докато не изтече абсолютната давност и на последния акт, иначе ще те осъдят, ще ти удължат наказанието с незнайно колко години, ще те пуснат на пробация + условна... попринцип в закона пише че след 6 месеца постановлението автоматично влиза в сила но мисля че системата им още не е автоматизирана и не е много функционираща :yes: все пак се свържи с бау.бг и им обясни в ква ситуация се намираш за да ти помогнат качествено :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 31 Май 2011, 11:29

Не съм много сигурен, ама да споделя. До колкото ми е известно, за три последователни не платени акта по една и съща тема могат с лекота да те вкарат в затвора. Освен това, често каквато и услуга да пожелаеш от повечето държавни институции (примерно да си получиш наследството), искат служебна бележка, че нямаш задължения.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 31 Май 2011, 15:59

Ogi написа:Много важно нещо!!! Не си взимай постановленията!!! вземеш ли си ги веднага ще започнат едни съдебни процедури срещу теб... укривай се докато не изтече абсолютната давност и на последния акт, иначе ще те осъдят, ще ти удължат наказанието с незнайно колко години, ще те пуснат на пробация + условна... попринцип в закона пише че след 6 месеца постановлението автоматично влиза в сила но мисля че системата им още не е автоматизирана и не е много функционираща :yes: все пак се свържи с бау.бг и им обясни в ква ситуация се намираш за да ти помогнат качествено :yes:

Мерси за съвета Оги, не съм си ги взимал наказателните постановления все още седи си една спретната купчинка актове в жабката на колата така че и едва ли ще се разходя да си ги взема....

А относно затвора там вече не знам как соят нещата но дойдат ли ми с белезниците на вратата мисля да инвестирам една сериозна сума в адвокат...

Какво е П.У.Т.К.А ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 31 Май 2011, 16:56

Колега, задължително се срещни с бау.бг. Хората там разбират от тези неща и ще могат да ти помогнат.
Съветвам те да го направиш преди да ти напишат 35-ия акт.
Touring & windsurf club

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 31 Май 2011, 20:44

Мерси много за помоща, информацията ми беше доста полезна, и мисля скоро да се консултирам са хората от bau.bg когато започна офанзивата наречена "аз и книжката - едно неделимо цяло"

А относно въпроса на колегата : При положение че имам 34 акта как мислиш дали съм спонсорирал 4-то РПУ и КАТ :) почти 5 месеца изкарах без акт и точно когато мислех да ходя да си взема книжката, един симпатичен полицай ми поиска 200 кинта "иначе пишем акт" които отказах да му ги дам, той си ми написа акта и аз когато му написах възраженията вътре той си побесня човека ( има допусната правописна грешка и не мога да разбера в какво ме обвиняват ) и оттам изгърмах с още 3 акта, включително и май ми писа нещо на тема обида на длъжностно лице...

Какво е П.У.Т.К.А ?

Следваща

Назад към Извън Темата