Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви

Мнение от jordanov » 15 Юни 2011, 10:57

Осем души загинаха тази нощ при тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия", съобщиха от КАТ.

Сериозният инцидент е станал около 1 ч.

Автобус с 31 души, пътуващ по линията София-Бургас, се е е блъснал в мантинелата близо до разклона за Карлово, а след това се е преобърнал и запалил.

На място са загинали шестима пътници - един мъж и пет жени,

а други двама са починали на път за болницата. Сред загиналите е вторият шофьор на автобуса, както и говорителката на ОДП на МВР в Стара Загора.Двама души са в кома. 16 души са ранени, но са без опасност за живота.

Сред пътуващите е имало и 5-годишно дете, което е физически добре, но е в шок: неговата майка и сестра му са сред загиналите.

Все още не е ясна причината за тежкия инцидент. От КАТ посочват, че автобусът се е движел с висока скорост.

Според експерти на ДАИ автобусът се е движел със 100 км/ч, а в момента на катастрофата скоростта е била 98 км/ч. На толкова е спряло отчитането на тахошайбата.

Съществуват няколко версии за катастрофата:

превозното средство да е имало техническа неизправност, шофьорът да е заспал зад волана или инцидентът да е предизвикан от спукана гума.

Шофьорът е бил 43-годишен мъж от Бургас, а автобусът е обслужвал линия на фирма "Бургас Тур - 90", макар да е бил собственост на "Ентуртранс".

Машината е доста стара, първата й регистрация в България датира от 1989 г., заяви Красимир Костов от КАТ.

Шофьорът е в шок, успял е само да сподели, че всичко се е случило за секунди. Алкохолната му проба е отрицателна.

Съболезнования към всички близки на загиналите в тежкото пътнотранспортно произшествие изказа премиерът Бойко Борисов.

"В момента, в който бъде установена самоличността на загиналите, ще бъдат ангажирани областните дирекции на МВР в страната, за да се уведомят първо близките.

Информация относно самоличността на загиналите

няма да бъде съобщавана,

защото смятам, че е коректно първо близките да бъдат запознати и да бъде направено съответното разпознаване на жертвите", добави той.

Движението по магистралата бе отклонено през Пловдив, но

малко преди 8 ч. тази сутрин отново е възстановено.

Катастрофи с автобуси са най-смъртоносни в най-новата ни история. 18 души загинаха, когато на 28 май 2009 г. автобус с техническа неизправност не успя да спре на склон в

местността Бакаджик край Ямбол

и удари изкачващи се пешеходци. Само двама от загиналите бяха пътници от автобуса. На място загинаха 16 души, но две жени починаха по-късно от нараняванията си.

Собственикът на автобуса и шофьорът бяха осъдени на 13 години затвор, а в последствие присъдите им бяха намалени с три години.

Делото обаче все още не е минало на последна инстанция. Днес поради неявяване на обвиняемите началото му бе отложено за втори път.

През декември 2006 г. 17 души загинаха на място в

тежка катастрофа край град Бяла,

след като пълен с жито камион удари автобус от градския транспорт, който превозвал прибиращи се от работа хора. Ранени бяха 13 души, един от които по-късно почина.

Според експертизата причини за катастрофата са били неопитността на шофьора на камиона Синан Алиев и неизправност в товарния автомобил.

За тежкия инцидент Алиев бе осъден на 12 години затвор.

През април 2004 г. 12 деца загинаха, след като автобусът им, връщащ ги от екскурзия в Дубровник,

падна в придошлата река Лим

Водачът на автобуса бе осъден на седем години затвор.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки катастрофи с осем загинали 36 ранени, от които трима са с опасност за живота.

В района на София са станали 58 леки и 7 тежки катастрофи със седем ранени. От началото на месеца са станали 285 катастрофи с 23 загинали и 357 ранени, от които 13 с опасност за живота.

От началото на годината са станали 2503 катастрофи. Загиналите са 260, а ранените 3084.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3886871

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви

Мнение от boksioraE39 » 15 Юни 2011, 11:34

Не може рейсаджийте да летят на всякъде като леките коли и после да не стане беля,имам тирове и всеки ден по-пътищата ги гледам как карат,за тях няма ДАЙ и не гледат скорост!
Мир на праха на загиналите!
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 15 Юни 2011, 11:59

Бойко предлага утре да е ден на национален траур ... на мен повече ми намирисва на ПР, не че се е затъжил. Иначе относно това как карат шофьорите на автобуси и аз от някои съм впечатлен, защото 2 години пътувах доста с автобус и карат меко казано смело. Особено като завали, е тогава вдигат скоростта. Не знам кво си мислят, че като са тежки и големи тоя автобус няма как да мръдне ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 15 Юни 2011, 12:09

По принцип автобусите и камионите трябва да са ограничени на 90-100 км/ч. Но тук не мисля, че проблема е бил в скоростта. Просто от тези нашите хубави пътища ще е влязъл автобуса в една две дупки, я е направила някоя цицина на гумата и като е покарал малко гумата като се е понагряла от карането и цицината няма да е издържала и ще е сцепила гумата. Но странното е, че отзад е двойна гума което до някаква степен предпазва от такива неща. Евентуално двете гуми да са се сцепили тогава нищо чудно да е тръгнал автобуса. Но пък може и гумите да са се спукали когато автобуса е тръгнал на една страна.
Интересно е експертизата какво ще излезе. Много странно защо винаги се хващат за лицензите на фирмата като най-важно нещо което трябва първо да проверят.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 15 Юни 2011, 12:15

автобусът не се е движил с превишена скорост ! търсете причината другаде...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 15 Юни 2011, 12:18

Неприятен инцидент...бях потресен от станалото. Следствието ще докаже каква точно е била причината, но май няма да е превишена скорост ...ужасен инцидент :cry:
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 15 Юни 2011, 13:16

Минах днеска покрай автобуса-ми грозна картинка---репортери полиции...ама да ви кажа честно мантинелата беше помляна от левия край-нямаше спирачен път май--намирисва ми на заспиване
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Юни 2011, 13:24

Съдбата е голямо нещо, как може да ти се прецака живота за секунди..особено за това семейство с децата :confused:

Аз за това, кой крив, кой прав, ще се разбере в последствие..поне при предишните две катастрофи има ефективни присъди 12-13г, така че поне по тия дела горе долу се справят..

Управителят на бургаския офис на "Ентуртранс" Николай Точев заяви, че е разговарял с шофьора Светослав Димитров, който му е казал, че е чул силен трясък от задната част на автобуса. След това рейсът започнал да се носи наляво-надясно, след което се ударил в колона на мост, преобърнал се няколко пъти и се запалил.

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-avto ... 46246?nt=4

http://novini.dir.bg/news.php?id=8847301

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 15 Юни 2011, 13:38

ALiGaToR написа:По принцип автобусите и камионите трябва да са ограничени на 90-100 км/ч. Но тук не мисля, че проблема е бил в скоростта. Просто от тези нашите хубави пътища ще е влязъл автобуса в една две дупки, я е направила някоя цицина на гумата и като е покарал малко гумата като се е понагряла от карането и цицината няма да е издържала и ще е сцепила гумата. Но странното е, че отзад е двойна гума което до някаква степен предпазва от такива неща. Евентуално двете гуми да са се сцепили тогава нищо чудно да е тръгнал автобуса. Но пък може и гумите да са се спукали когато автобуса е тръгнал на една страна.
Интересно е експертизата какво ще излезе. Много странно защо винаги се хващат за лицензите на фирмата като най-важно нещо което трябва първо да проверят.

Счупена греда и срязана гума довели до ада на "Тракия"

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/06/1 ... iia.121392

Aми май започва да се изяснява картинката - гредата се е счупила и е срязала гумите. Според мен причината е на 100% в неподдържания автобус, дано фимата виновник - Ентуртранс (да се знае) си понесе отговорността. Самата фирма е фалирала и е прехвърлила старите си автобуси (новите са си ги взели кредиторите), на някаква дъщерна фирмичка Бургас Тур (регистрирана миналата година с начален капитал 10лв :banghead: ), която дори не е имала лиценз за превоз на пътници. А уж, че след трагедията на Бакаджика, щеше да има някакъв контрол над фирмите превозвачи :banghead:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Юни 2011, 15:38

Незнам дали е в шофьора грешката или в машината факт са само жертвите,всичко ще се разбере като се направят нужните експертизи незнам дали тия статий за гредата и гумата са официални?
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 15 Юни 2011, 15:49

Сондьора написа:Аз за това, кой крив, кой прав, ще се разбере в последствие..поне при предишните две катастрофи има ефективни присъди 12-13г, така че поне по тия дела горе долу се справят..

Как няма да се справят... Ти за мутра - шофьор на автобус чувал ли си ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 15 Юни 2011, 15:52

jordanov написа:Бойко предлага утре да е ден на национален траур ... на мен повече ми намирисва на ПР, не че се е затъжил.

е аре стига тоя хейт бе баси, като са загинали толкова хора, и баба вуна да беше премиер пак щеше да даде национален траур. Какъв ПР може да си направиш от това че си вършиш работата! баси хората сте :ranting:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 15 Юни 2011, 16:47

Моя приятелка се оказа, че е била в автобуса и е от загиналите на 30г с малко дете на 4г... Мир на праха им!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Юни 2011, 17:04

ужас!
затова не пътувам с автобус въобще, само БДЖ : /
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 15 Юни 2011, 17:06

spower написа:Моя приятелка се оказа, че е била в автобуса и е от загиналите на 30г с малко дете на 4г... Мир на праха им!

Ужас, моите съболезнования, голяма трагедия.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Следваща

Назад към Извън Темата