Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви
Осем души загинаха тази нощ при тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия", съобщиха от КАТ.
Сериозният инцидент е станал около 1 ч.
Автобус с 31 души, пътуващ по линията София-Бургас, се е е блъснал в мантинелата близо до разклона за Карлово, а след това се е преобърнал и запалил.
На място са загинали шестима пътници - един мъж и пет жени,
а други двама са починали на път за болницата. Сред загиналите е вторият шофьор на автобуса, както и говорителката на ОДП на МВР в Стара Загора.Двама души са в кома. 16 души са ранени, но са без опасност за живота.
Сред пътуващите е имало и 5-годишно дете, което е физически добре, но е в шок: неговата майка и сестра му са сред загиналите.
Все още не е ясна причината за тежкия инцидент. От КАТ посочват, че автобусът се е движел с висока скорост.
Според експерти на ДАИ автобусът се е движел със 100 км/ч, а в момента на катастрофата скоростта е била 98 км/ч. На толкова е спряло отчитането на тахошайбата.
Съществуват няколко версии за катастрофата:
превозното средство да е имало техническа неизправност, шофьорът да е заспал зад волана или инцидентът да е предизвикан от спукана гума.
Шофьорът е бил 43-годишен мъж от Бургас, а автобусът е обслужвал линия на фирма "Бургас Тур - 90", макар да е бил собственост на "Ентуртранс".
Машината е доста стара, първата й регистрация в България датира от 1989 г., заяви Красимир Костов от КАТ.
Шофьорът е в шок, успял е само да сподели, че всичко се е случило за секунди. Алкохолната му проба е отрицателна.
Съболезнования към всички близки на загиналите в тежкото пътнотранспортно произшествие изказа премиерът Бойко Борисов.
"В момента, в който бъде установена самоличността на загиналите, ще бъдат ангажирани областните дирекции на МВР в страната, за да се уведомят първо близките.
Информация относно самоличността на загиналите
няма да бъде съобщавана,
защото смятам, че е коректно първо близките да бъдат запознати и да бъде направено съответното разпознаване на жертвите", добави той.
Движението по магистралата бе отклонено през Пловдив, но
малко преди 8 ч. тази сутрин отново е възстановено.
Катастрофи с автобуси са най-смъртоносни в най-новата ни история. 18 души загинаха, когато на 28 май 2009 г. автобус с техническа неизправност не успя да спре на склон в
местността Бакаджик край Ямбол
и удари изкачващи се пешеходци. Само двама от загиналите бяха пътници от автобуса. На място загинаха 16 души, но две жени починаха по-късно от нараняванията си.
Собственикът на автобуса и шофьорът бяха осъдени на 13 години затвор, а в последствие присъдите им бяха намалени с три години.
Делото обаче все още не е минало на последна инстанция. Днес поради неявяване на обвиняемите началото му бе отложено за втори път.
През декември 2006 г. 17 души загинаха на място в
тежка катастрофа край град Бяла,
след като пълен с жито камион удари автобус от градския транспорт, който превозвал прибиращи се от работа хора. Ранени бяха 13 души, един от които по-късно почина.
Според експертизата причини за катастрофата са били неопитността на шофьора на камиона Синан Алиев и неизправност в товарния автомобил.
За тежкия инцидент Алиев бе осъден на 12 години затвор.
През април 2004 г. 12 деца загинаха, след като автобусът им, връщащ ги от екскурзия в Дубровник,
падна в придошлата река Лим
Водачът на автобуса бе осъден на седем години затвор.
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки катастрофи с осем загинали 36 ранени, от които трима са с опасност за живота.
В района на София са станали 58 леки и 7 тежки катастрофи със седем ранени. От началото на месеца са станали 285 катастрофи с 23 загинали и 357 ранени, от които 13 с опасност за живота.
От началото на годината са станали 2503 катастрофи. Загиналите са 260, а ранените 3084.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3886871
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 8 жертви
Не може рейсаджийте да летят на всякъде като леките коли и после да не стане беля,имам тирове и всеки ден по-пътищата ги гледам как карат,за тях няма ДАЙ и не гледат скорост!
Мир на праха на загиналите!
Мир на праха на загиналите!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Бойко предлага утре да е ден на национален траур ... на мен повече ми намирисва на ПР, не че се е затъжил. Иначе относно това как карат шофьорите на автобуси и аз от някои съм впечатлен, защото 2 години пътувах доста с автобус и карат меко казано смело. Особено като завали, е тогава вдигат скоростта. Не знам кво си мислят, че като са тежки и големи тоя автобус няма как да мръдне ли?
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
По принцип автобусите и камионите трябва да са ограничени на 90-100 км/ч. Но тук не мисля, че проблема е бил в скоростта. Просто от тези нашите хубави пътища ще е влязъл автобуса в една две дупки, я е направила някоя цицина на гумата и като е покарал малко гумата като се е понагряла от карането и цицината няма да е издържала и ще е сцепила гумата. Но странното е, че отзад е двойна гума което до някаква степен предпазва от такива неща. Евентуално двете гуми да са се сцепили тогава нищо чудно да е тръгнал автобуса. Но пък може и гумите да са се спукали когато автобуса е тръгнал на една страна.
Интересно е експертизата какво ще излезе. Много странно защо винаги се хващат за лицензите на фирмата като най-важно нещо което трябва първо да проверят.
Интересно е експертизата какво ще излезе. Много странно защо винаги се хващат за лицензите на фирмата като най-важно нещо което трябва първо да проверят.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
автобусът не се е движил с превишена скорост ! търсете причината другаде...
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Неприятен инцидент...бях потресен от станалото. Следствието ще докаже каква точно е била причината, но май няма да е превишена скорост ...ужасен инцидент 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Минах днеска покрай автобуса-ми грозна картинка---репортери полиции...ама да ви кажа честно мантинелата беше помляна от левия край-нямаше спирачен път май--намирисва ми на заспиване

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Съдбата е голямо нещо, как може да ти се прецака живота за секунди..особено за това семейство с децата
Аз за това, кой крив, кой прав, ще се разбере в последствие..поне при предишните две катастрофи има ефективни присъди 12-13г, така че поне по тия дела горе долу се справят..
http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-avto ... 46246?nt=4
http://novini.dir.bg/news.php?id=8847301

Аз за това, кой крив, кой прав, ще се разбере в последствие..поне при предишните две катастрофи има ефективни присъди 12-13г, така че поне по тия дела горе долу се справят..
Управителят на бургаския офис на "Ентуртранс" Николай Точев заяви, че е разговарял с шофьора Светослав Димитров, който му е казал, че е чул силен трясък от задната част на автобуса. След това рейсът започнал да се носи наляво-надясно, след което се ударил в колона на мост, преобърнал се няколко пъти и се запалил.
http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-avto ... 46246?nt=4
http://novini.dir.bg/news.php?id=8847301
ALiGaToR написа:По принцип автобусите и камионите трябва да са ограничени на 90-100 км/ч. Но тук не мисля, че проблема е бил в скоростта. Просто от тези нашите хубави пътища ще е влязъл автобуса в една две дупки, я е направила някоя цицина на гумата и като е покарал малко гумата като се е понагряла от карането и цицината няма да е издържала и ще е сцепила гумата. Но странното е, че отзад е двойна гума което до някаква степен предпазва от такива неща. Евентуално двете гуми да са се сцепили тогава нищо чудно да е тръгнал автобуса. Но пък може и гумите да са се спукали когато автобуса е тръгнал на една страна.
Счупена греда и срязана гума довели до ада на "Тракия"
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/06/1 ... iia.121392
Aми май започва да се изяснява картинката - гредата се е счупила и е срязала гумите. Според мен причината е на 100% в неподдържания автобус, дано фимата виновник - Ентуртранс (да се знае) си понесе отговорността. Самата фирма е фалирала и е прехвърлила старите си автобуси (новите са си ги взели кредиторите), на някаква дъщерна фирмичка Бургас Тур (регистрирана миналата година с начален капитал 10лв

Не Мы такие, Жизнь такая
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Незнам дали е в шофьора грешката или в машината факт са само жертвите,всичко ще се разбере като се направят нужните експертизи незнам дали тия статий за гредата и гумата са официални?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Сондьора написа:Аз за това, кой крив, кой прав, ще се разбере в последствие..поне при предишните две катастрофи има ефективни присъди 12-13г, така че поне по тия дела горе долу се справят..
Как няма да се справят... Ти за мутра - шофьор на автобус чувал ли си ?
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
jordanov написа:Бойко предлага утре да е ден на национален траур ... на мен повече ми намирисва на ПР, не че се е затъжил.
е аре стига тоя хейт бе баси, като са загинали толкова хора, и баба вуна да беше премиер пак щеше да даде национален траур. Какъв ПР може да си направиш от това че си вършиш работата! баси хората сте

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Моя приятелка се оказа, че е била в автобуса и е от загиналите на 30г с малко дете на 4г... Мир на праха им!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ужас!
затова не пътувам с автобус въобще, само БДЖ : /
затова не пътувам с автобус въобще, само БДЖ : /
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
spower написа:Моя приятелка се оказа, че е била в автобуса и е от загиналите на 30г с малко дете на 4г... Мир на праха им!
Ужас, моите съболезнования, голяма трагедия.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
75 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5