Следване на 2 места - редовно и задочно - възможно ли е

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Следване на 2 места - редовно и задочно - възможно ли е

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Юли 2011, 14:29

Здравейте, колеги. Няма да споменавам, че ми пуши главата след десетки разправии на десетки места днес, но искам да попитам дали е възможно да се карат 2 висши образования едновременно, като едното е редовно, другото задочно, разбира се.
В момента съм студент 2ри курс в СА Свищов и искам там да се прехвърля задочно обучение и в РУ да вляза редовно, тъй като по нея специалност, няма как да науча нещо в задочно обучение ?
Говорихме с познати преподаватели в РУ-то и казаха, че няма проблем.
При записването днес, упорито отказваха да има такава възможност.
Питането ми е следното - възможно ли е ?
Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Re: Следване на 2 места - редовно и задочно - възможно ли е

Мнение от 520i » 05 Юли 2011, 14:33

Приятелю, аз завърших две редовни едновременно- едното в Англия, другото в България ;) Така че няма невъзможни неща :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 05 Юли 2011, 14:38

Не виждам адекватна причина да не може :dunno:
Това , с което може да се обосноват е че няма как да си едновремено и на двете места на лекции...ако си редовно :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 05 Юли 2011, 14:41

Може това имам познат който също се измести в РУ редовно и записа още ТТТ задочно изкара ги и 2те.Върви и се разправяй че днес е крайния срок за РУ до 17.00.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 05 Юли 2011, 14:57

Това което аз знам е че може, но трябва двете специалности да ги караш в един и същ университет. Моя приятелка искаше да запише редовно и задочно в два различни, но работата не стана. Мисля че един от проблемите е че трябва оригинала на дипломата за средно образование да се съхранява в университета в който учиш :dunno: .

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 05 Юли 2011, 14:59

ARR_ написа:Това което аз знам е че може, но трябва двете специалности да ги караш в един и същ университет. Моя приятелка искаше да запише редовно и задочно в два различни, но работата не стана. Мисля че един от проблемите е че трябва оригинала на дипломата за средно образование да се съхранява в университета в който учиш :dunno: .

Точно така е :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Юли 2011, 15:01

Абе аз подадох документите след 1 час разправии, но въпросът е после, ако се класирам ?
Чета разни теми, че държавна поръчка на 2 места не можело :conf:
За лекциите - именно за това едното ще е редовно, другото задочно - то иначе няма как да стане...
Просто от край време се ядосвам, че преди години не влязох Компютърни системи и технологии, а ме влече до известна степен и има хляб там... Бяха ме приели само задочно и не изчаках второ класиране...Вече всеки втори икономист :dunno: Не, че при КСТ-то не е същото, но поне трябват знания там... Нямаш ли ги, фЪйдЪ да работиш на прилична работа... Докато икономистите - кой взел, кой не взел... всички с връзки на по-горни нива... мерси... Та това помеждудругото де...
П.П. Не стига всичко, че и дипломата за средното цяла седмица не мога да я открия :mhihi: И от там още милиони разправии... Ужас... :banghead:
П.П.2 Не, оригиналът от дипломата от година или две, вече има закон, с който забраняват дипломите да се задържат... Поне в Свищов ни ги върнаха... 'Ма както казах, съм я загубил :mhihi:
Последна промяна uCnaHeTcA на 05 Юли 2011, 15:13, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 05 Юли 2011, 15:05

Няма как да си държавна поръчка 2 пъти :mhihi:
Аз като записах 2-ро вече си плащах като поп...за съжаление :cry:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Юли 2011, 15:07

За плащането няма проблеми... Става въпрос за едновременно на двете места да се учи... :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 05 Юли 2011, 15:09

Можеш ,колега да учиш на 2 различни места редовно и задочно едновремно :yes:
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 05 Юли 2011, 15:18

Испанец.. може.. малко се базикат ама може... :yes:
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 05 Юли 2011, 15:19

uCnaHeTcA написа:Абе аз подадох документите след 1 час разправии, но въпросът е после, ако ме приемат ?
Чета разни теми, че държавна поръчка на 2 места не можело :conf:
За лекциите - именно за това едното ще е редовно, другото задочно - то иначе няма как да стане...
Просто от край време се ядосвам, че преди години не влязох Компютърни системи и технологии, а ме влече до известна степен и има хляб там... Бяха ме приели само задочно и не изчаках второ класиране...Вече всеки втори икономист :dunno: Не, че при КСТ-то не е същото, но поне трябват знания там... Нямаш ли ги, фЪйдЪ да работиш на прилична работа... Докато икономистите - кой взел, кой не взел... всички с връзки на по-горни нива... мерси... Та това помеждудругото де...
П.П. Не стига всичко, че и дипломата за средното цяла седмица не мога да я открия :mhihi: И от там още милиони разправии... Ужас... :banghead:
П.П.2 Не, оригиналът от дипломата от година или две, вече има закон, с който забраняват дипломите да се задържат... Поне в Свищов ни ги върнаха... 'Ма както казах, съм я загубил :mhihi:

За моженето можеш и 5 наведнъж да следваш. Въпросът е дали е удачно. В смисъл не върви да следваш СУ и КСТ едновременно. В бъдеще вярвай работодателят ти ще е много озадачен от странния микс. Да не говорим, че е възможно да те възприемат като колеблив, несигурен и т.н. точно заради миксираните специалности. Другия момент е, че трябва да поддържаш определен успех за да можеш да следваш 2 и повече специалности наведнъж, поне преди няколко години, като разпитвах точно за 2 специалности наведнъж в РУ ми казаха минимума е 4.50 за всяка специалност. Сега не знам как седи, може и да са променили някои правила.
Друго нещо - ако ще се мяташ на КСТ или каквато и да е друга специалност щото е "вървежна" и/или "има пари" по-добре недей. От около 70 човека започнали през 2004-та завършихме около 10-на през 2008-а, точно защото бъкаше от надъхани за големи кинти хора. Имай и впредвид, че специално КСТ-то не е само и единствено компютри. Има доста математики, бизнес ориентирани дисциплини и т.н., не е само програмиране и хардуер.
И нещо последно - имай впредвид, че който си го може се оправя и без диплома/и. Давам ти за пример един изрод, който беше от моята група. Семестриално завърши, но не си направи дипломната и не можа да се дипломира. Познай дали му пука, от трети курс се зариби по Java-та и в момента работи в една от най-големите фирми, разработващи софтуер в България, нищо, че реално си има само диплома за средно ;)

Не, че ти се месим нещо, приеми го просто като friendly advise ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Юли 2011, 15:26

Както казах, ме влече.
Математиката ми бе един от любимите предмети, като изключим разни геометрии и най-вече планиметрии :mhihi: Така, че и там няма особен проблем...
Икономиката я уча...вече... 7 години...
Именно за това искам икономиката задочно, а КСТ редовно...
Ако не стане това - след 2те години, може във ВСУ криминалистика :mhihi: Че това е третото, което ме влече, но семестрите е*ават майката на бюджета :kuku:
Както и да е, темата е за друго :yes: :bchug:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 05 Юли 2011, 15:29

И на мен математиката ми беше един от любимите предмети...докато не започнах в РУ :mhihi:

Аре стига толко спам, щом те влече и имаш кинти за семестрите записвай смело ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 05 Юли 2011, 21:18

Дано в КСТто та приемат че и аз го писах 1во място и ще спираме баварките една до друга :mhihi: :mhihi:

ПП.За по голяма тъпотия не можах са сетяя.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата